Żabi parapecik:) cz. II

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Żabi parapecik:) cz. II

Post »

Monis- na razie będę podziwiać u Ciebie ;) Masz rację, dla mnie, na pierwszym planie nadal sabotki, masdevallie oraz ciekawe botaniki.
Hybrydki zeszły na drugi plan. Ale może, gdzieś, kiedyś znów sobie jakieś cudo kupię ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, gratuluję korzonka!! ;:196 Widać, że storczykusiowi u Ciebie dobrze. ;:108. U mnie na razie nowych korzonków u tetraspisika C1 nie ma, ale wszystkie są przedłużane, a i listki rosną, więc jest dobrze. :heja
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Duśka tak - mam Phal tetraspis C#1. Widziałaś już go w pierwszej części mego wątku na ostatnich stronach

Pewnie tak, ale tyle jest ciekawych kolekcji na tym forum, że już mi się myli, a tetraspisy C1 coraz liczniej pojawiają się w wątkach, mam nadzieję, że u mnie też się na dniach pojawi taka czerwono-biała perełeczka :). A twój jest zdolny do kwitnienia?
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Żabko, a jak tam mają się maleństwa? :D
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Moniś piękne efekty reanimacji,wielkie ;:138 .Piękne są te woskowce.Gratuluję pracy.Ciekawe na co przeznaczysz pierwszą wypłatę?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Kasiu/Katarzynko575 z pracy jestem średnio zadowolona... pracuje w przychodni specjalistycznej gdzie mamy aż 50 tysięcy zadeklarowanych pacjentów i rejestracja ich nie należy do najprzyjemniejszej z prac. Wiele muszę się nauczyć i wiele wiedzy przyswoić... ale wszystko jest do opanowania. Najgorsze jest to , że pracuje od 8 do 17-18. Czyli 9-10 godzin... Czyli praktycznie cały dzień do niczego. Ale jakąś pracę trzeba mieć ;) Natomiast jeśli chodzi o sabotka to jest nadal w reanimacji. Chyba mu służy, bo puszcza kolejnego korzonka. Chyba już piątego. Postanowiłam, że troszkę poczekam na dłuższe korzenie i wtedy będę myślała o przesadzeniu go ;:108

Justynko/Justus27 na pewno jakaś Cię jeszcze zauroczy i wskoczy do koszyka z zakupami :P

Kasiu01 może te Phal. tetraspis C1 nie są trudnymi storczykami skoro tak prędko zaczęły się aklimatyzować? Tfu tfu.. odpukać! ;)

Dusiu tak mój Phal. tetraspis C1 to dorosła, zdolna do kwitnienia roślinka :) Ty na dniach też takiego będziesz mieć z tego co mi wiadomo ;:108

Marysiu niestety niektóre maleństwa mi padły ,gdyż kompletnie nie mam dla nich czasu.Nie są ostatnio dogrzewane, bo nie mam termoregulatora , który by mi pilnował temperaturę. Ale mam dla Ciebie odłożone dwa ładne egzemplarze ;:108

Darku pierwsza wypłata pójdzie na... nie nie!! nie wydamm całej wypłaty na storczyki :D Ale podejrzewam, że kupię sobie "COŚ" z okazji pierwszej wypłaty od ponad pół roku;)

A teraz pokażę Wam mojego Phal. Mini Mark. Zaczął otwierać kwiatuszki. Zdeformowanie nie jest aż tak wielkie jak przypuszczałam, ale jest.

Obrazek

Oto zdeformowany kwiatek. Warżkę ma wygiętą do tyłu, płatki ma ostro zakończone. Spójrzcie sami:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu otwiera się drugi kwiatek. Chyba będzie bez deformacji tak jak przypuszczałam:

Obrazek

:wit
gejzerka

Post »

Monisiu, kwiatuszki MM są doskonałe w swej niedoskonałości ;:63 Nikt nie ma takiego egzemplarza, jakiego Ty masz. A swoją drogą, kształt całego kwiatuszka jest bardzo ciekawy, zwłaszcza płatków :)
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

MM taki potargany się wydaje, jakby wstał lewą noga i nie zdążył się ogarnąć z rana. ;) A na te maluszki bardzo się cieszę! :tan
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Ciekawy egzemplarz MM jeszcze takiego nie widziałam :shock:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko, i doczekałaś się otwarcia pierwszych kwiatków na MM. ;:138
Może trochę zdeformowane, ale są. ;:108
No i przykro mi z powodu siewek. :(
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Niepowtarzalny Mini Mark :D Jest śliczny ;:63
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Moniu,naczekałaś się na ten pierwszy kwiatuszek no i wreszcie jest.I to jaki!.
Oryginalny i jedyny taki!
Ciekawe jak wyglądać będą następne.Koniecznie pokaż.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Oby tak było, Monisiu, oby :wink:. A co do MM to zgadzam się z Uni57, trafne określenie :D
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Ciekawe kwitnienie ;:180
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

MM ciekawy przez swoją inność.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”