Kolorowy ogród Geni -Cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ido masz rację spotkanie udane .fajnie wchodzić na wątek i widzeć gospodarza czy gospodynię ogrodu no i ogród który się zna osobiście.

Witak Krzysiu jadąc do Asi przejeżdżałam też przez Katowice, no może troszkę obok ale widziałam dymiące kominy ,no i oczywiście pomyślałam że masz tam bardzo zatrute powietrze .
No troszkę nas było w OB we Wrocławiu i wyglądaliśmy jak wycieczka ;:1 ;:1 ;:1 ;:1

Witaj Adam cieszę się że lilie Ci się podobają już prawie połowa zakwitła nie mówię odmianowo tylko ilościowo .
A liliowce dopiero zaczynają ,wczoraj zakwitł też jeden z moich starych liliowców ale zapomniałam zrobić zdjęcie .
Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witaj Geniu kochana,
dobrze, że szczęśliwie dojechaliście, bo jak w niedzielę do Ciebie zajrzałam w poszukiwaniu liliowców, to mnie zmroziło jak spojrzałam na godzinę wyjazdu :shock: Twardzi jesteście...
Z ogromną przyjemnością prześledziłam Wasze spotkania. I z podziwem. Naprawdę kondycję musicie mieć nie lada, taki kawał jechać (ile to km do Wrocławia?) i jeszcze w tylu miejscach być.

Twoje lilie śliczne. Moja od Ciebie też lada dzień rozkwitnie. Także większość liliowców od Ciebie będzie kwitła, chyba z 11 tylko 3 nie zakwitną.
Jak tam wczorajsza burza? Nie poczyniła szkód? U mnie trochę się roślinki pokładły, a poza tym znalazłam na drodze pisklę, które musiało wypaść z gniazda w czasie nawałnicy. Niestety już nie żyło :( Ignaś bardzo to przeżył.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

:cry: Geniu kominów jest coraz mniej. Nawet góry widzę z okna.
To jest tylko taka szara i brudna opinia o naszym regionie.
Jeżeli chodzi o poziom zanieczyszczenia powietrza to Kraków jest bardziej
zanieczyszczony od Katowic. Mamy liczne rezerwaty, oczyszczalni ścieków przybywa.
W samych Katowicach działa ich kilka dla porównania Warszawa dopiero pierwszą otwarła.
Kiedy ta opinia się zmieni to ja nie wiem. My też mamy co pokazać i nie tylko mamy
tu kominy i kopalnie. Na Śląsku też jest masa atrakcji
Zobacz jak się Katowice promują. Bardzo fajna reklama. Zobacz jak Katowice wyglądają. Okoliczne miasta też się znalazły na filmie.
http://convention.katowice.eu/?page=fil ... min_pl.flv
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Geniu! jaka piękna liliowa rabata! takie kolory i różnorodność lilii super! i w tle widzę też ślicznego clematiska!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu dojechaliśmy szczęśliwie i tylko wieczorem padliśmy ze zmęczenia a już na drugi dzień było wszystko w porządku .
Faktycznie moje liliowce zaczynają kwitnąć i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa ,wszystkie nowe nabytki na pewno nie zakwitną .Lilie to już kwitną cudownie . A Twoje nowe liliowce też będą kwitły ?
Przykro mi że u Ciebie pokładło Ci kwiaty ,u mnie było spokojniej bo chyba Wisła jej nie puściła do mnie tylko padało i grzmiało trochę
Genia.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybacz Krzysiu nie chciałam Cię obrazić ,po prostu przejeżdżając widziałam potężne kominy dymiące ,Katowic nie znam więc nie powinnam się wypowiadać ,Przepraszam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

onka37 pisze:Geniu! jaka piękna liliowa rabata! takie kolory i różnorodność lilii super! i w tle widzę też ślicznego clematiska!
Onka witaj dzięki za odwiedziny .
Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

e-genia pisze: A Twoje nowe liliowce też będą kwitły ?
Kupiłam 19, z tego 10 powinno zakwitnąć. A, jeszcze 3 w Ostaszewie i 2 z nich też zakwitną. Te hodowane na strychu u rodziców :) Jeszcze pewnie 2-3 dni i zaczną pokazywać pierwsze kwiaty. Nie będzie ich dużo, ale każdy jeden na razie mnie cieszy.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Gieniu, podróżniczko. :lol:

Lilie cudne, ale musi być zapach jak się przechodzi.Możesz w niedzielę jechać do Minikowa?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igo powiedz a co będą mieli ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Geniu widzę, że kolejne wspaniałe forumkowe spotkanie za Tobą :D super :D
Cudowne lilie i taka piękna kolekcja, tylko gratulowac, całe szczęscie, że deszcze im zbyt mocno nie zaszkodziły, i że można cieszyc się ich pięknymi kwiatami :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko na razie lilie rzeczywiście pięknie wyglądają ,czekam na dogodną porę żeby je popryskać grzybobójczym środkiem ,ale jak nie deszcz to zbyt duży wiatr albo słońce ,może w końcu dziś wieczorem się uda .
Boże jak u nas gorąco moje serducho wysiada , nic nie mogę robić w ogrodzie ,troszkę chłodu z dużą ilością słońca .
Genia
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Widzę ,Gieniu , że przy okazji wizyty we Wrocku , zwiedziłaś też ogrody innych Foruków!Z pewnością wyjazd zaliczasz do udanych , pomijając tę straszną kichę w botaniku , ten niby "kiermasz".Na samo wspomnienie mi wstyd!

Mam pytanie.Czy znasz imię tej lilii , bo okazuje się ,że mam chyba taką samą ( a miała być Pink Tiger!!!)
e-genia pisze: Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Wybacz Krzysiu nie chciałam Cię obrazić ,po prostu przejeżdżając widziałam potężne kominy dymiące ,Katowic nie znam więc nie powinnam się wypowiadać ,Przepraszam
Geniu nie masz za co przepraszać. Nie chciałem żeby to tak zabrzmiało. Po prostu taka chodzi ogólna opinia.
Ja nie mam Ci niczego za złe. :D Przepraszam że tak to odebrałaś
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

e-genia pisze:Witaj Agnieszko na razie lilie rzeczywiście pięknie wyglądają ,czekam na dogodną porę żeby je popryskać grzybobójczym środkiem ,ale jak nie deszcz to zbyt duży wiatr albo słońce ,może w końcu dziś wieczorem się uda .
Boże jak u nas gorąco moje serducho wysiada , nic nie mogę robić w ogrodzie ,troszkę chłodu z dużą ilością słońca .
Genia
Geniu faktycznie upał niesamowity, najlepiej nie forsowac się, tylko przeczekac najgorętsze godziny w chłodnym domku, lub na leżaczku w ogródkowym cieniu. Bardzo dużo jest zasłabnięc , szczególnie u osób z problemami z serduszkiem i ciśnieniem. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”