Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe rewolucje czyli jak powstaje nasz azyl

Post »

aage na szczęście tak się złożyło,że dwa dni u mnie padało więc na przetwory nie było szkoda czasu ;:306
Patusia336 tu akurat na zdjęcia załapał się dżem wiśniowy,ale malinowy też robię.dziękuję za miłe słowa ale do pracowitości jeszcze mi daleko :wink: Ale czego to się nie robi dla ukochanych osób ;:167
Sabinko powiem Ci,że u mnie w tym roku węgierki dojrzewają niesamowicie szybko więc do tych powideł chyba wcale nie tak daleko ;:224 Pierwsze ogórki zawsze idą na małosolne bo każdy jest spragniony ich smaku a później tradycyjnie kiszone,konserwowe ale też np. z papryką albo w zalewie z curry lub chili

A teraz kochane pozwólcie,że podziękuję Wam za pamięć i życzenia anabuko1,Aneczko,szostani,Patusia ;:cm
Dla Was kolejne z moich ślicznotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak zwykle ach, ech takie cudeńka pokazałaś, tak jak patrzę na Twoje róże to ,aż się chce mieć, a ja jeszcze żadnej nie mam, ale czas to zmienić ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziękuję za piękne kwiatuszki. Teraz jeszcze po słoiczku powideł i będę rozanielona. ;:170
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu dla mnie to chyba wstawiłaś tą jasną różyczkę bo tak mi się spodobała ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Och, faktycznie ślicznotki ;:oj . Zauważyłam, że sadzenie ( i kupowanie) lilii w pewnych odstępach czasu zwiększa poziom atrakcyjności ogrodu ;:184 . Zawsze to dłużej cieszymy się kwitnieniem :roll: U mnie jeszcze 7 szt w pąkach, ale pewnie na niektóre sobie poczekam, bo kupowałam na wyprzedaży początkiem maja ;:224
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Bardzo spodobała mi się ta jasno różowa budleja , śliczna ;:138
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

patusia336 rzeczywiście powinnaś sprawić sobie chociaż kilka róż.Ja planuję wygospodarować miejsce przed domem na różaną rabatę ale te rosnące wśród bylin także ładnie się razem komponują ;:108
Aneczko do powideł trochę czasu zostało i nie wiem,jak by się poczta obeszła z taką przesyłką ale nigdy nie mówię nigdy ;:183
szostani cieszy mnie,że spodobała Ci się moja różyczka.Niestety nie znam jej nazwy ale kwitnie bez przerwy od wiosny i pięknie się prezentuje na żywo ;:108
Sabinko ja to do lilii nie mam cierpliwości i chciałabym,żeby wszystkie zakwitły razem.Był by to niesamowity widok a tak muszę stopniowo zaspokajać ciekawość bo u mnie też jeszcze sporo w pąkach a większość nie miała oznaczonej odmiany ;:14
Moniko ta różowa zaczęła później swoje kwitnienie ale nadrabia urokiem.Zastanawiam się tylko czy wycinać przekwitnięte kwiaty bo widzę jeszcze sporo nowych pąków :?:

A teraz ciekawostka.Moja Mama kupiła wiosną wraz z innymi nasionami dwie paczuszki nasion poziomek.Nie miała dla nich miejsca więc ja wysiałam je pomiędzy borówkami i szczerze przyznam,że nawet nie liczyłam,że coś z nich wyrośnie a tu taka niespodzianka:
Obrazek
Jeżyna bezkolcowa nabiera kolorków,chociaż troszkę później niż ta zwyczajna:
Obrazek
I troszkę dzisiejszych kolorków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejne cudne kwiatuchy, milo dla oczu ;:172
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ło matko jedyna! Czym ty karmisz te canny?! ;:oj
Moje mają ok metra lub mniej.
A z powidłami to nie zganiaj na pocztę, tylko przyznaj się, że robisz je tak smaczne, że idą jak woda i dlatego nie chcesz się podzielić. :wink:
x-sz-i
---

Post »

Jaka śliczna jeżówka, moje cany też już zaczęły kwitnąć :heja
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, u mnie też większość lilii bez nazw. W tym roku poszłam na sposób i spisywałam wszystko co było nowo kupione. Dopiero jak zakwitną to przy pomocy wujka google dopasowuję te nazwy do kwiatu :lol: ;:224
x-sz-i
---

Post »

Mi nawet do głowy nie przyszło żeby spisywać nazwy lilii ;:219 może jak dla nowicjusza to za dużo tego wszystkiego jak nie zapamiętam to trudno.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Lilie piekne....pozdrawiam
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani wreszcie i u mnie pada :heja Na szczęście ominęły mnie wszelkie zapowiadane nawałnice i burze a od rana pada spokojny,miarowy deszczyk :D Przyda mi się dzień takiej pogody do nadrobienia zaległości w pracach domowych a w szczególności robienia kolejnych przetworów.Zrobiłam już dziś 25 słoików sałatki z ogórków i papryki i szukam pomysłu na inne wykorzystanie ogórków bo jeszcze sporo mi zostało a przy takiej pogodzie jak dziś to jutro czekają mnie kolejne zbiory ;:108
Niestety mam problemy z komputerem i korzystam z laptopa (czego za bardzo nie lubię bo nie mogę wstawi zdjęć) ale mam nadzieję,że wkrótce wszystko będzie OK.

Patusia na Twoje dobre słowo zawsze można liczyć ;:196 Mam nadzieję,że u Ciebie pogoda dopisuje i pojedziesz na dziełeczkę :)
Aneczko zdradzę Ci tajemnicę moich cann - za tym płotem przy którym rosną mieszkają sobie nasze kurki i pewnie to ta sama magiczna moc co z moimi powojnikami ;:306 Powidłami mogę się z chęcią podzielić ale jak Ci wyjedzą na poczcie to nie będzie moja wina ;:183
Anitko przykra sprawa z tym twoim kontem i wątek też już zamknięty :( Mam nadzieję,że nie znikniesz na dobre i jakoś się to ułoży ;:185
Sabinko i ja chyba zacznę spisywać nazwy bo gdy moja "kolekcja" liczyła kilka sztuk to łatwiej było zapamiętać ;:224
Annes77 dziękuję kochana ;:168 Miło mi,że mnie odwiedziłaś bo muszę się przyznać,że jestem częstym gościem w twoim ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Aniu :wit
Deszczyku pozazdrościć , u mnie upał niesamowity jest już prawie 30 stopni w cieniu ;:185 nawet Chałaput nie chce wystawić nosa na dwór . Przetwory na zimę wspaniała rzecz , potem otwierasz słoik i zapach ze wspomnieniem lata rozchodzi się po domu .
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”