Roślinki Agaty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Agaty

Post »

Śliczne maluszki, niech szybciutko daję maluszki, korzonki i rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Agatko wielką radośc sprawiła Ci Arletka. Życzę zdrowych korzonków. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Zgadza sie Elu ogromną radość :tan a jak korzonki się pojawią oczywiście niezwłocznie Wam je pokarze ;:108
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p
Od: 6 sie 2010, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agato w Twoim zielniku :wit Ładniutkie masz rośliny,a moi faworyci to wyrośnięty i gęsty fikus i zamiokulkas,oraz cudownie filigranowa pilea microphylla -długo je hodujesz?
Widzę też,że przybyło ci fiołasków-pomnażają się wśród forumowiczów z prędkością światła :lol:
Jak długo rósł ten Obrazek,którego wyhodowałaś z listka?
Pozdrawiam,
Monika R.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p

Post »

Monika ;:196 dziękuje za odwiedziny. Jeśli chodzi o fikusa to ma ok 10 lat początkowo był u mamy teraz jest pod moją opieką, zamiokulkas ma ok 5 lat dokładnie nie pamiętam :oops: a pilea dopiero od maja u mnie :D .Natomiast ten fiołek ze zdjęcia ma rok ale czekam na kwitnienie bo jeszcze nie było więc nawet nie wiem jaki kolor będzie miał ;:65
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p
Od: 6 sie 2010, o 14:17

Post »

Dziękuję Ci Agato za odpowiedź ;:180
10lat?!No to pięknie!Takie drzewko to prawdziwa ozdoba i powód do dumy ;:108
Jeśli chodzi o zamio,to 5 lat też nie mało-ja 5 lat temu nawet nie słyszałam o tej wdzięcznej roślince.Wówczas to chyba była nowość i mało kto miał go w swojej kolekcji.Dziś zamiokulkasy są dość pospolite,ale mi to nie przeszkadza,bo dzięki temu ich cena znacznie spadła :D .
agata06 pisze:fiołek ze zdjęcia ma rok ale czekam na kwitnienie bo jeszcze nie było więc nawet nie wiem jaki kolor będzie miał ;:65
To znaczy,że i ja muszę uzbroić się w cierpliwość,bo okazuje się,że od listka do kwiatków dość długa droga :wink:
Pozdrawiam,
Monika R.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p

Post »

No zgadza sie zamio gdy przybył do mnie był "nowością" a teraz jest prawie wszędzie :lol:
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Od: 24 cze 2010, o 18:36
Kontakt:

Post »

:wit Piękne kwiatuszki masz ;:138 CO zrobiłaś zamiokulkasowi że tak rośnie? Mój stoi w miejscu
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p

Post »

hehe no nic takiego Kasiu rozmawiam z nim po prostu ;:94 do tego podlewam nie za często i tak sobie stoi na podłodze i rośnie :D jakoś specjalnie się z nim nie obchodzę... zacznij ze swoim też rozmawiać to na pewno ruszy ;:108 :wink:
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Agato,ciekawe kiedy Ty zafiołkujesz :;230 bo widzę na razie zastorczykowałeś.Jestem ciekawa jak zakwitnie Twoja nowość i zyczę szybko korzonków roślinek.
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p

Post »

Doti ;:196 no własnie storczykoza mnie dopadła i fiołkoza też ale na razie same listki więc na kwitnienie trochę poczekam
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Ja też waśnie muszę poczekać a już jestem niecierpliwa,wiele listków stoi w miejscu i nie chce ruszać.Storczykozę ma mój M więc ja już nie muszę :;230
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Przyszłam z rewizytą i piękne cudeńka zastałam. Widzę, że storczyki cię dopadły. Ja też je lubię ale jakoś nie moge się zdecydować aby kupić jakiegoś. Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p

Post »

Witajcie wieczorowa porą ;:7
Po ciężkim, stresującym dniu w pracy mogę na chwilkę spokojnie siąść przy komputerze i do Was coś naskrobać :roll: Niedawno pokazałam Wam cyklamena kwitnącego na różowo... obok niego stoi drugi kupiony tego samego dnia i tak samo traktowany. Jednak ostatnio coś z tym białym jest nie tak. Liście ma pomarszczone a niektóre nawet zżółknięte :!: Nie wiem jaka jest tego przyczyna... przelałam, przesuszyłam a może jakaś choroba :?: Liczę na radę bardziej doświadczonych co mogę z nim zrobić i czy w ogóle da się go jeszcze uratować:
Obrazek
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Och, szkoda cyklamenika. :(
Niestety nie umiem Ci pomóc. Ale na pewno odezwie się ktoś bardziej obeznany z tymi kwiatuszkami.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”