Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))

Post »

Czy te cambrie to mają coś wspólnego z ,,mix doniczkowo-storczykowy? o którym pisałaś jeszcze w starym roku . :?:
Co do mieszańców Cambrii masz rację są to doś łatwe rośliny w utrzymaniu i odwdzięczają się pięknym kwitnieniem .
Rzeczywiście w ich kwiatach można się zakochać o czym też już wspominałem w moim wątku .
Wśród tej grupy hybryd też mam wybrankę swojego serca , a która kwitnie Teraz u Ciebie.
Masdevalli mogę Ci Justyno tylko pozazdrościć w pozytywnym słowa tego znaczeniu bo nie mam ani jednej ,
a tyle się naczytałem o tych storczykach na forum że jest to jedno z ,, chciejstw ??w tym roku.

W Nowym Roku 2011 życzę Tobie spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń i ,,chciejstw?? storczykowych. ;:196
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko pięknymi fotkami rozpoczęłaś Nowy Rok ;:138 ;:138 a w Tym Nowym Roku życzę Ci spełnienia marzeń tych dużych i tych maleńkich :wink: zielonych i kolorowych :wink: aby każdy dzień był lepszy od poprzedniego ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też ci Justynko przeogromnie zazdroszczę, że te piękne cambrie chcą u ciebie kwitnąć. U mnie nijak im nie mogę dogodzić, chociaż falenopsisy są raczej zadowolone. :wink: POzdrawiam cię serdecznie w NOWYM ROKU.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

JoasiuM- Kup sobie, na próbę, jedną cambrię...chocby z przeceny, to są bardzo wdzięczne storczyki. Ale Wiedz, że u Nektórych one słabo rosną i nie chcą kwitnąć. U mnie sie sprawdziły, każda z cambrii miała "moje" kwitnienie :) Za to falki mają po kilka kwiatków tylko...

Kasiu74- zatem będę Cię zapraszać do mnie na podziwianie ich pięknych kwiatuszków. A do Ciebie będę zaglądać, by podziwiać kwitnienia, na przykład falków. U mnie, one słabiej kwitną ;:224

Marwes/Marku- dokładnie tak. Ale nie tylko cambrie tak posadzę, miltonie i dendrobia również. Jutro wybieram się na zakupy, jeśli znajdę doniczki, które chcę przeznaczyć na "grupowe" sadzenie, kupię i przedstawię je tutaj ;:108

Masdevalliom też przydałyby się gliniane osłonki. Doniczki plastikowe, zwłaszca jak przeschnie spagnum, robią się lekkie i przewracają się...

Kolejnym chciejstwem, jak co Niektórzy Wiedzą, jest krzyżówka sabotka. Może uda się ją w styczniu zdobyć... ;:224

Arlet- dziękuję bardzo za życzenia noworoczne ;) Trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze. Storczykowe marzenia po troszku będę spełniać. Na pewno jakieś sabotki i masdevallie w tym roku dołączą do kolekcji. Może jakiś maluszek z botaników...

Wanda- trzeba przepróbować różne gatunki orchidei i wybrać te, które lubią u nas kwitnąć. Ja, Tobie zazdroszczę cudnych kwitnień falków. Będę podziwiać je u Ciebie, a do mnie zapraszam na oglądanie "cambrii".

Wreszcie się doczekałam...kwiatuszek reanimka "Pasiastego"...oto on:

Obrazek

I kolejne foteczki z wczorajszej sesji zdjęciowej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justyś też mam nadzieję że do mojej kolekcji dołączy jakiś sabotek no i masdevallia :roll: choćby jedna, marzy mi się jeszcze CC :wink:
Twoje phalaenopsisy radzą sobie przepięknie ;:138 i ładnie kwitną :uszy
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyś, ale u Ciebie kolorowo! Zawrót głowy, pięknie i energetycznie! :D
A jeszcze jak poczytam o Twoich planach wiosennych, to nawet nie potrafię sobie wyobrazić gdzie Ty to pomieścisz ;)

Miałam podobną cambrię biało- bordową, kwitła mi rok temu, też zimą, i pachniała obłędnie na cały pokój. Chyba muszę ją sobie "odkupić", chociaż tą jedną, sprawdzoną już :)

Gratuluję "obudzenia" korzonków u ascocendy, moje wszystkie vandowate obecnie głęboko śpią.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, śliczna sesja ;:138
Awatar użytkownika
Mysz_ka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 wrz 2010, o 19:43

Post »

Szczęśliwego Nowego Roku:)
Cambrie śliczne :) O sabotku tez marzę:)
Awatar użytkownika
affa
100p
100p
Od: 19 lip 2009, o 09:38

Post »

Dużo dobrego w Nowym Roku.
Pozdrawiam. Anna
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale pięknie ci kwitną Phalaenopsis :).
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet- masdevallie są cudne. Koniecznie Dokup "koleżankę" dla Twojej piekności ;:108 CC- też chciałabym mieć. Ale...hmm..ostatnio spodobało mi się bardzo "prowadzenie"- maluszków. Może upoluję tego falka jako "dzieciaczka" ;:108

Agitko- Spraw sobie nią... Tak cudnego zapach nie da się opisać...kwiatuszki maleńkie i aż dziw bierze, że mogą tak mocno pachnieć.

Ascocenda...widocznie tak ma, że teraz rośnie. Raczeej to nie moja zasługa, bo Vand się uczę :)

A co do planów zakupów...to mam pewien plan. Ale o tym napiszę na pw, by nie zapeszać ;:224

Wioleta- dziękuję :D Będą kolejne słoneczne foteczki...

Myszka- lubię zdjęcia storczyków w słońcu, wychodzą naturalne kolory...a cienie i światło potrafią niejednokrotnie "zmienić" kształt niejednego kwiatka :) Wiesz, o ilu sabotkach ja marzę...lepiej nie mówić :;230 Mogę sobie pozwolić, maksymalnie na 6 sztuk, ze względu na brak miejsca...

Affa- dziękuję i nawzajem ;)

Dusiu- to tylko parę kwiatków, ale fakt, cieszą oczy kolorami ;:108

W podziękowaniu za odwiedziny dla Wszystkich, mój ulubieniec falkowy - MM <jutro będzie więcej jego fotek>. Ten storczyk nigdy mi się nie znudzi, jest "prawie" doskonały. Własnie wpadłam na pomysł policzenia piegów na jednym z płatków hihi :;230

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Justynko kolorowo i słonecznie u Ciebie w Nowym Roku ;:63
Ciekawa jestem ile Ci czasu zajmie liczenie piegów :;230 i jak bardzo różni się liczba piegów na każdym z płatków :?:
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

MM piękny i pomysł z liczeniem piegów zabawny ,życzę :D powodzenia
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mysz_ka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 wrz 2010, o 19:43

Post »

Mnie na początek wystarczył by jeden:) chciałabym się głównie przekonać jaka to roślina, jakby u mnie rosła czy kwitłaby chętnie czy z uporem:) Jak już pisałam cambriowate średnio u mnie rosną chociaż przymierzam się do zakupienia jednej w dobrym stanie:) Twoje kuszą :) , brassia ładnie ale to początek mam ją od niedawna, najlepiej rosną dendrobia:)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Justynko doskonale Cię rozumiem z tym reanimkiem. Ja też obecnie cieszę się kwitnieniem mojego szczególnego. Należy do moich pierwszych. Bardzo się ccieszę, że przeżył. Piękny kolor ma Twój.
Widzę, że mamy podobne upodobania. Wychowanie od maleńkości, niespodzianki. Przy nich emocje są wielkie.
Powodzenia w liczeniu piegów na MM.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”