Mój ogród w cieniu sosen cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród w cieniu sosen cz.5.

Post »

Ewelino, po bardzo długiej przerwie, powolutku zwiedzam znajome wątki. Twój ogród na zawsze pozostanie dla mnie ideałem absolutnie niedoścignionym. Szczerze mówiąc, nawet nie będę próbować, bo wymarzony trawnik to rozwiązanie nie do mojego lasu. Rododendrony u mnie nie chcą tak kwitnąć.
Skalniak jest przecudny. Tak zaplanowany, a równocześnie widać po roślinach, że jest im tam dobrze. Wszystko piękne, zdrowe, rozrasta się w zabójczym tempie. No i jeszcze te jaszczurki dopełniające całości. Pięknie!!!
A wojaży narciarskich też zazdroszczę :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moja psina zachowuje się na śniegu identycznie. Mam wyklepany śnieg na połowie trawnika.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Ewelinko super fotki zima ma też swój urok ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Ewelino.Przejrzałam twoje wszystkie wątki i jestem oczarowana,twoim ogrodem ;:224
Jeśli pozwolisz będę częściej Twoim gościem.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Inwestycja
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lut 2012, o 09:43

Post »

Witaj Ewelino
Twój ogród jest dla mnie źródłem inspiracji , a wiem co piszę, ponieważ od dwóch lat przeglądam to forum (zwiedziłam setki forumowych ogrodów) i znam każdy Twój wątek. Dopiero teraz odważyłam się zarejestrować. Twoja dbałość o szczegół w ogrodzie jest niesamowita. Pozwól, że będę teraz oficjalnie zaglądać do Ciebie :wit
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01

Post »

wow ale zima u Was, pozdrawiam :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26

Post »

Ewelina pisze:Jestem pomiędzy wyjazdami...Wróciłam "na chwilę" , by przepakować się i pozałatwiać pilne sprawy. Zima może być piękna , zwłaszcza , gdy mamy czas nacieszyć się jej urokami :) :.
Szczęściara!!! Ja też zwykle wyjeżdzałam 2 x, raz z dziećmi raz bez :wink: W tym roku pożegnałam sie z drugim wyjazdem, wykańczamy piętro w domu. :cry:
Zima piękna, puchowa pierzyna spadła troche za późno, już po mrozach mam nadzieję.
mariusz732
50p
50p
Od: 25 lip 2011, o 13:49

Post »

Witaj Ewelino:)

Przegladam Twoje wątki ogrodowe i jestem pod wielkim wrażeniem, tak wygląda mój ogród marzeń:) tez uprawiam rododendrony i azalie ale nie mam tylu przepieknych odmian co Ty, widać, że wkładasz w ich pielęgnację wiele serca- są zadbane, jeśli pozwolisz będę u Ciebie częstym gościem:)

Pozdrawiam
zapraszam do swojego małego ogrodu

Działka Ala
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witacie , witajcie ! :)
To miłe ,że ktoś nadal tu zagląda...

A u mnie wiele się dzieje , bo i wyjazdy , i sprawy rodzinne, zawodowe , i małe oraz większe kłopoty, tak, że na FORUM nie zostaje praktycznie wiele czasu.
Ale wiosna coraz bliżej , więc oczywiście "nosi mnie", choć w ogrodzie jeszcze nie pracowałam... Planuję pierwsze prace porządkowe na przyszły tydzień, bo podobno ma się już u nas bardzo ocieplić :heja :heja :heja
Zresztą wiosnę poczułam już dawno , siedząc w zimowe wieczory przed komputerem i przegladając oferty sklepów internetowych... Potem była GARDENIA, która także narobiła mi apetytu na roślinkowe zakupy.Oczywiście , nie oparłam się pokusie i zamówiłam w sprawdzonym w poprzednich sezonach sklepie internetowym :

*Akant kłujący 5 szt.
*Pierwiosnek lekarski 3szt.
*Pierwiosnek chiński 5szt.
*Agapant 'Blue' 10szt.
*Bodziszek himalajski 'Plenum' 10szt.
*Czosnek główkowy - 30 cebulek

Mieli wysyłać po 15 III ,liczyłam ,że przesyłka może być na przełomie III i IV, a tymczasem paczka dotarła już w ubiegłym tygodniu... i teraz nie wiem , co zrobić z kłączami , żeby się nie zmarnowały do czasu, gdy ziemia rozmarznie, a pogoda pozwoli na posadzenie do gruntu ??? Może podpowiecie mi coś ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ewelinko powsadzaj wszystko w doniczki i trzymaj na razie w jakimś garażu albo piwnicy. Miałam w ubiegłym roku podobną sytuację. W tym na szczęście jeszcze nic nie przyszło
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

Ewelinko mam w swoim projekcie zaplanowany bluszcz hedera , będzie on zachodził głęboko pod drzewa , napisz proszę czy po zimie coś z nim trzeba robić ? ( np. wyczesywać uschłe liście ) Chodzi mi o to czy mocno będę się musiała " wciskać " pod moje choinki ? ( haczyć , ranić i klękać na kolanach - a kręgosłup mój już nie ten )
duduś
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Witaj Ewelino!
Jestem nowa na forum, chociaż mam wrażenie że wiele osób znam od lat. Od 3 lat Was podpatruję i zazdroszczę pomysłów i gruntownej wiedzy. Twój ogród jest dla mnie zawsze takim"kopniakiem", jak tracę siły i ochotę na tworzenie, to sobie tu zajrzę i od razu się mobilizuję. Ja jestem na początku drogi, chciałabym już osiągnąć stan zbliżony do Twojego. To świetnie że dzielisz się swoją wiedzą na temat różnych roślin, dla laików to jak światełko w tunelu. Jeśli nie masz nic przeciwko temu będę wpadała tutaj jak tylko czas pozwoli. Pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Danio Dziękuję za radę , tak pewnie zrobię , bo szkoda by było zmarnować tyle roślin !

Duduś Po zimie warto HEDERĘ oczyścić ze "śmieci" , tj. delikatnie wygrabić ( ja stosuję plastikowe miotło-grabie) z suchych liści i innych resztek naniesionych przez wiatr.Można też wyciąć pędy , które rosną nie tam , gdzie sobie życzysz.Innych zabiegów nie potrzeba. I nie obawiaj się ,Twój bluszcz raczej nie wejdzie zbyt głęboko pod drzewa,bo mimo wszystko kieruje on swoje pędy ku światłu, więc od choinek będzie uciekał. W razie potrzeby, aby nie gramolić się pod choinki , po prostu wytniesz wszystkie "niewygodne " dla Ciebie fragmenty. Ta roślina może być dowolnie przycinana.

jolcia1212 Witaj :) Dziękuję Ci za miłe słowa :oops: i ... wpadaj zawsze , gdy masz ochotę !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
duduś
1000p
1000p
Od: 22 sie 2009, o 09:07

Post »

Ewe podaj namiar na ten sklep :wit
duduś
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Ewelinko :wit
Wpadłam z rewizytą i... oniemiałam. Twój ogród jest wspaniały, dopracowany w każdym calu. Wzdycham i podziwiam ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”