Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
oooo a u mnie jeszcze nie wyszła spod ziemi ... a pomarańczowa już sporawatu.ja pisze:Piękne róże kupiłaś! Ja też dziś byłam w L., ale u nas były tylko na kijuMam pytanie: czy u Ciebie biała tunbergia też tak wolno wschodzi? Ja posiałam tego samego dnia żółtą i białą - żółta ma już z 5 cm i dostaje liście właściwe, a biała dopiero się gramoli z ziemi i to co druga...

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór Jollu,
cieszę się, że Twoje zdrowie już lepiej. Czy już skończyłaś brać antybiotyk?
Piękne różyczki sobie kupiłaś. Ja jednak w tym roku nie dam rady posadzić róż, bo jak wiesz zaszalałam z wrzosami, a do założenia wrzosowiska potrzebne mi będą jeszcze jałowce i choć kilka różaneczników i azalii. I tak znacząco przekroczę budżet roślinny, więc z róż na razie rezygnuję. Zwłaszcza, że i tak nie mam pomysłu gdzie je wsadzić.
Miłego wieczoru Ci życzę
cieszę się, że Twoje zdrowie już lepiej. Czy już skończyłaś brać antybiotyk?
Piękne różyczki sobie kupiłaś. Ja jednak w tym roku nie dam rady posadzić róż, bo jak wiesz zaszalałam z wrzosami, a do założenia wrzosowiska potrzebne mi będą jeszcze jałowce i choć kilka różaneczników i azalii. I tak znacząco przekroczę budżet roślinny, więc z róż na razie rezygnuję. Zwłaszcza, że i tak nie mam pomysłu gdzie je wsadzić.
Miłego wieczoru Ci życzę
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grzesiu u Grzesia Grzesinki muszą super rosnąć
Jadziu byłam super zakupy zrobiłaś
Jadziu nawet Ci nie wzeszły
To nie możliwe, miałaś te same nasionka co ja
przyznaj się że Gucio lub kotek je poturbował
Moniś żebym to ja wiedziała, to bym Ci powiedziała
Aniu zostało mi jeszcze kilka dawek antybiotyku a po nim już mam wykupiony następny
Aniu ja wiem że teraz będziesz miała sporo pracy przy wrzoskach i nie w głowie Ci jeszcze inne zakupy, poza tym też sporo wydałaś pieniążków
Spokojnej nocy życzę Wszystkim

Jadziu byłam super zakupy zrobiłaś

To nie możliwe, miałaś te same nasionka co ja

Moniś żebym to ja wiedziała, to bym Ci powiedziała

Aniu zostało mi jeszcze kilka dawek antybiotyku a po nim już mam wykupiony następny

Aniu ja wiem że teraz będziesz miała sporo pracy przy wrzoskach i nie w głowie Ci jeszcze inne zakupy, poza tym też sporo wydałaś pieniążków

Spokojnej nocy życzę Wszystkim

Grzesiu masz rację...nei ma ..Grzesiu pisze:Moja tunbergia z własnego siewu-wykiełkowała można powiedzieć w 60%.....
a biała z nasion kupionych w tym roku......tak z 40%
bo z paczki nasion 10szt wyszły 4....![]()
biale wychodzą zdecydowanie gorzej.....i ciekawe czy będą białe![]()
a niebieskich ni ma nigdzie......
a u mnie biała nie wzeszła..jeszcze daje jej szansę...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski