Moje kwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ela_k
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty

Post »

Witam :wit Bardzo dobra pogoda jest by popracować na działce. Po sprzątać trochę liście. Ja akurat wsiewałam nasiona kwiatów do skrzynek. Już pokazały się tulipany z pąkami.

Obrazek

Obrazek
narcyzy wypuściły już pąki

Obrazek
psie zęby będą lada dzień kwitły

Obrazek
pierwiosnki zaczynają swoją wegetację

Obrazek
a krokusy jak zwykle są ładne w środku z pszczółką
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Bardzo mile minął mi dzień. Cały czas spędziłam na działce :heja Plewiąc i przekopując . wypatrywała coraz to nowszych kwiatów :tan

Obrazek

cybulica rośnie mi tam gdzie się jej niespodziewałam

Obrazek

serduszka zaczynają mi wzrastać
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Byłam na spacerze na działce i zauważyłam nowe roślinki wystające z ziemi. Zaczął kwitnąc mi irys miniaturkowy, tylko, że fioletowy. Szafirki z ziemi wydostają się. Krokusiki coraz bardziej znikają.

Obrazek

Obrazek

Bardzo czekałam na pierwiosnka niebieskiego, którego kupiłam w doniczce do domu. Po przekwitnięciu przeniosłam do gleby.

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Ostatnio gdy przeglądałam kwiaty to zauważyłam że mały miniaturkowy tulipan mi zakwitł. Na razie tylko jeden. Psie zęby zakwitły, a cesarskie korony coraz większe ;:3 ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Deszcz pada jest chłodno a mimo to kwiaty zakwitają. Zakwitł mi jeszcze jeden irys, ale fioletowy.Mimo takiego małego deszczyku wszędzie robi się jeszcze bardziej zielono.Drzewka wypuszczają liście. ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
cesarskie korony coraz większe. Muszę rozsadzić te trzy co rosną razem, by lepiej rosły . ;:3 ;:3
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Mimo takiej brzydkiej pogody nie narzekam. Kwiatki mi wychodzą i te co teraz kwitną zakwitają. ;:3 Już z ziemi wychodzi ostróżka. Krokusy kwitną, przekwitają i jeszcze zaczynają kwitnąć. ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Mimo chłodnych dni kwiaty w słoneczne dni kwitną. U mnie zakwitają sasanki. Na razie mają jeszcze mało kwiatów, ale ich widać na działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafirki nie długo zakwitną

Obrazek

Obrazek

Pierwiosnek ząbkowany niebieski zakwitł niespodziewanie

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Ciągle pada............. U mnie jest tak jak w piosence. Ciągle pada, ale to dobrze. Wszystkie rośliny pobudzają się do życia. Byłam na działce odwiedzić swoje kwiaty. Wychodzą mi na wierzch lilie, pluskwica .

Obrazek
lilie są jeszcze małe, ale widoczne

Obrazek
tak samo jest z pluskwicą
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Pogoda poprawiła się i jest sporo pracy na działce, przy sprzątaniu starych kwiatów, liści, plewienie, przekopywanie ziemi. U mnie teraz na pierwszym miejscu są pierwiosnki, tulipany, sasanki. Pierwiosnki wykiełkowały same z zeszłorocznych kwiatów. Nasion nie zbierałam. ;:3 ;:3

Obrazek
przy plewieniu wykopywałam i przesadzałam w inne miejsce

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tulipany w trawie ozdobnej

Obrazek

Obrazek
kalia na razie w doniczce, ale po przymrozkach będzie wkopana do gruntu
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Będąc w tak słoneczny dzień na działce zrobiłam kilka zdjęć moich kwiatów. ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pełniki w pąkach

Obrazek
słoneczniki pikowane do doniczek

Obrazek
astry zasiane w skrzynkach

Obrazek
parzydło leśne
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć, Elu!
Właśnie trafiłam do Twojego ogrodu i nie chce mi się z niego wychodzić, tyle masz cudnych wiosennych kwiatów. Wspaniale skomponowałaś te żółte tulipany z kępami traw, świetnie to wygląda. Psiząb jest śliczną roślinką. Mnie się jakoś nigdy nie udał, choć kupowałam go chyba dwukrotnie. I te iryski miniaturowe masz boskie. A pierwiosnki muszą Cię szczególnie lubić, skoro same Ci się rozsiewają. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Dzisiaj z działki wygonił mnie deszcz. Myślałam, że przejdzie, ale pada w dalszym ciągu. :( Zdążyłam wyplewić maliny i położyć nawóz wieloskładnikowy. Nie musiałam go podlewać by rozpuścił się. Zrobił to deszcz za mnie ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku, Elu, ależ u Ciebie zaawansowana wiosna! Ten pąk piwonii pewnie już pęka, co? No i iryski wyglądają bajecznie. Strasznie je lubię, chociaż są takie krótkotrwałe.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Jak kolorowo już u ciebie ;:63 , moje Piwki też mają pąki ale gdzie im tam jeszcze do kwitnięcia ;:65
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
ela_k
200p
200p

Post »

Witam :wit Po dłuższej przerwie piszę. :lol: Nie było mnie tak długo, bo komputera nie miałam. Po prostu popsuł się. :( Chcąc mieć lepszą działkę zrobiłam inaczej. Posadziłam borówkę amerykańską ;:3 owoce i cały efekt sadzenia dopiero będzie widoczny na przyszły rok. Wyhodowałam parę hortensji ;:3 . obecnie zimują w domu w małych doniczkach na parapecie. ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”