Witam Pisząc do Was postanowiłam przybliżyć swój ogródek działkowy. Uprawiam go już dość dawno i są na nim przeważnie same kwiaty. Nie zabrakło na nim i malin, winogrona. truskawek. Na większym obszarze są kwiaty. Zbliża się jesień, a ja postaram się pokazać jakie mam kwiaty.
Witam Moja działka zmienia się z roku na rok. W tym roku postanowiłam zmienić miejsce kwiatów i tam gdzie były truskawki będą kwiaty, obsadzone pierwiosnkami. Pierwiosnki bardzo ładnie wyglądają na obrzeżach rabat. W tym roku bardzo ładnie kwitły mi lilie tygrysówki, tulipany wielokwiatowe.
Witam. Mam na imię Ela. Mieszkam w małej miejscowości na Mazowszu. Od dawana moją pasją jest uprawa działki z kwiatami i nie tylko. Jestem na rencie inwalidzkiej, tak więc mam dużo czasu na prowadzenie mojej działki. Jak wcześniej pisałam i pokazywałam na zdjęciach mam lilie. sasanki, a przede wszystkim pierwiosnki którymi po obsadzałam ścieżki na działce. Lubię mieć kwiaty nowe. Teraz zakwitły mi zimowity fioletowe i białe.
Witam Teraz gdy pomału zaczyna się jesień i większość kwiatów przekwitła, u mnie na działce jeszcze kwitną canny i gazanie
Elu - śliczne kwiaty ci kwitną ale to prawda ,że już czuć Jeśień - u mnie też kwitną jesze Dalie , Canny , Słoneczniki i jakieś jednoroczne , pomału dosadzam cebulowe i sprzątam - tak trochę ciężko na duszy
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Witam U mnie tak samo. Dosadzam krokusy, irysy, tulipany jeszcze nie, mam jeszcze czas. staram się sprzątać, usuwać chwasty, by na wiosnę mieć mniej pracy. Niektóre lilie przesadzam w inne miejsce. Tak się zastanawiam czy najlepiej przykryć młode hortensje w tym roku posadzone. W zeszłym roku obcięłam hortensję i tylko na jednej łodydze mi zakwitł piękny kwiat i do tej pory jeszcze kwitnie.
Witam Może mi ktoś pomoże wstawiać kwiaty. Na innym forum wychodzi mi to łatwo, ale tu mam małe problemy z podwójnymi zdjęciami.
Chociaż jest deszczowo ale u mnie zaczyna kwitnąć drugi raz amarylis ogrodowy i myślę, że nadejdzie ciepły dzień, gdy rozkwitnie w pełni.
Witam Może to już u mnie jesień zbliża się małymi kroczkami. Już nie tak kwitną kwiaty co kwitną w pełni sezonu Mam na działce lilie które już przekwitły. piękne piwonie co kwitną.Teraz oprócz canny i gazani kwitną dzielżany, z których można zrobić płot, oddzielając działkę sąsiednią.
Witaj Elu No masz tych kwiatów sporo,ale i ja sądzę ,że nie pokazałaś jeszcze wszystkiego Napisz coś o działce,jak duża jest ,jak usytuowana,A może wrzucisz jakieś zdjęcie pokazujące ogród z perspektywy?Czekam ....
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Mam działkę zaraz przy drodze. to po prostu okręg działkowiczów, którzy tu mają działki . Są to działki wielkości trzech arów. Nie duże i nie małe. Ja mam akurat same kwiaty i trochę owoców. Zdjęć akurat nie mam, ale może wkrótce. Przeważnie na działkach co i ja mam uprawiane są warzywa.
Witam Będąc na działce planowałam co posadzić na nowej rabacie i dopiero na przyszły rok na wiosnę widać będzie efekty. Na maliny nie mogę narzekać . Jest ich w tym roku sporo.