Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Krysiu piękny trawniczek ;:138 ,a pierwiosnek podbił me ;:167 Działeczka doskonała ;:138 ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ogród ,bajecznie kolorowy.........poznaję,znajome rabatki......
Jutro,zrobię trochę zdjęć swojego,szkoda,że nie było tak pięknie w czasie Waszej wizyty u mnie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Masz rację z tymi tulipanami. Te stare twardziele żyją latami i jest ich coraz więcej. Jestem ciekawa, co będzie z tymi co posadziłam rok, dwa temu!
Jak tylko będzie okazja - wpadam!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Księżycowa rabatka czerwona od tulipanów ślicznie wygląda .Te stare odmiany sie nie wytracają .Miałam takie ładne żółte tulipany a w tym roku są oranżowe .Te kwitnące drzewa owocowe to raj dla oczu i pszczół .Szkoda róż Krysiu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Krysiu, wspaniale prezentuje się działeczka. Muszę przyznać, że projekt został zrealizowany wspaniale. Momentami ma się wrażenie, że to fragment parku czu ogrodu botanicznego. Te trawiste ścieżki zadbane i ich kształt ;:224
A z różyczkami nie spiesz się czasem z ich wykopsaniem. Moje , które przeznaczyłam na straty, zaczynają wypuszczać pędy od korzonków. Gorzej z tymi z jesiennego sadzenia. Z tych może dwie będą uratowane. Codziennie je solidnie podlewam i czekam ...na dalsze cudowne wskrzeszenia :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Krysiu, ja wykopałam Double de light i ... okazało się, że puszczała... Wsadziłam od nowa, ale nie wiem, co z tego będzie. Queen Elisabeth też miałam wykopywać, ale na szczęście mały kiełek zauważyłam. Mam jeszcze cztery różyce czarne i niby nieżywe, ale poczekam jeszcze trochę...
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Krysieńko ;:196 Wreszcie...
Miło zobaczyć Twoje księżycowe - pewnie w taką pogodę całymi dniami przesiadujesz w Swoim Uroczym Zakątku, zresztą wcale Ci się nie dziwię. Już niedługo się spotkamy ;:196 :heja na zlocie.
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak tam żurawki Krysiu?
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Witaj :wit
Ładne zdjęcia Twojego wiosennego ogrodu.
Rabatki mają fajne kształty. Nie są monotonne. ;:63 ;:63
Piękna tuwała. Muszę chyba skusić się na taką. ;:173
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Wczoraj oglądałam rabatki na żywo. Są b. ładne i zadbane. A te same roślinki większe niż u mnie. ;:138 Co to znaczy
dobra ręka .Krysiu, dary od razu posadziłam, mają się dobrze.Dziękuję.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:167 , przykro czytać o takich stratach, szczególnie wśród róż :( , nic z tej liczby nie ubyło?
U mnie jednak i te martwe powoli ruszają, nawet Aloha, która była całkiem sucha.

Oby i u Ciebie zmniejszyły się jednak te straty ;:196
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Halo !!!! Gospodyni ......!!!!!
Gdzie się podziewasz /
Pokaż jak posadziłaś zakupione roślinki .
Pakujesz się już ?
Twój planowy przyjazd to 11:26
Postaram się być przed Tobą.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Gospodyni jest, ale totalny leń do pisania ją ogarnął. Już od kilku dni próbuję się zmusić i trudno.
Marynko. Prawda - piękny czas nastał i coraz więcej roślin zakwita. Często nie chce się wychodzić z działki, lubię tak posiedzieć i popatrzeć, a w międzyczasie ogród mi zarasta chwastem. :D

Grzesiu. Magiczną Siłę używam od paru lat i mam jeszcze jej trochę w zapasie. Twój nowy polecany może i jest lepszym nawozem, ale trudnym do kupienia, a po pierwsze muszę zużyć zapasy nawozów, które mam, więc mnie nie kuś nowościami.

Ewuniu. Dziękuję. Trawniczek robi się coraz ładniejszy, po dosiewce i zasileniu wiosną, ale trzeba go o wiele częściej kosić. Coś za coś. Sama byłam zachwycona tym pierwiosnkiem, gdyż większość innych wymarzła.

Lodziu. Dzięki za miłe słowa. Twojemu ogrodowi też nic nie brakuje. Wiadoma rzecz, że w połowie kwietnia jeszcze mało jest kwitnących roślin.

Miłko. Musi być przecież ruch w interesie i cebule trzeba stale kupować. Większość nowych odmian jest liczona na dwa góra trzy lata. To tak jak ze sprzętem AGD. Pięć lat i kupuj nowy. :twisted:

Jadziu. Niestety róż szkoda tak jak i wielu innych roślin. Taki rok. Ja w tej chwili odgrażam się, że nie będę już nowych róż kupować. Jak to wyjdzie okaże się. W tej chwili jestem na nie obrażona.

AOlu. Suchych róż do tej chwili jeszcze nie wykopałam, ale z 26 odbiły trzy, a z posadzonych jesienią 18 przyjęły się 2. Bilans jest widoczny. Może gdybym miała od razu w marcu dostęp do wody i mogła codziennie polewać może jeszcze coś by się uratowało, ale wodę nam puścili dopiero w połowie kwietnia, więc nie miałam czym. Dzięki za miłe słowa o wyglądzie działeczki.

Daguniu. Jak wyżej - jeszcze czekam ale już nie wierzę - co miało się puścić, już się puściło. Jeszcze żadnej nie wykopałam, ale jak będę potrzebować miejsce to już bez skrupułów wykopię.

Anuś. Również się cieszę na najbliższe spotkanie. ;:196 :wit

Piterku. Żurawki całkiem, całkiem. Kilka strat jest, ale po zimie wyglądało, że będzie o wiele gorzej, nowa lista chciejstw zrobiona i po weekendzie zamówienie w odpowiednie miejsce powędruje.

Ewuniu. Miło, że zajrzałaś. Tawuły są bardzo fajnymi krzewami, praktycznie bezobsługowymi i warto je mieć w ogrodzie.

Adrianko. Ty jak zwykle miła. Dobrze, że nic nie piszesz o chwastach, którymi ogród coraz bardziej zarasta. Dlaczego chwastów i ślimaków nie wymrozi. ;:oj Wczoraj już musiałam posiać granulkami na ślimaki, gdyż już zaczynają grasować.

Anuś. Jak wyżej pisałam z 26 trzy róże ruszyły. Dziwnie w różnych regionach zachowały się w tym roku te same odmiany róż. U mnie dwa westerlandy przezimowały w sumie ładnie, pomimo brązowych pędów, teraz jednego za to dorwała bruzdownica. Alohy również, sama jestem nimi zdziwiona. Piruet, Aspirynka, Mary Rose, Bonica, Abraham Darby, Flamentanz jakby zimy nie było, również nieźle Piano pomimo tego, że był przesadzany jesienią. Za to Gebruder Grimm padł całkowicie - suchutki, większość wielkokwiatowych również. Z 13 róż od Starkla - tylko dwie uchowały się - jedna Nahema i jedna różowa parkowa, ale jeszcze nie wiem która. Jak będę suche wykopywać to okaże jaka ocalała.

Oleńko. Potwierdzam - jeżeli nie zaśpię to o 11,26 powinnam być w Kaliszu.

A w rabatkach kwitną krzewuszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczynają liliowce
Obrazek

czosnki

Obrazek

Obrazek

iglaczki pokazują swoje piękne przyrosty

Obrazek

Obrazek

Obrazek
to ostatni nabytek świerk pospolity Push

ożywa rabatka z trawami

Obrazek
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż trudno uwierzyć, że to młody ogród, sprawia wrażenie wieloletniego. Trawnik zadbany, rośliny wyrośnięte... niesamowite :shock: ale pięknie... :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ta turzyca włosista za świerczkiem na ostatnim zdjęciu Ci przezimowała czy to nowy nabytek ?
Moje włosiste , brązowa i zielona , padły. Tak jak piszesz co parę lat trzeba roślinki wymienić.
Ja kupiłam 3 brunnery i 3 jeżówki i jeszcze 10 innych bylin w szkółce Nowaczyków.
Nastaw ze trzy budziki a nie wolno Ci zaspać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”