Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Milenko, jeśli karmisz ptaszki boczkiem ;:oj ;:oj , to wiadomo że się koty zbiegną :;230 :;230

Mój małżon stwierdził że ten kocina lubi pestki ;:306 ;:306

Bukiecik piękny i taki wesolutki w kolorkach

Różowe kwitnienia przecudne, a mnogość odmian różyczek oszałamiająca ;:224 ;:224
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milenko kocie wymiata wszystko, jest świetnym akrobatą, no i właśnie, lubi pestki ;:306
Różyczki wygoglowałam wszystkie i ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wooow kociego gościa to miałaś niezłego akrobatę :lol: Wyobrażam sobie jaki miałaś ubaw podglądając go. Co do krasnali.. to pisałaś o nich już w zeszłym sezonie. I jak ktoś tam napisał że znalazł gdzieś wszystkie 7 krasnoludków to poszłam ich szukać. Myślałam sobie co to za krasnale że naszej Milence się spodobały. Przecież ona raczej nie lubi takich dekoracji...a tutaj się na krasnale zdecydowała?? Byłam w szoku. Nie wiem, czy oglądałaś 39 i pół z Karolakiem. On swojej żonie w młodości woził z Zielonej Góry do Warszawy krasnale takie wielkie .
Obrazek
Właśnie tak je sobie wyobrażałam. Myślę sobie OMG ALE KIT. No ale gusta są różne i wiesz.. nie skomentowałąm. Potem doszłam do tego że chodzi o róże. Nie pamiętam jak..ale wydaje mi się że wstawiłaś zdjęcie Wesołka. I sama roześmiałam się do siebie. No ale co się tam będę przyznawała. Wstyd tylko. No ale jak dzisiaj wszyscy jak na spowiedzi mówią że też tak obstawiali to i ja też. Choć dzisiaj czytając Twój post byłam już dumna że wiem o co kaman.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Powiem nieskromnie że też byłam pewna takich krasnali

I nawet osoba Constancji mi do tego pasowała- że je wyszukuje

i nie rozumiem dlaczego wszystkim się one nie podobają, a wręcz są oskarżane o kicz.

Przecież to postacie z bajki, a bajek kiedyś wszyscy słuchaliśmy, tzn. teraz w tv same bajki,

szczególnie we wszelkich wiadomościach :;230 :;230 ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

pomidorzanka pisze: nie rozumiem dlaczego wszystkim się one nie podobają, a wręcz są oskarżane o kicz.
Sama mam dwa krasnale. Jako lampki solarne. Uważam je za symbol dawniejszych ozdób ogrodowych i moich prywatnych stróżów. Ale przyznaję się bez bicia, te które wstawiłam są dla mnie kiczowate. Mówi się że o gustach się nie dyskutuje. Także wcale nie wyśmiewam osób które posiadają właśnie takie jakie tu wkleiłam. Milenke już trochę znam i było dla mnie bardzo podejrzane że takowe chciała zakupić. I to aż 7 :shock:
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

pomidorzanka pisze:Powiem nieskromnie że też byłam pewna takich krasnali

I nawet osoba Constancji mi do tego pasowała- że je wyszukuje.....
;:307 - no tak się poczułam. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nieeeeeeeeeeee :;230 :;230 :;230

chodziło mi o wymiar artystyczny ;:306 ;:306 ;:306

Myślałam że to jakieś wypasione krasnale będą jakiejś artystki znajomej czy co!!! ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko zamówienie potężne, ale niektóre może w przyszłości zaproszę do siebie, szczególnie pierwsze pozycje.
U mnie też jakimś cudem słoninka cała znika z karmnika, ale złodziejaszka nie widziałam :oops:
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Ale fajnie przyłapałaś kota w karmniku. Dobrze, że pryszedł na słoninkę, a nie na sikorki.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witaj :wit
jestem nowym "podglądaczem" w twoim ogrodzie. Bardzo podoba mi się pomysł z duużą donicą z granitu i oczywiście palenisko..i wcale nie dlatego, że sama w tym roku planuję dokładnie takie samo ;:170 Poza tym zazdroszczę lasu na wyciągniecie ręki. Wyglądasz przez okna i masz drzewa, przyrodę, odwiedzające ogród ptaki..u mnie bloki, dzieciowisko (zaraz za murem mam szkołę..nie jedną, ale podstawową gimnazjum i średnią) i tonę śmieci, które świetnie wychowana młodzież przerzuca nam na posesję :/ Nie sposób nie zauważyć, że masz jeszcze sporo trawnika..chętnie popatrzę jak będzie go ubywało z biegiem lat ;:224 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A to łobuz, kradziej jeden czarny no ;:306. Lekko wystraszony biedak. Milenko zimę trzeba przepędzać żeby się za bardzo nie rozpanoszyła. Lubię jak w sklepach zaczynają ściągać z półek świąteczny asortyment, bo wtedy wkracza wiosna i mam wrażenie, że to już tuż tuż.
Zamówienie różane khmkhm..dosyć pokaźne ;:oj Jeny jak buchnie kolorami,to padniemy ;:170
Co u mojego ulubieńca księciunia? ;:167
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Eden Rose, Chippendale, Lady of Shalot, Charming Piano, Crown Princess Margaretha będą u mnie w ogrodzie również i wszystkie krasnale. :heja Sprytna kicia tylko co w karmiku jest ciekawego?A może zamierza pomieszkać w karmiku :;230
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Milenko, wyobrażam sobie jak musiało to wszystko smiesznie wyglądać. Kot chcący dostać się karmnika ;:306
Mam nadzieję ze u Ciebie nie ma mrozów aż takich duzych i jednak azalie i rh przetwają. Za oknem zima zawitała a u Ciebie zrobiło się wiosennie.
Różyczki piękne ale miałaś szczęście znaleść takie rarytacy.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Milenko, ale poszalałaś z różanym zamówieniem ;:oj
Same ślicznoty, już nie mogę się doczekać tych rabatek... ;:65
A krasnale też mnie zbiły z pantałyku zanim doczytałam, o co chodzi ;:306
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Agatko - zdenerwował mnie i słoninę wyrzuciłam mu za płot - leży do dziś :D Pewnie taka upolowana z karmnika ma lepszy smak ;:224
Zanim ją wyrzuciłam, udało mi się go przyłapać jeszcze raz:

Obrazek

Tu kiepskie zdjęcie, ale widać, że wlazł tam cały:

Obrazek

Iwonko - kociaka to raczej słonina zwabiła, ale już jej nie ma. Ptakom wystarczy słonecznik i orzechy, ta i tak nie cieszyła się zbytnim powodzeniem :)

Madziu - MID2006- 39 i pół oglądałam, faktycznie coś kojarzę :D Też uważam, że ładne jest to, co się komuś podoba - przecież ogród ma cieszyć właściciela, więc jeśli ktoś dobrze się czuje wśród takich ozdób... :uszy
Constancjo - jesteś chyba ostatnią osobą, którą skojarzyłabym z plastikowymi krasnalami, a co do różanych, to moje zawsze będą mi się kojarzyć z Tobą ;:196
Marysiu - żeby on chociaż ją zjadł, ale przychodził chyba tylko polizać ;:306 Słoninka już wyfrunęła za płot, codziennie Liczi pokazuje, że jeszcze leży na swoim miejscu, pewnie za bardzo zmrożona teraz do konsumpcji :)
Aniu - sikorki są zbyt sprytne, by dać się mu podejść :uszy Niedawno u rodziny obserwowałam, jak kot "próbuje" polować na bażanta, potem na sikorki. Kot nie miał żadnych szans :)
Sabino - witaj w moim wątku :wit Palenisko na razie tylko w mojej głowie, mam nadzieję, że uda nam się ten pomysł zrealizować.. Towarzystwa szkoły tuż za ogrodem nie zazdroszczę, na pocieszenie zostają wakacje, wtedy pewnie masz względny spokój. Chętnie wpadłabym do Twojego wątku, ale chyba go (jeszcze) nie masz? :) Pozdrawiam i zapraszam częściej ;:304
Madziu - lulko- oj obyś miała rację, bardzo bym chciała, by buchnęło kolorami, ale wiesz - z tym może być różnie w pierwszym roku ;:224 Na pewno jednak będę chwalić się każdym kwiatkiem :D Dziękuję - mopik ma się dobrze, kilka dni znowu spędził na wychowywaniu kuzynki rottweilerki, często się dziwię, że ona na tyle mu pozwala ;:209
Joasiu - będziemy sobie wspólnie kibicować i trzymać kciuki za młodziaki ;:333 Kicia w karmniku się zmieściła, to kicia sąsiadów, latem jej ulubionym zajęciem jest wygrzewanie swojej czarnej sierści w trawie tuż za moim płotem; Liczi dostaje wtedy białej gorączki :lol:
Sylwuś - nie sądzę, by poprzednicy kiedykolwiek okrywali rododendrony i azalie, więc skoro do tej pory nie padły, to chyba i z tą zimą sobie jakoś poradzą. Drżę najbardziej o róże i hortensje ogrodowe :) Jak na razie najniższa odnotowana temperatura u mnie 2 metry nad ziemią to -13, przy gruncie na pewno zimniej. Trochę boję się zapowiadanych okolic -30 w lutym, ale może aż tak źle nie będzie? ;:173

Stan pokrywy śnieżnej dziś przed południem (mogłoby być lepiej, ale cieszę się, że w ogóle jest):

Obrazek

Drewniany krzyżyk na okolicznym drzewie:

Obrazek

Trochę letnich wspomnień dla rozgrzania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek