Kasiu/Katarzynko575 z pracy jestem średnio zadowolona... pracuje w przychodni specjalistycznej gdzie mamy aż 50 tysięcy zadeklarowanych pacjentów i rejestracja ich nie należy do najprzyjemniejszej z prac. Wiele muszę się nauczyć i wiele wiedzy przyswoić... ale wszystko jest do opanowania. Najgorsze jest to , że pracuje od 8 do 17-18. Czyli 9-10 godzin... Czyli praktycznie cały dzień do niczego. Ale jakąś pracę trzeba mieć ;) Natomiast jeśli chodzi o sabotka to jest nadal w reanimacji. Chyba mu służy, bo puszcza kolejnego korzonka. Chyba już piątego. Postanowiłam, że troszkę poczekam na dłuższe korzenie i wtedy będę myślała o przesadzeniu go
Justynko/Justus27 na pewno jakaś Cię jeszcze zauroczy i wskoczy do koszyka z zakupami :P
Kasiu01 może te
Phal. tetraspis C1 nie są trudnymi storczykami skoro tak prędko zaczęły się aklimatyzować? Tfu tfu.. odpukać! ;)
Dusiu tak mój
Phal. tetraspis C1 to dorosła, zdolna do kwitnienia roślinka

Ty na dniach też takiego będziesz mieć z tego co mi wiadomo
Marysiu niestety niektóre maleństwa mi padły ,gdyż kompletnie nie mam dla nich czasu.Nie są ostatnio dogrzewane, bo nie mam termoregulatora , który by mi pilnował temperaturę. Ale mam dla Ciebie odłożone dwa ładne egzemplarze
Darku pierwsza wypłata pójdzie na... nie nie!! nie wydamm całej wypłaty na storczyki

Ale podejrzewam, że kupię sobie "COŚ" z okazji pierwszej wypłaty od ponad pół roku;)
A teraz pokażę Wam mojego Phal. Mini Mark. Zaczął otwierać kwiatuszki. Zdeformowanie nie jest aż tak wielkie jak przypuszczałam, ale jest.
Oto zdeformowany kwiatek. Warżkę ma wygiętą do tyłu, płatki ma ostro zakończone. Spójrzcie sami:
A tu otwiera się drugi kwiatek. Chyba będzie bez deformacji tak jak przypuszczałam: