Ogródek Doroty - dodad

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Doroty - dodad

Post »

I z możliwością zakupów... ;:224 ;:170
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Och, Aniu Różana, z możliwością... :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja już przeglądam ... ;:224
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że nocą prowadzona tu była jakaś rozmowa :) Że też ja nie wiem kiedy się położyć i omijają mnie przyjemności ;:223 :;230
Stronka od Grażynki jest powalająca na kolana. Takie okazy ;:180. Lista przylaszczek do zakupu została przygotowana, niestety przeszkodził mi brak funduszy - muszę zapłacić za studnia i to niestety niemało, bo m. też się kształci podyplomowo i troszkę się nam opłaty zbiegły :evil: Ale nic to, co się odwlecze to nie ucieknie - sezon jest dosyć długi :;230
U nas leje trzeci dzień. Wiem, że deszcz był bardzo potrzebny, ale może by tak dosyć. Niedługo znów nie wejdę do ogrodu bo moja glinka tak nasiąknie. Chociaż z drugiej strony mam do sadzenia drzewa w lesie... Będzie co robić.
A tak w ogóle dziewczynki WIOSNA JEST PIĘKNA ;:138 ;:138 Nawet deszczowa. W końcu żyć się chce ;:138
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit Idę zwiedzać wasze włości.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze kolekcja to dopiero będzie jak dostane przesyłkę od Igi :heja
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Także jestem ciekawa kolekcji żurawek. Ale tylko sobie popatrzę, bo powzięłam silne postanowienie : STOP zakupom dopóki nie posadzę tego co nazamawiałam.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Witam po świętach. Myszkowałam po ogrodach już wczoraj, ale z doskoku, bo roboty po świętach dużo :wink: .
Widzę, że rodzą się nowe uzależnienia: żurawki, liliowce. Oj będzie się działo za chwilę! Masz chyba ogród z gumy, bo ja już nic nie wetknę, chyba że na trawniku :;230 toby mnie mąż chyba zabił i ;:14 .
Pozdrawiam wiosennie :wit
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz żurawki to moja "stara" miłość tylko u nas wybór żaden a dzięki forum trafiłam do Igi i mnie wzięło....
Liliowce - tu się przyznaję, miałam w ogrodzie kilka, ale mnie nie zachwycały. Traktowałam raczej jako wypełniacze a tutaj tyle pięknych odmian, o których nie miałam pojęcia. Za to poważnie wzięło mnie na lilie, których nie miałam wcale - jakaś jedna azjatycka się błąkała zaniedbywana zupełnie. A teraz - szał totalny - nie dorównuję co prawda niektórym (u kogoś czytałam o 125 cebulach :;230 ) ale jak na mnie to baaaardzo zaszalałam. Mam nadzieję, że coś z tego wyrośnie. Czekam z niecierpliwością ;:65
Co do ogrodu z gumy to przerabiam rozpoczętą jesienią rabatkę koło jeziorka a liliowce powędrują w miejsce skalniaka, który rozbieram ze względu na Houtonię - tułacza pstrego, który zarósł wszystko i już nie da się ujarzmić. Ostrzegam - sadzić tą roślinę tylko w jakiś pojemniku, albo bardzo pilnować rozprzestrzeniania się. A trawnika jeszcze troszkę posiadam. O planach na razie m. nie wspominam. Po co ma się chłopina denerwować :;230
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj...Widzę że zaczynam tym samym chciejstwem ten sezon...Ja też miałam parę liliowców które to traktowałam tak jak ty i może ze dwie lilie... ;:7
Lecz czas zmienić..:)))Tułacza mam w doniczce..a ogród czasem okazuje się jak z gumy... :;230
Chyba nam się pogoda wyrobi na popołudnie...i jurto ma być ładnie więc życzę udanego dnia:))
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj DOROTKO!
Piękna kolekcja żurawe a zapowiada sie jeszcze piękniej ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie dostałam wiadomość, że idą do mnie liliowce od Ismeny :heja :heja . Będzie co robić ;:138 ;:138
Strasznie jestem ciekawa ;:108
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Dorotko ja też dzisiaj sadziłam liliowce. Porozsadzałyśmy kilkuletnie kępy u mamy, a nadwyżki zabrałam do siebie. Niestety nie znam kompletnie ich nazw, więc pochwalę się dopiero jak zakwitną.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

dodad pisze:Wiesz żurawki to moja "stara" miłość tylko u nas wybór żaden a dzięki forum trafiłam do Igi i mnie wzięło....

Co do ogrodu z gumy to przerabiam rozpoczętą jesienią rabatkę koło jeziorka a liliowce powędrują w miejsce skalniaka, który rozbieram ze względu na Houtonię - tułacza pstrego, który zarósł wszystko i już nie da się ujarzmić. Ostrzegam - sadzić tą roślinę tylko w jakiś pojemniku, albo bardzo pilnować rozprzestrzeniania się. A trawnika jeszcze troszkę posiadam. O planach na razie m. nie wspominam. Po co ma się chłopina denerwować :;230
Ja też chcę trafić do Igi ... tylko nie umiem :oops: :D :D
a co o tułaczu mogę powiedzieć - to tylko to , że próbuję go od 3 lat wsadzać i mnie nie lubi :( :( :(
Kupiłam kilka sadzonek - dostałam też z forum .... i chyba jedna do jesieni została ... nie wiem czy to te moje nornice , czy gleba .. ale ja chciałabym żeby mi się rozrósł... a tu ni hu hu :(

I wszedzie czytam że się rozrasta ... :( :( :(
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dorotko, ja nic nie rozumiem z tych klimatycznych spraw. Gdzie nie wejdę to wiosna na całego, a u mnie dopiero krokusy i wczesne iryski (chyba Danforda). Krokusy nawet nie wszystkie. Myślałam, że u Ciebie wiosna wolniejsza niż u mnie, a tu niespodzianka. Jakie mnóstwo cebul :roll: Piękne kwiatki.
Czytam sobie o Twoich chorobach i wygląda na to, że mamy podobne upodobania. Ja w liliowcach i żurawkach i hostach zakochałam się w ubiegłym roku. W tym przyszła pora na powojniki, rododendrony i ciekawe co jeszcze. Oczywiście kolekcję żurawek uzupełniam u Igi, a jak ;) Pewnikiem i na hosty i liliowce się skuszę w późniejszym terminie jak budżet domowy to wytrzyma :)
Fajnie masz z tymi roślinkami w lesie. Muszę u mnie poszukać, może też coś ciekawego się trafi :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Dorotko, wyczytałam u Moniki, że zakładasz las :D Też to przerabialiśmy. Ciężka praca, ale efekty są jej warte.
Zapraszam do mojego, a w zasadzie lasu mojej rodziny :D
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=154
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”