JoasiuM- Kup sobie, na próbę, jedną cambrię...chocby z przeceny, to są bardzo wdzięczne storczyki. Ale Wiedz, że u Nektórych one słabo rosną i nie chcą kwitnąć. U mnie sie sprawdziły, każda z cambrii miała "moje" kwitnienie

Za to falki mają po kilka kwiatków tylko...
Kasiu74- zatem będę Cię zapraszać do mnie na podziwianie ich pięknych kwiatuszków. A do Ciebie będę zaglądać, by podziwiać kwitnienia, na przykład falków. U mnie, one słabiej kwitną
Marwes/Marku- dokładnie tak. Ale nie tylko cambrie tak posadzę, miltonie i dendrobia również. Jutro wybieram się na zakupy, jeśli znajdę doniczki, które chcę przeznaczyć na "grupowe" sadzenie, kupię i przedstawię je tutaj
Masdevalliom też przydałyby się gliniane osłonki. Doniczki plastikowe, zwłaszca jak przeschnie spagnum, robią się lekkie i przewracają się...
Kolejnym chciejstwem, jak co Niektórzy Wiedzą, jest krzyżówka sabotka. Może uda się ją w styczniu zdobyć...
Arlet- dziękuję bardzo za życzenia noworoczne ;) Trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze. Storczykowe marzenia po troszku będę spełniać. Na pewno jakieś sabotki i masdevallie w tym roku dołączą do kolekcji. Może jakiś maluszek z botaników...
Wanda- trzeba przepróbować różne gatunki orchidei i wybrać te, które lubią u nas kwitnąć. Ja, Tobie zazdroszczę cudnych kwitnień falków. Będę podziwiać je u Ciebie, a do mnie zapraszam na oglądanie "cambrii".
Wreszcie się doczekałam...kwiatuszek reanimka "Pasiastego"...oto on:
I kolejne foteczki z wczorajszej sesji zdjęciowej: