Działka z dębami - Wiślanka - agape
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka z dębami - Wiślanka - agape
Aga! Ależ wypiękniała Wiślanka pod Twoją opieką! Aż się nie chce wierzyć, że to ta sama działka. Musisz przyznać, że cebulowe są nie do przecenienia w ogrodzie. Mają mnóstwo wdzięku i uroku. Lepszej scenografii na spotkanie przyjacielskie nikt by nie wymyślił. Majowy sad pełen słońca i barw.
Piękne zdjęcia - aż miło się ogląda!
Piękne zdjęcia - aż miło się ogląda!
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko! - właśnie mnie się wydaje, że za kazdym razem jest pięknie. Potem jestem zdziwiona, że może być jeszcze piękniej! Czasen działka wydaje się mała i że trudno zmienić jej charakter, ale ze zdjęć widzę, że każdego roku będzie inna. Ta zeszłoroczna - sama zieleń, niemal bez kwiatów i białe mieczyki i moskitiery też była ciekawa, jak patrzę na fotki z zeszłego roku...Pewnie to edyne było takie skromne w kwiaty lato....
Ambo - no tak....Już przekwitają cebulowe, więc to pytanie przyszło szybciej niż myślałam, zaraz bedzie tam łyso!
Siberio! U mojej Przyjaciółki drzewska sprzed 3 lat już owocuja! To będzie szybciej niż myslisz, że Twój "sad" nabierze majestatu!
Izo! - masz rację w 100% !. Dosłownie te dni gdy byli Goście w Wislance to były najpiekniejsze akurat dni tej cebulowej wiosny! Cebulowe są niesamowite!
Ambo - no tak....Już przekwitają cebulowe, więc to pytanie przyszło szybciej niż myślałam, zaraz bedzie tam łyso!
Siberio! U mojej Przyjaciółki drzewska sprzed 3 lat już owocuja! To będzie szybciej niż myslisz, że Twój "sad" nabierze majestatu!
Izo! - masz rację w 100% !. Dosłownie te dni gdy byli Goście w Wislance to były najpiekniejsze akurat dni tej cebulowej wiosny! Cebulowe są niesamowite!
- renszpaks-1
- 50p
- Od: 24 mar 2010, o 16:25
Witaj Agapa!
Mam pytanie. Widzę że masz bardzo różne i gatunki i kolory tulipanów. Kupujesz je czy zamawiasz specjanie? Wyglądają niesamowicie. Pokaż wszyskie jakie masz!

Mam pytanie. Widzę że masz bardzo różne i gatunki i kolory tulipanów. Kupujesz je czy zamawiasz specjanie? Wyglądają niesamowicie. Pokaż wszyskie jakie masz!

Niesamowita metamorfoza ogródka. Bajecznie u ciebie. Podoba mi się zdjęcie z przyjaciółkami i nakrytym białym obrusem stołem. Cudownie! Klimat, jak na obrazie "Śniadanie na trawie".
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Witaj Aga,tak..................................
Właściwie nie wiem od czego zacząć,po cichu odwiedzałam Twój ogródek,czytałam od początku dokładnie i oczom nie wierzę.Coś Ty narobiła na tej ziemi,toż to EDEN,marzenie mojego życia.Mały,pełen zieleni i koloru ogródeczek a wśród tej bajki chatka.Cudowne miejsce na ziemi.Oaza spokoju.Wprost niewiarygodne,że sama kobieta dokonała tego dzieła.Teraz bardzo się obawiam podtopień ale mam nadzieję,że ominą Cię z daleka.Życzę Ci aby każdy dzień przynosił Ci radość i uśmiech.Pozdrawiam Grażyna
Właściwie nie wiem od czego zacząć,po cichu odwiedzałam Twój ogródek,czytałam od początku dokładnie i oczom nie wierzę.Coś Ty narobiła na tej ziemi,toż to EDEN,marzenie mojego życia.Mały,pełen zieleni i koloru ogródeczek a wśród tej bajki chatka.Cudowne miejsce na ziemi.Oaza spokoju.Wprost niewiarygodne,że sama kobieta dokonała tego dzieła.Teraz bardzo się obawiam podtopień ale mam nadzieję,że ominą Cię z daleka.Życzę Ci aby każdy dzień przynosił Ci radość i uśmiech.Pozdrawiam Grażyna
- sparks25
- 500p
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
Witaj. Miły wątek i bardzo ładne zdjecia . Na wiosne miałaś powódz pewnie teraz też będzie współczuje 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie Aguś-co z twoją działką?
- agape
Cóz mam pisać. -Wiślanka pod Wisłą.
Ale nie narzekam, ludzie mają prawdziwe problemy z powodzią.
Byłam w ogródku, raz od długiego weekendu. mam strasznie dużo roboty.
Strasznie mi zal roślinek, które dostałam od Izy. ledwie wyrosły na 10cm a tu wielka woda...
Dam znać jak wszystko opadnie, czyli w czerwcu.
Ale nie narzekam, ludzie mają prawdziwe problemy z powodzią.
Byłam w ogródku, raz od długiego weekendu. mam strasznie dużo roboty.
Strasznie mi zal roślinek, które dostałam od Izy. ledwie wyrosły na 10cm a tu wielka woda...
Dam znać jak wszystko opadnie, czyli w czerwcu.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguś. bardzo współczuję - przecież tyle pracy włożyłaś w wiślankę. Na pewno, że to żadne straty w porównaniu z tym co się dzieje w Polsce, ale to dotyka Ciebie bezpośrednio. Chyba już do tego się przyzwyczaiłaś, że tak do tego podchodzisz. Może tak trzeba. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś no współczuję
.
Szkoda.Trudno-jak będziesz coś chciała z moich roślin to napisz proszę
.

Szkoda.Trudno-jak będziesz coś chciała z moich roślin to napisz proszę

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Szkoda Wiślanki. No cóż...taki jej los
Może nie będzie tak źle...Jakby co mogę jeszcze raz zrobić dla Ciebie przesyłkę. Trzymaj się!
Może nie będzie tak źle...Jakby co mogę jeszcze raz zrobić dla Ciebie przesyłkę. Trzymaj się!
- agape
Nie no spoko. dziękuję, jesteście kochani, że w tym wszystkim i o małej Wislance pamiętacie.
Jak idioka zabierałam ostatni szczypiorek, a już wracałam mokrymi nogami. Ale ponoć jakiś psycholog mówił, że właśnie tak sie zachowują ludzie, zabierają to co kochają.
Wszystko ułożyłam niemal pod sufitem, zrobiłam półki z grabi i łopat, ale może to jednak nic nie dać. Zdaje się, że wody będzie ponad dachy.To znaczy już działki są pod wodą, ale jak ma być 8,6 to jednak lepiej jak u nas się rozleje, a nie dalej na dzielnice gdzie domy są.
Tak naprawdę to nikt nie wie jak to będzie bo jak wiadomo - TAK - nie było jeszcze nigdy, nawet najstarsi nie pamiętają.
Patrzę w tv24 na tamę we Włocławku z helikoptera...Słabo się robi...Ogrom.
Nagrałam też filmiki, jak woda na dzialkach zalewa nie z Wisły, ale wybijaja gejzery wód podziemnych!
Ale działkowicze spokojni jak jacyś mnisi. Każdy nawet jeszcze kosi, grabi, a jak się robi mokro, to zamyka domek i wszyscy poszliśmy na asfalt. Dużo gapiów, ale wielki spokoj...Teraz już nic tam nie widać. Teraz już tylko oglądam w TV.
Jak idioka zabierałam ostatni szczypiorek, a już wracałam mokrymi nogami. Ale ponoć jakiś psycholog mówił, że właśnie tak sie zachowują ludzie, zabierają to co kochają.
Wszystko ułożyłam niemal pod sufitem, zrobiłam półki z grabi i łopat, ale może to jednak nic nie dać. Zdaje się, że wody będzie ponad dachy.To znaczy już działki są pod wodą, ale jak ma być 8,6 to jednak lepiej jak u nas się rozleje, a nie dalej na dzielnice gdzie domy są.
Tak naprawdę to nikt nie wie jak to będzie bo jak wiadomo - TAK - nie było jeszcze nigdy, nawet najstarsi nie pamiętają.
Patrzę w tv24 na tamę we Włocławku z helikoptera...Słabo się robi...Ogrom.
Nagrałam też filmiki, jak woda na dzialkach zalewa nie z Wisły, ale wybijaja gejzery wód podziemnych!
Ale działkowicze spokojni jak jacyś mnisi. Każdy nawet jeszcze kosi, grabi, a jak się robi mokro, to zamyka domek i wszyscy poszliśmy na asfalt. Dużo gapiów, ale wielki spokoj...Teraz już nic tam nie widać. Teraz już tylko oglądam w TV.
Aga trzymaj się