858. A dziś trochę fotek z wysokości balkonu

Skalniak górny, krzywa jabłoń i mężowski stół i ławy ;) To białe- to piasek do rozluźniania mojej gliny
859. Krzywa jabłoń i skarpa w początkowym stadium rozwoju:) Czym ją obsadzić - żeby miała trochę inny charakter niż skalniak?
860.
861. Dereń, bez i "nowo przesadzona" tawuła - pod skarpą - w przyszłości może mi się tam uda zrobić kąt z rododendronami
862. Skarpa i huśtawka
863. Widok ogólny - teraz ten teren jest już zaorany .. a dziś M. przekopał mi ziemię w tych "trójkatach" huśtawkowych - posadziłam tam na razie cebulki w doniczkach - bo blisko skarpy na której jest wibrator .. ale co można by tam wsadzić, wysiać, żeby było ladnie.. myślę o maciejce, lawendzie - na zapach - a może jakieś iglaczki na pniu - po obu stronach huśtawki ? i lampki na wieczór?? A może coś innego?
864. Wierzba płacząca z hostowiskiem otoczonym orlikami. Ta łączka też już zaorana
865. Ooo właśnie - o te "trójkąty" między podporami huśtawki, otoczone betonowymi słupeczkami pytalam - co tam posadzić ?? te betonowe słupki - czy jak to zwać są tam ułożone tylko przykładowo - dostałam je i zastanawiam sie co z nimi zrobić ??
866.Od strony domu ogrodowy wypoczynek osłaniają róże - ale te nie są zbyt piękne

((
Czym je zastąpić, żeby była fajna, widoczna z okien salonu rabata - i jednocześnie , żeby osłonić kącik?
Może jakieś pnące róże - jakie??? i iglaki??