Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

No to załatwiłam Ci poprzednim wpisem roślinki i parzydło. :;230 :;230
Reniu nie odpowiedziałaś co Ci podrzucić. ;:302 :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Maska pisze:Renatko mam sadzonkę parzydła leśnego i chce do Ciebie polecieć - popatrz u mnie może coś Ci się spodoba ;:196
Ponieważ pożarło mi kilka wpisów (to pewnie kara za pisanie w godzinach pracy :oops: ) pisze jeszcze raz:
Marysiu! Mnie u Ciebie się wszystko podoba :;230 i w tym jest problem ;:196
Dziękuję Ci bardzo!!! ;:196

Wymarzyłam sobie po tylu latach królowania paproci, barwinka i podgarecznika (który jednak wróci na rabatę, ale pod ścisłym nadzorem), że to będzie kolorowe miejsce.
Poza piwonią, posadziłam tam sporo orlików (maleńkie, ale urosną), dwie jednakowe żurawki (maleńkie, ale urosną), Chryzantemy z Kau... (niedrogie były, a naprawdę śliczne :oops: ) wcisnęłam kwitnące niezapominajki.
jest tam jeszcze jak widać sporo irysów, hosta, wiciokrzew (może nie piękny, ale od Teściowej ;:224 ) i coś tam jeszcze.

Becia! Ja część walki przegrałam - babkę lancetowatą, to chyba razem z mniszkiem na skup będę odwozić ;:223

Marylko! Tobie tez serdeczne dzięki! Głupio mi tak żulować u innych. :oops: Ale sadzonek koskosu nie potrafię odmówić ;:224
Chyba przed pracą pozamiatam podjazd :oops:

Mogę odwdzięczyć się maleńkimi sasankami!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poza wyżulowaniem pomidorów (fiutków) to jakoś łatwiej rozdawać mi roślinki, niż o jakieś prosić.
Zawsze mi się wydaje, że są bardziej potrzebujący.
Na FO jest masę wspaniałych ludzi i tylko się odezwałam najpierw o zaginionych roślinkach, a teraz o rabacie i tyle osób odpowiadało w wątku i na PW oferując wsparcie i roslinki. ;:167 ;:167 ;:167
Bardzo wszystkim dziękuję jeszcze raz!!!! ;:167 ;:167 ;:167
Choćby za to, że jesteście! ;:4
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziękowania przyjęte ;:180 Ale nadal nie wie co Ci podesłać . :wit
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Kosmosy. ;:108 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olku! Pisałam, że zdecydować się trudno! ;:224 Odezwę się.
Marylka! Najpierw luknęłam mocno zdziwiona, ale zaraz załapałam, że literówkę złapałam :oops:
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj:) o zatyraniu to sporo ostatnio wiem również niestety , wcześniej niż przed 19-ą nigdy w domu nie jestem a często i później . Serdecznie pozdrawiam :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Żebyś tylko Kochana nie musiała kolejnej rabaty szykować tak Cię zarzucimy ;:138 Skromna jesteś i to Ci się chwali ;:196
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Profesjonalny warzywniaczek. Wszystko jak od linijki ;:108 .
A ten nieznany stary krzaczek ma bardzo podobne liście i kwiaty do wcześnie kiwtnącego wiciokrzewu (tylko znam je jako pnącze).
Pogłaskaj ode mnie kiciusia:).
Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A ja Ci jesienią na cienistą mogę podrzucić co nieco, bom dostała kupę, drugą kupę dokupiłam, jako że zdawało mi się, ze tam dużo miejsca jest, ale widzę, że to wszystko rośnie jak wściekłe, więc jesienią powinno dojrzeć do podróży pod Płock ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Karolina! Czy Ty jesteś u mnie pierwszy raz? :shock: To my się tylko na obczyźnie spotykamy? ;:185
Pat! ;:196 Jak posadzę wszystkie dary, to ogrodu mi zabraknie. :;230
Dziś dostałam kolejną roślinkę ;:138 Jutro (może :evil: ) wstawię zdjecia.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam w czwartek i dziś na ryneczku i o ile w czwartek z lekka się ogarnęłam, to dziś wyzwolona całkowicie spod kontroli leciutko jednak poszalałam.
Mam siewki surfinii i petunii, ale te na ryneczku były takie piękne... kwitnące... no i 14 petunii zostało zakupionych (na pocieszenie w dobrej cenie ;:170 ) dokupiłam jeszcze dwie stewie (nie do petunii, tylko do pierwszej stewi zakupionej w czwartek) żółte oregano, firletkę, dwie begonie i trzy inne kwiatki, których nazwa mi wyleciała z głowy.
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

Fajne zakupy. Ja się chwilowo powstrzymuję od zakupów. Miałam już nic nie kupować i diabeł mnie podkusił... . Poszłam jednak oglądać kwiatki i nawet już odłożyłam porządnie na miejsce i wstając trzasnęłam się w łeb o taką żelazną belkę. Aż mnie zamroczyło. Wylądowałam w tych kwiatach, na szcęście w jakiś pnączach (na szczęście dla nich i dla mnie). U lekarza nie byłam, ale mam zawroty i bóle głowy. Tak więc czekam tylko na zamówione rzeczy. ;:306
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit U nas dziś była wystawa. Słaba, wyglądało jak na targu. Kupiłam sobie śliczną azalię jap. i pelargonię. Wydałam całe 12 zeta! Ale spotkałysmy sie na pogaduchach i było fajnie. Kupuj powojniki!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak wczoraj sadziłam petunie, to przypomniałam sobie, że kupiłam jeszcze dwie maleńkie żurawki. Były po 5 zł. to u nas tanio, bo w innym miejscu na ryneczku były po 10, a ogrodniczym widziałam nie lepsze po 18 złociszy. :twisted:
Tak, czy siak jestem uzależniona od roślin to już oficjalnie stwierdzone ;:224 ;:223
Zosiu! Uważaj na siebie! Takie uderzenie może mieć konsekwencje nawet za jakiś czas! (wiem co mówię :twisted: ) Może to zemsta roślin, że sobie odmawiasz? Ja nie mam takiej silnej woli :oops:
Tosiu! Chwilowo nie spotkałam nic interesującego i wsadziłam (rękoma tatusia, bo ja się schylać nie mogę) na kratkę trzy tumbergie i dwie kobee z mojego własnego siewu.
Kobełki coś trafiło poprzedniej nocy, ale mam nadzieję, że dojdą do siebie, bo byłoby szkoda.
U mnie jest dość wietrznie i może dlatego powojniki nie utrzymują się długo. Tak ogólnie to rosną jak gleń chleba przy gębie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”