Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
Re: Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
Jolu zmiany po roku w ogrodzie niesamowite, rośliny na skarpie wyglądają jak gdyby miały kilka lat, jest pięknie i kolorowo. Altanka ładnie się prezentuje a chodniczek do niej w zielonym trawniku wygląda wspaniale. Gratuluję takiego efektu.
Irenko dziękuję Ci za tak miłe słowa
Ja sama jestem zaskoczona, że roślinki tak szybko urosły, co dla mnie jest wielkim pocieszeniem, bo plewienie tej skarpy było koszmarem
Teraz zdecydowanie mniej chwastów tam rośnie 

śliczne kolaże 
ładnie dobrane kolorystycznie rośliny
w ogóle pięknie u ciebie

ładnie dobrane kolorystycznie rośliny

w ogóle pięknie u ciebie

Asiulko dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa 

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,Jolu jakie zmiany aż nie możliwe ze to tylko rok...jednak wiara i siła ma wielką moc... 

- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Wróciłam popodziwiać Waszą przecudną skarpę za altaną!
Jest fantsastyczna. Moim zdaniem uczyniliście raj dla oczu- rosną tam rośliny, które zazwyczaj rosną nisko-pod stopami. A tak można je w spokoju oglądać z bliska i bez okularów!!!
Jest fantsastyczna. Moim zdaniem uczyniliście raj dla oczu- rosną tam rośliny, które zazwyczaj rosną nisko-pod stopami. A tak można je w spokoju oglądać z bliska i bez okularów!!!
Maryla, Aga lejecie miód na moje serducho
Aga powiem szczerze, że skarpa w takiej postaci to zupełny przypadek.
Nie mam zdolności komponowania i dobierania roślin
Raczej poszłam na żywioł
i sadziłam tam gdzie było wolne miejsce
, ale efekt też mi się podoba..
Marylko jak widać można w tak krótkim czasie, ale kosztowało to wiele...Dzisiaj jak patrzę na początkowe zdjęcia to samej mi się nie chce wierzyć, że działka teraz tak wygląda..Nie wiem tylko czy drugi raz zdecydowalibyśmy się wziąć działkę w takim stanie /czytaj:zerowym/ ...

Aga powiem szczerze, że skarpa w takiej postaci to zupełny przypadek.

Marylko jak widać można w tak krótkim czasie, ale kosztowało to wiele...Dzisiaj jak patrzę na początkowe zdjęcia to samej mi się nie chce wierzyć, że działka teraz tak wygląda..Nie wiem tylko czy drugi raz zdecydowalibyśmy się wziąć działkę w takim stanie /czytaj:zerowym/ ...
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Jolu, ja też jestem w szoku jak w ciągu roku może się zmienić działka. Pamiętam jak na początku kibicowałam Wam przy budowie altany i pierwszych nasadzeniach. Potem jakoś Cię zgubiłam, a teraz
W sumie nasze działki przechodzą podobne przeobrażenie, z chwastów i piachu w całkiem miłe dla oka zbiorowisko roślin. Ja też nie wiem, czy udałoby nam się jeszcze raz zdobyć na wysiłek, który jest już na szczęście za nami - formowanie terenu, wzmocnienia, masowe nasadzenia... Teraz jeszcze wiele pracy przed nami, ale już nie tak ciężkiej.

- agape
Pewnie, że dalibyśmy radę. Umocnieni wiedzą i doświadczeniem. Wtedy nakręcała nas energia radości i niewiedzy, stąd nie męczyliśmy się psychicznie, bo nikt nie widział na co się porywa? Ale teraz ponownie to wszystko robilibyśmy konkretnie i bez poprzednich błędów. Dlatego myślę, że i po raz drugi by się udadło!Natomiast nie jestem pewna co do 3-go...To już pewnie trzebaby być zawodowym specjalistą od zakładania ogrodów? Wtedy to i 100 byśmy doradzili, założyli...
Jolu, Wasz ogród jest nie do poznania, na tych rozjaśnionych zdjęciach, - to też Wasz?

Jolu, Wasz ogród jest nie do poznania, na tych rozjaśnionych zdjęciach, - to też Wasz?
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Jolu kicia śliczna
ślicznie zrobiłaś kolaże
zdolniacha
Miłego wieczoru

ślicznie zrobiłaś kolaże

Miłego wieczoru

Ania-Kubanki, Aga, Dzidzia dziękuję za wizytę
Qurcze musiałam wczoraj obciąć wszystkie kwiatostany i część łodyg ostróżki bo zgniły...Dowiedziałam się, że najpierw wyżarły łodygi ślimaki, a potem deszcz i wilgoć poczyniły dalsze spustoszenie na łodygach
A tak się fajnie rozrosła i ładnie by zakwitła...niestety kwiatów nie będzie 

Qurcze musiałam wczoraj obciąć wszystkie kwiatostany i część łodyg ostróżki bo zgniły...Dowiedziałam się, że najpierw wyżarły łodygi ślimaki, a potem deszcz i wilgoć poczyniły dalsze spustoszenie na łodygach

- agape
Jak widać woda w tym roku i od dołu i od góry wystawia nas na cierpliwość...
Przykro mi bardzo Jolu...
Przykro mi bardzo Jolu...
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu smutne informacje napływają z wielu ogródków, a tu prognozy na przyszły tydzień nie są optymistyczne
Kiedy wreszcie się zrobi słonecznie na dłużej

Kiedy wreszcie się zrobi słonecznie na dłużej