Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

No na to czekaliśmy ;:63 Martusiu ale chyba parę zdjęć się zdublowało i w pierwszej serii dwa pierwsze zdjęcia to ta sama piwonia ;:oj bo różnicy nie widać ;:185 Życzę żeby jak najdłużej kręgosłup nie dawał znać o sobie, tylko Ty też mu pomagaj :D
Oprócz piwonii śliczna seria irysków ;:167 Miłej niedzieli i ciesz się domem i ogrodem ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marta.
To teraz leżaczek i nie popsuj tego co Ci w fabryce naprawili. ;:108
Śliczne kwitnienia. A pustynnik gigant to ile ma metrów wysokości?
Naciesz się ogrodem ,bo dzień bez ogrodu to dzień stracony. ;:108
Miłej niedzieli. ;:196 :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękne piwonie :heja Szkoda, że tak szybko przekwitają ;:218
Co to za żółciutka roślina na przedostatnim zdjęciu?
Na zdjęciach nie widać, żeby ogród niedomagał po nieobecności właścicielki. Wiem, że to tylko pozory i teraz będziesz walczyć z zaległościami. Przez dwa tygodnie, to nie tylko to, co nam się podoba rosło, ale chwasty również. Tylko zabierz się do pracy z głową, żebyś znowu się nie zepsuła.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś z powrotem ;:196
Festiwal kwiatowy nam zrobiłaś ;:215 .Teraz chyba musisz odpocząć po pobycie w tak pieknym miejscu :D
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tylko ochy i achy na widok Twojego ogrodu Martusiu ;:215 ;:215 ;:215 , a to żółte to pantofelek czy jakoś tak?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zapodałaś tyle piękności, że nie wiadomo na co patrzeć. :) Piwonie przede wszystkim podglądam, ;:oj pustynnik śliczny taki biały. Dalia już zakwitła. :shock: Kaskadowa nie do poznania. ;:215 W sanatoriach niestety kasa się liczy, więc przerób ;:306 musi być odpowiednio duży. Pewnie zabiegi najważniejsze, bo stymulują organizm do naprawy, ale oderwanie się od domowego kieratu równie ważne. ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Aleś natrzaskała zdjęć. ;:138 Aż sobie do Twojego wątku kawkę przyniosłam. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto z powrotem :wit
Dobrze,ze już kręgosłup podleczony bo bez niego ciężko .
Ja po wrzuceniu 2.5 tony węgla ze szwagrem to czułam,że go mam bo mnie tak nawalał,że myślałam,że się wykończę .Mam nadzieję,że twój długo nie da znać o sobie i będziesz mogła na luzie i bez problemu działać w ogródku.Foto relacja po powrocie cudna,a radość twoja pewnie ogromna jak w końcu poszłaś do własnego ogrodu po takiej przerwie .Zdrowia teraz życzę i dalszych piękności w ogrodzie :)
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś ;:196 zgadłaś, nie dość, że kolano cały czas dokucza to jeszcze dopadła mnie rwa ( o silnym natężeniu), że na jej wspomnienie to aż dreszcze mnie przechodzą. Ale jest już znacznie lepiej.
Cudowne jak zawsze piwonie pokazałaś ;:138
Chwastów nie widać, tylko cudowny ogród.
Pustynnik jaki cudny ;:215
Ile lat musi mieć, aby się takiego giganta doczekać?
Wiosną kupiłam dwie sadzonki, ale one takie małe cipuszki, siedzą w ziemi i nic nie rosną ( mają jakieś 5 cm)
Martuś, a czy czasami jeszcze nie zamawiałam u Ciebie sadzonki budlei skrętolistnej ?
Samych przyjemności i w życiu i w ogrodzie życzę.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

W końcu kochana dorwałaś się do swojego ogrodu !
Niby nie długo cię nie było a zmiany nastąpiły w roślinności...
W ogrodzie każdy z dni jest inny. ;:173
Zdrowia i siły na obrobienie tych swoich hektarów ci życzę. Miłego dnia. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu fajnie, że już wróciłaś i znowu możemy cieszyć oczy twoimi pięknymi kwitnieniami ;:215 Ogród jak widać przetrwał w nienaruszonym stanie ;:333
Kwitnących jeszcze irysków troszkę zazdroszczę, u mnie właśnie kwitnie chyba ostatni w tym sezonie...Piwonie i ostróżki kwitną na całego
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam, ja w biegu i nie wiem w co ręce włożyć no i wieczorem padam ,ale już dłużej tak nie mogę ,więc jestem .

Marysiu ,te dwie piwonie to inne odmiany ,może aparat nie uchwycił różnicy ,ale jest ,jedna ma środek biały ,a druga żółto złoty,z kręgosłupem na razie w porządku,oby tak dalej,,iryski już przekwitają ,a piwonie niektóre też ,ale jeszcze jest sporo i cieszą moje oczy i nos,bardzo się cieszę ogrodem ,robota jakoś mi nie ubywa ,bo może jej za dużo a ja skaczę z kwiatka na kwiatek i wszędzie mnie po trochu pełno,no i podlewanie ,bo ogród dosuszony ogromnie ,bo nikt nie miał czasu podlać ,a deszczu było niewiele,pozdrawiam i dobrej nocki ,buziaczki ;:196

Alu,na leżaczku nie leżę ,ale powoli coś w ogrodzie robię,ogród bardzo kwitnie a gigant ma na pewno około 2,5 m,cieszę się ogrodem i bardzo za nim tęskniłam ,pierwszy tydzień jakoś spokojnie wytrzymałam ,ale drugi już nie mogłam ,chociaż teraz nie żałuję ,bo dużo lepiej się czuję ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,piwonie jeszcze niektóre kwitną a tak je kocham ,że ciągle trzymam w nich nos ,muszę na rok zatrzymać ich zapach ;:306 ,walczę powoli z zaległościami ,staram sie z rozsądkiem ,ale i w domu moc zaległości ,ogród bardzo kolorowy teraz ,dokwitają róże i wszelkie dodatki,pozdrawiam :wit

Aluś,jestem z powrotem i mocuję sie z zaległościami ,ale ogród przywitał mnie mnóstwem kwiatów i to jest to co kochamy najbardziej,w niektórych miejscach bardzo zarośnięty ,no i zasuszony ,wiec trzeba podlewać ,co robię na raty ,bo naraz sie nie da czasowo,pozdrawiam ;:196

Iwonko 0042,ogród bardzo kwitnie,to żółte to pantofelnik ,śliczny malutki kwiatuszek w grupie wygląda świetnie ,pozdrawiam ;:168

Soniu,kwiatów w ogrodzie moc ,pustynnik to gigant ma 2,5 m ,dalie juz zaczynają kwitnąć ,w sanatorium dużo miałam dziennie zabiegów 6-7 , śniadanie i obiad i do 16 czasem to trwało,gonitwa okropna ,ale dużo lepiej z moim kręgosłupem ,chociaż podobno największą poprawę odczuwa się po miesiącu ,ja i teraz nie mogę narzekać ,mój organizm zareagował na te zabiegi gorączką w 4 dniu,ale potem już było dobrze ,przerób tam jest ogromny jak na taśmie ,od domowego kieratu odpoczęłam ,ale teraz są tylko zaległości ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,fajnie tak pić kawkę w kwiatach ,cieszę sie ,że wpadłaś i posiedziałam w moim ogrodzie :tan

Beatko,teraz już lepiej sie czuję ,bo go nie czuję przy każdym ruchu ;:306 ,2,5 tony to jest coś ,my się w ogóle czasem nie zastanawiamy co robimy ,ja też tak mam ,ale to wszystko się potem odbija ,bardzo się cieszyłam jak wróciłam ,oczywiście prosto do ogrodu,który przywitał mnie pięknymi kwiatami ,zwłaszcza cudowne i pachnące piwonie ,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,ja też ciągle miałam problemy i duże dolegliwości związane z kręgosłupem ,w tamtym roku wykluczyło mnie z każdej pracy na 3 miesiące,dlatego zdecydowałam ,ze pojadę do Buska podleczyć ten kręgosłup ,jest tam rewelacyjnie i kolano byś wyleczyła przy okazji,naprawdę warto jechać ,można prywatnie pojechać i mieć dużo zabiegów ,ogród po powrocie przywitał mnie ogromną ilością kwiatów,tak jak lubię ,pustynnik to taka odmiana wysoka ma 2,5 m bo inne odmiany są dużo niższe ,Twoje powinny na drugo rok zakwitnąć ,ja nie mam sadzonek budlei skrętolistnej ,to chyba nie zamawiałaś,mogę jakąś gałązkę przysypać ,może się ukorzeni,dziękuję za życzenia i też je odwzajemniam ;:196

Olu,ogród zakwitł z podwójną siłą na przywitanie i pieknie kwitnie nadal ,to prawda,że w ogrodzie wszystko codziennie sie zmienia i taka przerwa w nieobecności odmieniła go zupełnie ,dziękuję za życzenia ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,wróciłam stęskniona za ogrodem i za Wami ,kwiatów u mnie mnóstwo ,a ja nie mam siły trochę ze zmęczenia pokazać wszystkiego ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam do pięknie kwitnącego i pachnącego ogrodu,zdjęcia zrobiła moja wnuczka w czasie mojej nieobecności ,powiedziała mi ,że to są jej dzieła sztuki :uszy więc muszę pokazać ,są tu piwonie ,które po moim powrocie już przekwitały.

Ursyn Niemcewicz
Obrazek

White Cap
Obrazek

z bliska
Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coral Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Barbara
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to moja wnuczka Zuzia wykonawczyni tych zdjęć w czasie mojej nieobecności
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Brawo Zuziu! pokazałaś nam inny ogród, bo każdy widzi ta samo miejsce inaczej. Poza tym dobrze że robiłaś zdjęcia, bo część roślin już przekwitła :D Martusiu ogród świetnie sobie radzi i pomalutku te miejsca co trochę zarosły uporządkujesz tylko nie wpadaj w panikę, bo wtedy pracuje się najgorzej ;:306 A teraz czekam na Twoje zdjęcia róż, bo ja mam kilka z przywiezionych jesienią patyczków, a parę ma nawet pączki ;:333 Dobrego dnia i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Za takimi widokami tęskni się strasznie, wiem jak wyjeżdżam z rodziną na wakacje. ;:333
Przepiękne ujęcia dla Wnuczki należą się brawa za cudny pokaz a dla Ciebie wielki ;:196 za te cudeńka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”