Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nie ma róży bez kolców - reaktywacja

Post »

Rozumiem, że w sezonie może być Ci trudno zaglądać na bieżąco, jesień zapewne będzie też gorąca (czego Ci życzę :wink:), ale pokazuj chociaż fotki :D Róże masz konkursowe, a ogród oszałamiający :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu wielkim problemem jest wyjść z Twojego ogrodu ..... prawdziwy raj stworzyłaś......wciąż nie mogę uwierzyć, ze to niedawno założony ogród...... to aż nieprawdopodobne..... ;:180
Róże to dosłownie giganty...... z wielkim zaciekawieniem poczytałam o kulkowaniu.... dzięki za takie świetne informacje ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu Twoje róże szaleją :shock: takich rozmiarów moje egzemplarze nie osiągną nawet za 3 lata a u Ciebie wszystko młodzież ;:215
Gipsy Boy cudna róża, ty masz ich chyba więcej niż jeden krzaczek, bo moja maleńka ale kwitnie obficie i ciągle, bardzo mi się podoba ;:167 Ciekawa jestem czy podobnie wygląda Gibsy Blood - Zigeunerblut inna 'Cygańska' róża Geschwinda. ;:173
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ewa, dzięki za widoczek. Niedługo będzie tak, jak było we Wrocławiu. Różany zawrót głowy. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

:wit Przeczytawszy gdzieś, że masz nowy wątek, długo się wzbraniałam, żeby do Ciebie zajrzeć :wink: Dopiero ukierunkowuję się "ogrodowo" i właśnie przez Ciebie :wink: bardzo zaraziłam się różami. Przyznaję, że nie znam Twoich wcześniejszych wątków, ale z pewnością w długie jesienno-zimowe wieczory nadrobię zaległości. Jeśli to tak młody ogród, to nie wyobrażam sobie nawet, co znajdę w Twoim poprzednim ;:oj Masz niebywałe serce i rękę do róż, do tego ogrom wiedzy, którą chcesz dzielić się z innymi ;:180
Będę stałą fanką, bez dwóch zdań ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ależ sie dzisiaj naoglądałam cudowności .Wiesz Ewciu ,że brakowało mi Twojego pięknego ogrodu i chociaż młody, a już wygląda dojrzale jakżeby inaczej .Jednak klimat masz inny niż u nas a to ma też kolosalny wpływ na rozwój roślin a drugie cudowna zielone ręce .Doktorek szaleje u mnie po wiosennych przejściach z wykopywaniem i powtórnym posadzeniem trochę szwankował ,lecz teraz nadrabia zaległości ;:196 ;:180 ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Jakoś tak się złożyło, że do tej pory nie wpisałam się w Twoim wątku Ewuniu, choć niezmiennie go podziwiam i jestem cichym gościem od dawna. "Różyca" powoli i mnie dopada, choć jeszcze niedawno zarzekałam się, że absolutnie żadnych róż ;:306
Bajkowy różany raj ;:180
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I ja sie melduje w Twoim ślicznym wątku ;:108
ogród piękny,zdjątka udane ;:63 .
róza Souvenir du Dr Jamain cuudna i ten kolorek i ten kwiat,,cudna ;:173 ;:108
Będę tu przychodzić i podziwiać,,,i kurcze zaraz pewnie coś się zechce nowego ;:124
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kochani :wit
dziękuję wam za tak liczne odwiedziny i tyle ciepłych słów! jesteście KOCHANI! ;:4
znów minął intensywny tydzień... jak nie ratowanie róż od upału to od nadmiaru wody...
na koniec sama padłam jak dętka, coś mnie bierze wirusowego żołądkowego, czuję się jak zmięta szmata ;:123
więc zostawię tylko zachód słońca i uścisnę was na dobranoc a odpowiem niebawem ...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ewciu, jak to jest możliwe, że w pierwszym roku Twój ogród wygląda, jak kilkuletni :roll:

Powiedz, czy przeniosłaś irgę i świdośliwę, czy zostały w starym ogrodzie?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda, róże teraz dają świadectwo wytrzymałości.
I już wiadomo, która mocna a której lepiej się pozbyć.
No to szybko wracaj do zdrowia i do nas, bo chcemy jeszcze obejrzeć twoje róże. :wit
Grażyna.
kogro-linki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Już jestem :wit
Dorotko
Gipsy Boy to jeden krzew! rośnie rozłożyście. Pędy z kwiatami pochylają się prawie poziomo więc jeśli nie masz za wiele miejsca wkoło to warto go podpierać . Pierwszy raz zobaczyłam jego zdjęcie właśnie w wersji rozłożystej bez podparcia i urzekł mnie od pierwszego wejrzenia! ;:167
W tamtym roku był jeszcze malutki i dość sztywny:
Obrazek
a w tym roku:
Obrazek Obrazek

Grażynko
na Cartierka po prostu trzeba znaleźć jakiś kącik ;:333 mnie osobiście urzeka jego rozwijający się pąk, otoczony listkami, upchany do granic mozliwości, jakby to nie był jeden kwiat ale kilka złączonych na raz ! Powoli rozwija swoje płatki tworząc idealny, rozetowy kwiat o niebiańskim zapachu! tej urody nie da się opisać, trzeba zobaczyć na własne oczy! oczywiście są jego miłośnicy i przeciwnicy ale rozsądźcie sami :uszy
Obrazek

Obrazek

An-ka , ujęłaś mnie swoim wpisem ;:196 dziękuję za ciepłe słowa. Wiesz, że ja też często zaglądam do twojego buszu w poszukiwaniu tych rzadszych odmian, bo tam na pewno je znajdę :) A twój Ghislaine zawsze był dla mnie przykłądem i nie omieszkałam posadzić go u siebie z nadzieją na podobny okaz!
Juz zauważyłąm , że Jamain troszkę choruje ale obrywam listki i pryskam, na razie odpoczywa po pierwszej turze kwiatów, a miał je zjawiskowe. To był HIT tego czerwca!

Obrazek

Justynko,
dziękuję, sama się dziwię jak to wszystko rośnie ;:204
widoczek dla ciebie: ostrogowce z naparstnicą i różami
Obrazek

Lemeczko, Cartier i Doktorek sadzone równo rok temu, na wiosnę z gołym korzeniem. :)

Danusiu, na pewno szybko i twój się rozrośnie! ;:215 i będziesz przycinać za duże pędy!
dla ciebie Kronprincesse Mary , inna napakowana płatkami!

Obrazek

Ella witaj ;:7 pięknie dziękuję! Wiele błedów kompozycyjnych popełniłam na początku ogródkowania więc teraz już uważam na takie niuanse ;:306 miło mi, że ci się podoba!
Zostawiam kolejny kawałek ogródka:
Obrazek

Ewciu, dzięki za życzenia! tak, tak, niech się spełnią ;:196
więc i dla ciebie fotka z piennymi różami i Paulownią:

Obrazek

Agniesiu , wciąż jest tu jeszcze masa pracy ale dziękuję ;:196
inny gigant dla ciebie: Robin Hood- chyba największa piżmówka ze wszystkich
Obrazek

Majeczko, tak jak pisałam powyżej, Gipsy Boy sztuk jeden :D niezły z niego gigant. Co prawda jemu idzie trzeci roczek bo przyjechał już roczny w donicy z poprzedniego ogrodu.
Zigeunerblut nie widziałam jeszcze ale może mieć podobne rozmiary. Też jestem jej ciekawa! ;:224

Adrianno, mam nadzieję że natura szybko nadrobi straty przenosin , jak na razie jestem dobrej myśli! ;:196

Milenko, bardzo mi miło, że zaglądasz i mogę choć troszkę zarazić cię "różyczką" w tym lepszym wydaniu ;:167

Jadziu, dziękuję kochana! i ja też podziwiam twój ogród i twoje "zielone rączki" a w szczególności zdolności ukorzeniania ! Żeby nie było, dla ciebie "patyczkowa róża" Scarlet Moss moje maleństwo, które trzymam w doniczce na tarasie aby nie zginęło w "tłumie" :

Obrazek

Iwonko, :D nie wyobrażam sobie aby zabrakło róż u ciebie! Choćby małej rabatki...
Obrazek

Anabuko, witaj :wit
dziękuję i zapraszam w każdej chwili! Jamain urzeka swoim kolorkiem i zapachem. Juz czekam na kolejne kwiaty.
jeśli lubisz purpury to może taki Szekspirek ci się spodoba
Obrazek

Dominiko, jak miło że jesteś ;:4
Przeniosłam małą irgę a Świdośliwę dokupiłam bo tamtej nie dało się już wykopać. W tym roku jeszcez nie będzie owoców, ale może za rok....
DLa ciebie Grahamek
Obrazek
Grażynko, dzięki troszkę mi lepiej, leniuchuję pod kołderką i dochodzę bo jutro znów praca ...
chcesz róże... proszę bardzo... Gruss an Aachen

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bardzo dziękuję ;:180 za różyczki.
Śliczne maleństwo, zwłaszcza te wąsiki na łodyżce.
Powiedz mi jeszcze jak zachowuje się Cartier po pierwszym kwitnieniu, powtarza czy nie i jak dużo jest tych kwiatów.
Jak wysoko dorasta u Ciebie ?
Grażyna.
kogro-linki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko,
Cartier powtarza, to portlandka i nawet trwają odwieczne spory, która ładniejsza, Cartier czy Comte de Chambord. :lol:
Pierwszego roku Cartier powtarzał końcem lipca do połowy sierpnia na końcach nowych jednorocznych pędów. Może później jeszcze miał jakieś kwiatki we wrzesniu, ale nie mam zdjęcia i nie pamiętam. Poza tym na jednoroczniaka, to i tak dobrze że zakwitł w roku sadzenia.
Będę go obserwować tego lata jak często powtórzy . Już widać silne nowe pędy wyrastające od podstawy, więc kwiatów powinno być sporo. :tan
Aktualnie ma ok. 1,2m czyli osiągnął katalogową wysokość ale może być wyższy, co widać po sile wzrostu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu piękne masz róże ,mogę to powtórzyć sto razy ,cały Twój ogród w kolorach tęczy ;:oj ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”