Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Jednoroczny tytoń sam Ci się wysieje :D Poprzenoś siewki tam, gdzie będzie Ci się podobało. Lubię ten zapach, a nasiona siałam kilka lat temu-i już nigdy więcej. A rośliny wciąż są :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A to ze specjalną dedykacją dla wszystkich moich miłych gości - lubczyk! :wink: w tle zbiór sadzonek różnej maści
Obrazek

Cześć! :heja Słyszałam, że sie wysiewa, ale u mnie albo sie nie wysiał albo może siewki ślimaki zjadły, bo tak bywa.
Bea
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nic się nie martw, ze rabaty czasem nie skończyz. Przyjdzie moment, że wszystkie pokończysz i od razu efekt będzie: WOW :!: .
Masz mnóstwo fajnych roślin, a tytoń miałam też w tamtym roku i liczę na siewki-samosiejki, ale dla pewności posieję go też.
pozdrawiam w leniwe niedzielne, już popołudnie ;:oj
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Ostatnie fotki potwierdzają to co napisałam,cały urok w tym niby nieładzie,pasuje wszystko do otoczenia a rośliny piękne ;:63
zdjęcia-pierwsza klasa ;:63
Pozdrawiam-Iwona
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

W takim miejscu wylizany ogród wcale by nie pasował, przyjmijmy że jest to kontrolowany bałagan :D A chwasty? To tylko rośliny niechciane, ja tak traktuję niezapominajki.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Zaznaczam sobie ścieżkę.
To miejsce jest zjawiskowe, piękne i pełne spokoju. Miejsce z duszą, które skradło moje serce ;:167
Podpisuję się pod tym co wcześniej napisała JagiS - jak najmniej ingerencji, pozwól aby Twój Ogród żył własnym życiem...
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

To jest górski ogród i wszystko ma w nim swoje miejsce.
A co do marnowania roślin na początku mojej "kariery" ogrodniczki dostałam przepięknego ogromnego rododendrona....i posadziłam go uroczyście w pełnym słońcu. I przez 3 lata dziwiłam się, że on tak marnieje. Dopiero jak już go wykończyłam poczytałam sobie i wiem co źle zrobiłam. teraz już jestem mądrzejsza.
:wit Kasia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....ja też zaznaczam sobie dostęp do tego miejsca na ziemi....urocze choć potrzebujące zdrowej ręki dlatego też życzę Tobie powrotu do zdrowia a to na pewno nastąpi skoro już diagnoza postawiona...........będzie dobrze ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Syringa, dołączam do moich poprzedniczek :wit , w pięknym miejscu mieszkasz!! Te potoki, strumyki, kładki i mostki wprowadziły mnie w jakiś zupełnie inny, bajkowy świat ;:173 Pozdrawiam serdecznie i życzę jak możliwie szybkiego powrotu do zdrowia.
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19

Post »

:wit Witam i ja.
Dziękuję za uroczy spacer. Piękne miejsca pokazujesz.
Pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Syringa :wit Ciekawy wątek ,spokojnie muszę to poczytać :)
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

I ja dołączam do życzeń zdrowia. Cudowne miejsce wybraliście sobie na mieszkanie. A co do tworzenia wzorcowego ogrodu, ja już z tego zrezygnowałam :wink: . U Was jest po prostu cudnie jak jest ;:196 .
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34

Post »

I ja zaglądam do twojego wątku. Dawno już nie oglądałam na półdzikiej przyrody /łąka porośnięta mchem,przepiękne widoki/. Masz dużo roślin i pewnie jeszcze dużo dojdzie.Zazdroszczę ci tych spacerów i wycieczek w tak urokliwej scenerii.Życzę dużo zdrówka i ogromnych pokładów sił w uprawie ogrodu.Pozdrawiam.
janewa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 lut 2013, o 21:34

Post »

Syringa dzięki Pat i ja do Ciebie trafilam. :wit
Twoje włości mają olbrzymi potencjał. To właśnie fajnie, że wśród takiej półdzikiej natury są te przepiękne (szczególnie w porze kwitnienia) punkty: drzewa, krzewy i insze rośliny a te kamienie... ech jak Ci ich zazdroszczę... Pomalutku dojdziesz do zdrowia i dalej będziesz tworzyć swój zakątek. Dzięki fotkom byłam na spacerze w przepięknych miejscach. Wspaniale eksponujesz te zakątki. Powalają te widoki. Wielkie drzewa, bezkres pól,strumienie i strumyczki, no i wodospadzik. ;:oj
Będę zaglądać do Ciebie, podziwiać osiągnięcia i przepiękne fotki
Nabieraj dziewczyno sił, bo idzie wiosna. ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Ludzie, ludzie, witajcie! :tan Miło mieć tylu gości!
Okolica jest piękna, ale ten mój ogród wcale nie jest "zaczarowany" :wink: Zdjęcia przekłamuja obraz sytuacji, rośliny, które są gubią sie na tak dużym terenie, więc jeszcze mnóstwo trzeba posadzić, a poza tym jest jeszcze duża połać pustego ugoru ;:223 Nie lubie tej pustej przestrzeni, więc jej oczywiście nie fotografuje i dlatego wszyscy myślą, że mam gęsty, zaciszny ogród :;230
Sama sobie jestem winna, pokazałam sie z najlepszej strony, a teraz prawda wychodzi na jaw ;:222 :;230
Wczoraj obeszłam działke, pierwszy raz po zimie (okrążenie calości to ok. kilometrowy spacerek ;:108 ) i powalił mnie ogrom pracy :shock: Po tych wszystkich miłych słowach od Was, które troche mnie za bardzo rozanieliły :wink: poczułam zderzenie z rzeczywistością ;:124
Potrzebuje cudu, najlepiej natychmiast! Jesienią byłam słaba jak "kupny barszczyk", dopiero rozpoczynałam leczenie, tzw. herx (nieodłączny element leczenia borelii i bartonelli, które mnie gnębią) mnie rozkładał, nie robiłam nic, leżałam. Nawet liście na podwórku pod kasztanem nie zostały zgrabione :evil: Teraz śniegi stopniały i widać cały ten niezły koszmarek... Potrzebuje cudu!! Mam roboty dla dziesięciu chłopa, a nie dla jednej inwalidki! ;:306
Bea
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”