Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś miałam problemy z komputerem,później z netem,trwało to dość długo ,ale już myślę,że jest okey,będą powiadomienia i na pewno będę już na bieżąco,chociaż czasem po cichutku :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dalu, masz rację z czasem dla pieska. Każdy pies go potrzebuje, jak nie na pielęgnację, to po prostu, na zabawy i pieszczoty. A my często naszą Ronję pod tym względem zaniedbujemy z konieczności. Dzieci też wymagają czasu i pieszczot. Teraz jest jej czas, bo większość dnia spędzamy razem, towarzyszy mi w ogrodowych pracach, ale zima jest gorsza. Na pewno nie zdecydujemy się na więcej zwierząt, bo to byłoby nieodpowiedzialne :)

Moje dzieci rodziły się co 5 lat, więc szybko z domu nie wyjdą ;) Czasem tęsknię za chwilą dla siebie, ale ogólnie dobrze mi z nimi :) Mały tak szybko rośnie, za tydzień będzie miał roczek. Niedługo zacznie mi pomagać w ogrodzie, bo się napatrzył na ogrodowe roboty.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-d-a

Post »

Halinko, zapraszam, nawet jak będziesz po cichutku :wink:

Grzesiu, no, ja mam nadzieję, że Ty do mnie zaglądasz, chociaż czasami nic nic nie piszesz...

Agniesiu, dziękuję :P

Mariusz, zimowe fotki są ładne pod warunkiem, że zima śnieżna i mrożna.

Aniu, ciesz się każdą chwilą z dziećmi, bo one tak szybko rosną i uciekają z domu, że nawet nie wiemy kiedy. Ale na siłę ich nie zatrzymamy i wtedy warto mieć swoje pasje i zainteresowania, żeby nie odczuwać syndromu "opuszczonego gniazda".

Lecę już i wszystkim mówię DOBRANOC :!:
A na dobry sen i kolorowe sny polecam pyszną herbatkę ziołową:
bierzemy w równych częściach :małą garstkę świeżej melisy, werbeny cytrynowej i mięty pieprzowej.Zalewamy wrzącą wodą i zaparzamy pod przykryciem kilka minut. Słodzimy łyżeczką miodu. Herbatka jest bardzo dobra, ma śliczny kolor i aromat, a co najważniejsze - ma lekkie działanie uspakajające i nasenne.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

dala pisze:
Grzesiu, no, ja mam nadzieję, że Ty do mnie zaglądasz, chociaż czasami nic nic nie piszesz...
Dalu, codziennie zaglądam do wszystkich moich ziomków, muszę być na bieżąco przecież, jakże mogło, by być inaczej :D
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Dalu !
Ogromnie podoba mi się śniadaniowy, sielski widoczek z Twoją Osobą w roli głównej .
To ciepło będziemy miło wspominać, u mnie już się nie da tak posiedzieć, chyba, że na balkonie.
Pozdrawiam serdecznie.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Wital Dalu. Pozwoliłem sobie zwiedzić Twój ogród. Ciekawy, tajemniczy, z przepiękną mozaiką krzewów, drzew i bylin. Zmykam i gratuluję smaku. Pozdrawiam serdecznie
x-d-a

Post »

Witaj,Adamie, w moim ogrodzie. Cieszę się, że Ci się podoba i zapraszam częściej...

Pell, właśnie te śniadanka w ogrodzie, to nasz ulubiony codzienny rytuał. A jeszcze teraz, jak jest taka piękna pogoda...

Grzesiu, tych wrocławskich ziomków to nawet sporo się nazbierało :lol:

Dzisiaj kolejny bardzo ciepły dzień i kolejny dzień bez deszczu. Oj, mogłoby popadać :!:
Na razie walczę z urodzajem na owoce - mam tony jabłek, bo śliwki i gruszki to chyba uda się nam po prostu zjeść.
A problem w tym, że ja jestem członkinią klubu KNRP (kobiet nie lubiących robienia przetworów) :oops:

Fragmenty mojej wiekowej jabłoneczki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Cudna ta jabłoń wiekowa Dalu jak tam pod nią musi być chłodno latem .
Genia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jakbyś była bliżej, mogłabym ci porobić przetwory bo ja z kolei to lubię robić.
Czuję dużą satysfakcję spoglądając na pełne słoiki.
Mam chyba w sobie jakieś instynkty chomika :P
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

coma95 pisze:Jakbyś była bliżej, mogłabym ci porobić przetwory bo ja z kolei to lubię robić.
Czuję dużą satysfakcję spoglądając na pełne słoiki.
Mam chyba w sobie jakieś instynkty chomika :P
No, ja też :-) Jak tak sobie zejdę do piwnicy, np. pranie puścić, to zawsze zahaczę o moją piękną szafeczkę z przetworami...i tak sobie człowiek oko uraduje...:-)

Myślicie, że to się leczy? ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Myślę, że to nie wymaga leczenia :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mam tak samo ,ale leczyć nie mam zamiaru,w tym roku tylko jabłek jeszcze nie przerabiałam :roll: ,dziś nutella ze śliwek będzie się smażyć :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Halinko, na tę nutellę też mam ochotę, na pewno jest bardzo smakowita, a ja uwielbiam słodycze :lol:

Krzysiu, 100krotko, zazdroszczę Wam umiejętności i chęci robienia przetworów. Dzisiaj to już rzadkość, choć na naszym forum można odnieść przeciwne wrażenie...

Mariolko, oj, chyba sobie Ciebie wypożyczę na kilka dni, bo te dziesiątki kilogramów jabłek, które lądują na kompostowniku zdecydowanie mogłyby znależć lepsze zastosowanie :roll:

Geniu, w moim ogrodzie jest sporo cienia, właśnie dzięki starym drzewom owocowym...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu a ja pochwalę się-już usmażyłam :lol: antonówka w tym roku bardzo mnie oszczędza.Mało jabłek i nie muszę robić :twisted:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu. Zrób sobie nutellę śliwkową. Bardzo prosto się ją robi i jest znakomita. Można dodać do niej jeszcze z 10 dkg mielonych orzechów. Jest wtedy jeszcze lepsza. Ja w tym roku robiłam bardzo mało przetworów, gdyż w piwnicy mam jeszcze spore zapasy z poprzednich lat a coraz mniej się ich zjada. Nie wiem dlaczego. :?: Wyobrażam sobie jakie w smaku są Twoje jabłuszka, gdyż jest to stara odmiana i na pewno znakomita. Dlaczego dzisiejsze jabłka są takie niesmaczne. Nie ma ani jednej odmiany z tych nowych, które by smakowały. Również podobnie jak Krzysztof ostatnio stwierdzam, że nie lubię jabłek.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”