Ogród Igi - cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś, rh cały czas się ukorzeniają
Powinny być do przesadzenia w przyszłym roku, ale to na bieżąco będę sprawdzać, żeby nie zmarnować. Przyjrzałam się dokładnie temu procesowi w tym roku na Kaszubach, Tata miał 15 nowych rh
Po dwóch latach wykształciły naprawdę porządne korzenie i można było sadzić na docelowych miejscach.
dziękuję za propozycję żurawek, ale w tym roku juz nic nie sadzę
Jutro wyjeżdżam na dwa tygodnie, a po powrocie będę raczej myśleć o porządkach i przygotowaniu ogrodu do zimy. Jeszcze raz bardzo dziękuję 

dziękuję za propozycję żurawek, ale w tym roku juz nic nie sadzę

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Masz rację...czas mija nieubłaganie, a z powodu moich tegorocznych wyjazdów lato w ogrodzie właściwie mi umknęło. Oczywiście nie żałuję, bo dziecię coraz starsze i trzeba Mu świat pokazywać...ale czuję spory niedosyt.
Iguś, nie wiem, czy warto dzielić żurawki?? Słyszałam już od wielu osób, że te nowe odmiany po podziale giną
Wiosną pojadę do Powsina i kupię 
Iguś, nie wiem, czy warto dzielić żurawki?? Słyszałam już od wielu osób, że te nowe odmiany po podziale giną

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iga, będzie dobrze, przecież ładnie się ukorzeniają, prawda? Może jak ktoś ciacha byle jak, to wtedy można im zaszkodzić, ale z tego co wiem, Ty tylko boczne odrosty oddzielałaś. Szkoda byłoby faktycznie.
Jutro może uda mi się wjechać do tej szkółki w Łysomicach. Może jakiegoś karzełka na wrzosowisko nabędę, choć generalnie też koniec zakupów na ten rok. Początek szkoły dał się nam jak wszystkim we znaki. No i kora na wrzosowisko...
Jutro może uda mi się wjechać do tej szkółki w Łysomicach. Może jakiegoś karzełka na wrzosowisko nabędę, choć generalnie też koniec zakupów na ten rok. Początek szkoły dał się nam jak wszystkim we znaki. No i kora na wrzosowisko...
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już mnie nie podkręcaj, jutro jadę ;)
Wczoraj posiedziałam w wątku o ciekawych roślinach i tak na dokładkę po tych Twoich cudeńkach, to już była przesada. Jakie piękne są kosodrzewiny... A te maluśkie jodełki... Boję się tylko, że to u mnie i tak zniknie, a kwoty to całkiem konkretne za te skarby sobie życzą np. na allegro.
Jeden facet sprzedaje roczne sadzonki ciekawych iglaków szczepione, tak wielkości 10-12cm. Jak myślisz, warto coś takiego kupować, czy ryzyko straty jest duże. Bo ceny wtedy są rozsądne
Wczoraj posiedziałam w wątku o ciekawych roślinach i tak na dokładkę po tych Twoich cudeńkach, to już była przesada. Jakie piękne są kosodrzewiny... A te maluśkie jodełki... Boję się tylko, że to u mnie i tak zniknie, a kwoty to całkiem konkretne za te skarby sobie życzą np. na allegro.
Jeden facet sprzedaje roczne sadzonki ciekawych iglaków szczepione, tak wielkości 10-12cm. Jak myślisz, warto coś takiego kupować, czy ryzyko straty jest duże. Bo ceny wtedy są rozsądne

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ja z zakupów allegro się wyleczyłam.
Jak ja wystawiałam na allegro roślinę to była fotka real, a jak ktoś mi pokazuje roślinę z gazety a sprzedaje co innego to szkoda słów.
Rośliny szczepione kupuję w górach , bo tam mają rozsądne ceny.
Choć ostatnio Uzdowski w Bydgoszczy też miał kilka ładnych roślinek w niezłej cenie.
Jak ja wystawiałam na allegro roślinę to była fotka real, a jak ktoś mi pokazuje roślinę z gazety a sprzedaje co innego to szkoda słów.
Rośliny szczepione kupuję w górach , bo tam mają rozsądne ceny.
Choć ostatnio Uzdowski w Bydgoszczy też miał kilka ładnych roślinek w niezłej cenie.

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Igus o jakich gorch prawisz
Daj blizsze namiary. Z końcem września jadę do Zakopanego - to sa dopiero góry
może masz jakieś namiary na porządne i tanie szkólkarstwo czy ogrodnictwo
Piszesz, że juz złe czasy na sadzenie, a jeśli coś jeszcze fajnego wpadnie w moje łapki to mogę zakopać roślinke w donicy do ziemi - żeby potem na wiosnę przesadzić w docelowe miejsce 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwa , mam przyjaciół w Bielsku i w tamtej okolicy jest parę dobrych szkółek, zawsze wracam pełnym autem. Najczęściej szukam na stronach
http://www.zszp.pl
Można fajne szkółki wyczaić.
http://www.zszp.pl
Można fajne szkółki wyczaić.