Hybrydki zeszły na drugi plan. Ale może, gdzieś, kiedyś znów sobie jakieś cudo kupię
Żabi parapecik:) cz. II
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Żabi parapecik:) cz. II
Monis- na razie będę podziwiać u Ciebie ;) Masz rację, dla mnie, na pierwszym planie nadal sabotki, masdevallie oraz ciekawe botaniki.
Hybrydki zeszły na drugi plan. Ale może, gdzieś, kiedyś znów sobie jakieś cudo kupię
Moniko, gratuluję korzonka!!
Widać, że storczykusiowi u Ciebie dobrze.
. U mnie na razie nowych korzonków u tetraspisika C1 nie ma, ale wszystkie są przedłużane, a i listki rosną, więc jest dobrze. 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Duśka tak - mam Phal tetraspis C#1. Widziałaś już go w pierwszej części mego wątku na ostatnich stronach
Pewnie tak, ale tyle jest ciekawych kolekcji na tym forum, że już mi się myli, a tetraspisy C1 coraz liczniej pojawiają się w wątkach, mam nadzieję, że u mnie też się na dniach pojawi taka czerwono-biała perełeczka
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Żabko, a jak tam mają się maleństwa? 
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Moniś piękne efekty reanimacji,wielkie
.Piękne są te woskowce.Gratuluję pracy.Ciekawe na co przeznaczysz pierwszą wypłatę?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu/Katarzynko575 z pracy jestem średnio zadowolona... pracuje w przychodni specjalistycznej gdzie mamy aż 50 tysięcy zadeklarowanych pacjentów i rejestracja ich nie należy do najprzyjemniejszej z prac. Wiele muszę się nauczyć i wiele wiedzy przyswoić... ale wszystko jest do opanowania. Najgorsze jest to , że pracuje od 8 do 17-18. Czyli 9-10 godzin... Czyli praktycznie cały dzień do niczego. Ale jakąś pracę trzeba mieć ;) Natomiast jeśli chodzi o sabotka to jest nadal w reanimacji. Chyba mu służy, bo puszcza kolejnego korzonka. Chyba już piątego. Postanowiłam, że troszkę poczekam na dłuższe korzenie i wtedy będę myślała o przesadzeniu go
Justynko/Justus27 na pewno jakaś Cię jeszcze zauroczy i wskoczy do koszyka z zakupami :P
Kasiu01 może te Phal. tetraspis C1 nie są trudnymi storczykami skoro tak prędko zaczęły się aklimatyzować? Tfu tfu.. odpukać! ;)
Dusiu tak mój Phal. tetraspis C1 to dorosła, zdolna do kwitnienia roślinka
Ty na dniach też takiego będziesz mieć z tego co mi wiadomo
Marysiu niestety niektóre maleństwa mi padły ,gdyż kompletnie nie mam dla nich czasu.Nie są ostatnio dogrzewane, bo nie mam termoregulatora , który by mi pilnował temperaturę. Ale mam dla Ciebie odłożone dwa ładne egzemplarze
Darku pierwsza wypłata pójdzie na... nie nie!! nie wydamm całej wypłaty na storczyki
Ale podejrzewam, że kupię sobie "COŚ" z okazji pierwszej wypłaty od ponad pół roku;)
A teraz pokażę Wam mojego Phal. Mini Mark. Zaczął otwierać kwiatuszki. Zdeformowanie nie jest aż tak wielkie jak przypuszczałam, ale jest.

Oto zdeformowany kwiatek. Warżkę ma wygiętą do tyłu, płatki ma ostro zakończone. Spójrzcie sami:

A tu otwiera się drugi kwiatek. Chyba będzie bez deformacji tak jak przypuszczałam:

Justynko/Justus27 na pewno jakaś Cię jeszcze zauroczy i wskoczy do koszyka z zakupami :P
Kasiu01 może te Phal. tetraspis C1 nie są trudnymi storczykami skoro tak prędko zaczęły się aklimatyzować? Tfu tfu.. odpukać! ;)
Dusiu tak mój Phal. tetraspis C1 to dorosła, zdolna do kwitnienia roślinka
Marysiu niestety niektóre maleństwa mi padły ,gdyż kompletnie nie mam dla nich czasu.Nie są ostatnio dogrzewane, bo nie mam termoregulatora , który by mi pilnował temperaturę. Ale mam dla Ciebie odłożone dwa ładne egzemplarze
Darku pierwsza wypłata pójdzie na... nie nie!! nie wydamm całej wypłaty na storczyki
A teraz pokażę Wam mojego Phal. Mini Mark. Zaczął otwierać kwiatuszki. Zdeformowanie nie jest aż tak wielkie jak przypuszczałam, ale jest.

Oto zdeformowany kwiatek. Warżkę ma wygiętą do tyłu, płatki ma ostro zakończone. Spójrzcie sami:

A tu otwiera się drugi kwiatek. Chyba będzie bez deformacji tak jak przypuszczałam:

-
gejzerka
Monisiu, kwiatuszki MM są doskonałe w swej niedoskonałości
Nikt nie ma takiego egzemplarza, jakiego Ty masz. A swoją drogą, kształt całego kwiatuszka jest bardzo ciekawy, zwłaszcza płatków 
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
MM taki potargany się wydaje, jakby wstał lewą noga i nie zdążył się ogarnąć z rana. ;) A na te maluszki bardzo się cieszę! 
Ciekawy egzemplarz MM jeszcze takiego nie widziałam 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, i doczekałaś się otwarcia pierwszych kwiatków na MM.
Może trochę zdeformowane, ale są.
No i przykro mi z powodu siewek.
Może trochę zdeformowane, ale są.
No i przykro mi z powodu siewek.
Niepowtarzalny Mini Mark
Jest śliczny 
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Moniu,naczekałaś się na ten pierwszy kwiatuszek no i wreszcie jest.I to jaki!.
Oryginalny i jedyny taki!
Ciekawe jak wyglądać będą następne.Koniecznie pokaż.
Oryginalny i jedyny taki!
Ciekawe jak wyglądać będą następne.Koniecznie pokaż.
Oby tak było, Monisiu, oby
. A co do MM to zgadzam się z Uni57, trafne określenie 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Kasia =)
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Ciekawe kwitnienie 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
MM ciekawy przez swoją inność.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!