Roślinki Agaty
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Agaty
Śliczne maluszki, niech szybciutko daję maluszki, korzonki i rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Agatko wielką radośc sprawiła Ci Arletka. Życzę zdrowych korzonków. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Zgadza sie Elu ogromną radość
a jak korzonki się pojawią oczywiście niezwłocznie Wam je pokarze 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- monika r
- 100p
- Od: 6 sie 2010, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agato w Twoim zielniku
Ładniutkie masz rośliny,a moi faworyci to wyrośnięty i gęsty fikus i zamiokulkas,oraz cudownie filigranowa pilea microphylla -długo je hodujesz?
Widzę też,że przybyło ci fiołasków-pomnażają się wśród forumowiczów z prędkością światła
Jak długo rósł ten
,którego wyhodowałaś z listka?

Widzę też,że przybyło ci fiołasków-pomnażają się wśród forumowiczów z prędkością światła

Jak długo rósł ten

Pozdrawiam,
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
- agata06
- 1000p
Monika
dziękuje za odwiedziny. Jeśli chodzi o fikusa to ma ok 10 lat początkowo był u mamy teraz jest pod moją opieką, zamiokulkas ma ok 5 lat dokładnie nie pamiętam
a pilea dopiero od maja u mnie
.Natomiast ten fiołek ze zdjęcia ma rok ale czekam na kwitnienie bo jeszcze nie było więc nawet nie wiem jaki kolor będzie miał 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- monika r
- 100p
- Od: 6 sie 2010, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Ci Agato za odpowiedź
10lat?!No to pięknie!Takie drzewko to prawdziwa ozdoba i powód do dumy
Jeśli chodzi o zamio,to 5 lat też nie mało-ja 5 lat temu nawet nie słyszałam o tej wdzięcznej roślince.Wówczas to chyba była nowość i mało kto miał go w swojej kolekcji.Dziś zamiokulkasy są dość pospolite,ale mi to nie przeszkadza,bo dzięki temu ich cena znacznie spadła
.

10lat?!No to pięknie!Takie drzewko to prawdziwa ozdoba i powód do dumy

Jeśli chodzi o zamio,to 5 lat też nie mało-ja 5 lat temu nawet nie słyszałam o tej wdzięcznej roślince.Wówczas to chyba była nowość i mało kto miał go w swojej kolekcji.Dziś zamiokulkasy są dość pospolite,ale mi to nie przeszkadza,bo dzięki temu ich cena znacznie spadła

To znaczy,że i ja muszę uzbroić się w cierpliwość,bo okazuje się,że od listka do kwiatków dość długa drogaagata06 pisze:fiołek ze zdjęcia ma rok ale czekam na kwitnienie bo jeszcze nie było więc nawet nie wiem jaki kolor będzie miał

Pozdrawiam,
Monika R.
Monika R.
- agata06
- 1000p
No zgadza sie zamio gdy przybył do mnie był "nowością" a teraz jest prawie wszędzie 

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM

Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Moje zielone maleństwa
- agata06
- 1000p
hehe no nic takiego Kasiu rozmawiam z nim po prostu ;:94 do tego podlewam nie za często i tak sobie stoi na podłodze i rośnie
jakoś specjalnie się z nim nie obchodzę... zacznij ze swoim też rozmawiać to na pewno ruszy

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Agato,ciekawe kiedy Ty zafiołkujesz
bo widzę na razie zastorczykowałeś.Jestem ciekawa jak zakwitnie Twoja nowość i zyczę szybko korzonków roślinek.

- agata06
- 1000p
Doti
no własnie storczykoza mnie dopadła i fiołkoza też ale na razie same listki więc na kwitnienie trochę poczekam

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Ja też waśnie muszę poczekać a już jestem niecierpliwa,wiele listków stoi w miejscu i nie chce ruszać.Storczykozę ma mój M więc ja już nie muszę 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Przyszłam z rewizytą i piękne cudeńka zastałam. Widzę, że storczyki cię dopadły. Ja też je lubię ale jakoś nie moge się zdecydować aby kupić jakiegoś. Pozdrawiam.
- agata06
- 1000p
Witajcie wieczorowa porą
Po ciężkim, stresującym dniu w pracy mogę na chwilkę spokojnie siąść przy komputerze i do Was coś naskrobać
Niedawno pokazałam Wam cyklamena kwitnącego na różowo... obok niego stoi drugi kupiony tego samego dnia i tak samo traktowany. Jednak ostatnio coś z tym białym jest nie tak. Liście ma pomarszczone a niektóre nawet zżółknięte
Nie wiem jaka jest tego przyczyna... przelałam, przesuszyłam a może jakaś choroba
Liczę na radę bardziej doświadczonych co mogę z nim zrobić i czy w ogóle da się go jeszcze uratować:

Po ciężkim, stresującym dniu w pracy mogę na chwilkę spokojnie siąść przy komputerze i do Was coś naskrobać

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Och, szkoda cyklamenika.
Niestety nie umiem Ci pomóc. Ale na pewno odezwie się ktoś bardziej obeznany z tymi kwiatuszkami.

Niestety nie umiem Ci pomóc. Ale na pewno odezwie się ktoś bardziej obeznany z tymi kwiatuszkami.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.