Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu, ja jeszcze mam kilka spraw do zrobienia w ogrodzie, ale to tylko w wolne dni, jak będzie jasno. Po powrocie z pracy jest ciemno :( I dlatego okres zimowy kojarzy mi się z ciemnością. Wychodzę do pracy - ciemno, wracam - ciemno. Zostaje sobota i niedziela, ale wtedy wszystko zależy od pogody. Ojej, ale marudzę.Ale ja tak mam w listopadzie :wit
I cała zima na kolejne plany ogrodowe i nabytki również. I nastaną nowe mody ogrodowe....fajnie.
A wiszące żurawki? Co to za cudo?
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu ;:196 jak Cię znam takich pięknych fotek masz w swoich zbiorach , wielką ilość , więc Ty będziesz je wstawiała my będziemy podziwiać i czas do wiosny zleci jak z bicza strzelił . Będzie znowu co robić , planować , zmieniać , przesadzać ( powiem Ci w tajemnicy ) że mnie już dzisiaj łapki swędzą :;230
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam w wielu miejscach, że mączniak atakuje marcinki i aż się dziwię ;:oj . Floksy to tak, natomiast marcinki nigdy. Ale one rosną u mnie na prawie samym piachu, w pełnym słońcu i z rzadka podlewane - i chyba to właśnie lubią. Zresztą te floksy które rosną za płotem w podobnych warunkach też nie są porażane ;:131 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

e-babcia - ja staram się korzystać z cudzych rad ;:168 . Mój ogród jest oddzielony od podwórka normalnej wysokości siatką. Teraz przy siatce 'robi się' rabata 10mx1,20 szer., a na słupkach wymyśliłam właśnie te żurawki, żeby nie wyglądało, że to ja siedzę w kojcu :;230 .

mati1999 - schorowany rozumiem i nie, bo masz swój rozum i powinienieś uważać; ech, gadam, jak potłuczona ;:306 . Wyzdrowiej szybciutko ;:168 .

Tulap - może tak być, bo tam trzeba dosypać ziemi, no to dam dobrej ;:173 .

PEPSI - wiem, co to praca - jeszcze pamiętam :;230 , dlatego mi do niej nie tęskno. Mało czasu wolnego zostaje na wszystko, niestety ;:185 . Zawsze zimą łapała mnie depresja.
Co do wiszących żurawek, to mam chęć poeksperymentować z donicami na słupkach, bo one dość mocno rozrastają się w ogrodzie; chcę zobaczyć, jakie mogą urosnąć ;:224 .
Taki 'bzik' :wink: .

chalaputkowo - nie mam za dużo rezerwowych zdjęć, poza tym trudno pamiętać, co się wstawiało, pewnie będą się powtarzać, ale kto by na to zważał ;:306 .
Ja Ci powiem oficjalnie, że mam zamiar zarezerwować już sobie, te wiszące żurawki na wiosnę :tan . A tak w ogóle, to do wiosny, będzie nam potrzebna wołowa skóra dla zapisania wszystkich naszych chciejstw.

one jeszcze kwitną ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja 'pokazowa' rabata - była ;:163 ;:161.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jode22 - zgadzam się z Tobą całkowicie, też to zauważyłam, ale jak floksy mają już zwiędnięte liście, to jak ich nie podlać :oops: . W tym roku i tak miałam późno i niewiele 'tej wątpliwej' przyjemnosci' ;:185 .

Obrazek
Moja 'najulubieńsza' żurawka; może ktoś ją rozpozna? ;:174 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Floxy śliczne :D
A żurawka.... z tym do Igi ;:108
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - mnie jedna wołowa skóra nie starczy ;:185 , i nie ważne czy się będziesz powtarzać , mnie to nie przeszkadza , zdjęcia , kolory wiosny , lata , czy jesieni , myślę że nawet zimą da się coś znaleźć , zawsze są warte obejrzenia , nawet wtóry raz ;:108 . Buziaki ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Co do żurawki to jedynie naprowadzę, bo zależy od kwiatów.

Cinnabar Silver- kwiat czerwony

Prince of Silver- kwiat biały

Rave on- kwiat różowy, mocne kwitnienie

Glitter, tegoroczna nowość- kwiat różowy
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Aniu,

czy chryzantemy, które widać na zdjęciach powyżej zimują?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu cały post poszedł w kosmos, niech to licho ;:161

Tulap- dobrze mówisz, Iga Cię posłuchała i właśnie mam odpowiedź :uszy .

chalaputkowo- wołowa skóra całkiem duża jest, a w korelacji z kontem bankowym, to... ;:224 .
Myślę, że wszyscy mam trochę 'niepublikowanych' zdjęć, bo inaczje to będzie smutno ;:136 .

iga23 - dzięki Ci Pani, że tu zaglądasz, bo to pewnie jest Prince of Silver. Całe lato śliczna, kompaktowa i zdrowa.

Na poniższym zdjęciu, na samym dole:
Obrazek
Mam jeszcze taką, której nazwę chciałabym znać, bo jest podobna do jednej z przyszłorocznych nowości, tylko najpierw muszę znaleźć zdjęcie, chociaż nie wiem, czy nie będzie szybciej, jak ją pójdę i 'sfocę' ;:306 .

Jak już jesteśmy w tym samym okresie, to pokażę, jak wyglądała wiosną moja reprezentacyjna rabata. Bo jak wygląda dzisiaj, pokazałam w poprzednim poście ;:188 .

Obrazek

Madziagos - tak, to chryzantemy zimujące w gruncie. Innych nie mam. Jak przezimują, okaże się wiosną, ale mam nadzieję, że będzie ok, bo wypuszczają przy ziemi nowe listki.

Wracamy do rzeczywistości ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek
chyba nieźle, jak na listopad
Obrazek
ta oberwała
Obrazek

-- 1 lis 2014, o 16:05 --

zadziałała skleroza - nie mówiłam, że będą powtórki?. Ale, żeby tak szybko? ;:145 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jaki mróz ;:145 no to będziemy mieli buro :cry:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Śliczna jest rabatka żurawkowa pod sosną (sądząc po opadłych igłach). Kępki całkiem już rozrośnięte i kolorowe. Szczerze powiedziawszy róży z poprzedniego postu też do twarzy z rudością.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moja Southern wygląda tak samo,włącznie z ozdobami :lol:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Moje floksy to suche badyle od miesiąca ;:306 A Twój kwitnie jeszcze. Chyba mam wczesne odmiany, bo jesienią nie ma po nich śladu.
Żurawki, trzeba przyznać, dają na radość prawie cały rok. U mnie rozrosły się i nareszcie pięknei zdobią ;:173 Twoje cudowne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Aniu - no jasne, że nieźle, jak na listopad !!
Powiem więcej --> ślicznie ;:167
No ale te Twoje żurawki to Ci tak konkretnie wybujały ;:oj
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mati1999 - do 10-go ma być na plusie, nie płacz więc ;:185 .

ASK_anulla - tak, rosną pod sosną żółtą, która ma kilkanaście metrów ;:oj . Jak się sadzi, to wszystko takie malutkie i urocze, ale po latach... ;:224 . Żurawki te na zdjęciu, należą do większych odmian, poza tym siedzą tam 3 lata. Rudość, to mój kolor włosów przez lata całe. Różyczka po prostu 'zgapiła' :;230 .

takasobie - te floksy posadziłam dopiero jesienią, może dlatego też dopiero teraz kwitną. To małe odmiany - tak napisali ;:131 .
Żurawki są jednak niezastąpione, a do tego są trwałe i niewybredne. Same plusy ;:215 . Rozsadzę wiosną w każde wolne miejsce ;:306 .

ewa321 - zapytaj moje żurawki, ile im wlałam wody pod tę sosnę :roll: .

Obrazek

Obrazek
ta chryzantema po prawej, pewnie już nie zakwitnie; muszę ją przenieść w pełne słońce
Obrazek

Obrazek
dla wielbicielek bluszczu ;:3
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”