Ewelinko dziękuje serdecznie za odwiedziny i pochwały!
Właśnie dostałam alert o silnych deszczach i możliwości podtopień..masakra!Mam dość tego siedzenia w domu na szczęście mnie podtopienia nie grożą ale szkoda innych miejscowości i ludzi... Końca nie widać a straty są ogromne!
Szkoda Maryniu, że krzaczek NN, bo pewnie już bym szukała w jakiejś szkółce. U nas dzisiaj też buro, z rana popadało troszkę, a teraz szaro, na szczęście u nas nie było jakiś strasznych incydentów burzowych, ale jak ogladam co w Polsce, co w Lubelskiem narobiło szkód, to jestem trochę przerażona
Może tu kolorów niewiele, ale bardzo podoba mi sie to zdjęcie https://www.fotosik.pl/zdjecie/744fe1cddf9f81e7
Bardzo się cieszę, Maryniu, że Twoja działeczka bezpieczna przed zalaniem.
Coraz to nowe roślinki cieszą oczy swoimi pierwszymi kwiatkami, a u Ciebie sporo nowych kwitnień. Śliczny irysek, delikatny jak mgiełka.
Na temat zdjęć nic nie napiszę , bo musiałabym się powtarzać, tak bardzo mi się podobają.
Słoneczka życzę i zdróweczka.
Też dostałam ostrzeżenie pogodowe. Jakoś zawsze te wszystkie nieszczęścia omijają mnie. Ale strat narobiło ludziom okropnie... A u ciebie kochana ogrodowa rewelacja.
Poprawiłam sobie humor z rana Twoimi zdjęciami, Maryniu Od jakiegoś czasu mam raczej kiepski ten mój humor więc każda taka chwila cieszy mnie podwójnie
Pogoda, rzeczywiście jakaś okropna się zrobiła. Leje cały czas. Ślimaki tańczą z radości i jest ich coraz więcej. Chwastów też. Cóż zrobić, trzeba tylko czekać na rozpogodzenia.
Życzę słoneczka Tobie i wszystkim zaglądającym tutaj
Na razie nie pada...czyżby miało być już chwilowo przynajmniej na tyle z tymi opadami... Oby!
iwona0042 cieszy mnie,że Ci się podoba zdjęcie!
Miejmy nadzieję na poprawę pogody przecież nie może taka niekorzystna aura trwać wiecznie ... maniolek dziękuję za miły komplement!
plocczanka Lucynko dziękuję,dziękuję! Oby się te Twoje życzenia spełniły bo już wystarczy tego dobrego w moim rejonie..
Irysy dopiero się rozkręcają choć u mnie kwitnień za wiele nie będzie bo sporo niedawno z konieczności przesadzałam
Ola2310 Ogrodowo to pewnie za bardzo i u mnie nie będzie strat ale to co pokazują media budzi przerażenie i współczucie dla poszkodowanych!
lemonka Iza jak zdrówko? Mam nadzieje,że już dobrze !
Dobrze wiedzieć, że można mieć wpływ na lepszy humor swoich Gości!
Nie wiem jak tam u mnie ze ślimakami na obecną chwilę bo kilka dni nie byłam na działce ale dotychczas o dziwo prawie ich nie było. Jest bardzo dużo żabek w tym sezonie i pewnie one unicestwiły je.Na razie i mszyc u mnie nie było natomiast ulokowane w różnych zakamarkach mrówcze jajka z z dorosłymi również..
Poprawy humorku życzę i i dziękuję za pamięć i poranne odwiedziny,które mi sprawiają radość wielką!!
U nas od wczoraj leje nieprzerwanie, to miło jest zrobić rekonesans, po wypielęgnowanych a nie zalanych ogródeczkach.
Kwitną żarnowce i czosnki, dodając kolorytu barwnym różanecznikom. Piwonie i serduszki im wtórują a runo ogrodowe wyściełają hosty, paprocie, brunnery, miodunki i niezapominajki. Niestety, chwastów nie zauważyłam bez lupy nie było widać.
Maryniu, zdrówko nieco lepiej. Dziękuję Humor znów poprawiony po obejrzeniu zdjęć
Świetnie wszystko kwitnie u Ciebie. U mnie kwitnień mniej, ale liczę, że za rok będzie lepiej bo mam zamiar dokupić trochę kwitnących roślin
Dobrze, że ślimaki i mszyce nie zjadają Ci masowo ogrodu No i dobrze, że nie pada. U nas niestety tak...
Stasieńko wczoraj u mnie prawie nie padało jakaś tam drobna mżawka to się przy obecnym stanie aury w zasadzie nie liczy!
Byłam nawet na działce i można by rzec całkiem suchą nogą! Sąsiadka już nawet plewiła w jarzynach.. Działkę zastałam w stanie takim jak ją zostawiłam w poniedziałek ale doszły nowe kwitnienia.
Izo to mnie cieszy, że masz się coraz lepiej!
U mnie wczoraj już bezdeszczowo prawie dzisiaj nad ranem szurnęło chwilę deszczem dość mocno ale po chwili przestało i nie pada.W prognozie dla mojego miasta dziś opadów nie ma ..Ale prognozom nie należy całkowicie wierzyć- wiadomo! Wybieram się na rynek bo kiedyś mimo zapowiedzi jednak zrezygnowałam i dobrze, bo nie byłoby jak posadzić sadzonek selerów i cukinii szt 1 muszę dokupić bo 2 to już dla nas za dużo...przerastają i wywalam na kompost... Ale 1 musi być!
Izo dla Ciebie serduszka w podziękowaniu za miłą wizytę!
Mam nadzieję,że dzisiaj także będzie ładny dzień..mnóstwo chwastów się narobiło i pasowałoby to ogarnąć z grubsza chociażby...
Miłego tygodnia!
Bogactwo kwitnień w Twoim ogrodzie, Maryniu Pięknie wyglądają kolorowe kwiaty wśród soczystej zieleni. Rododendronów nie mam, a wszystko pozostałe pokazane przez Ciebie, u mnie jeszcze w głębokim uśpieniu. I Palibin na nóżce Jego zapach na pewno czuć już z daleka. Wszelkie zmysły nacieszyłam spacerkiem po Twojej działeczce
anabuko1 dziękuję za odwiedziny mówi się ,że ...w maju jak w raju... Wyczekiwane przez zimę w maju wdzięczą się do nas nasi podopieczni!
A my ..aparaty w dłoń i uwieczniamy te ulotne ogrodowe widoki!
Słoneczko wczoraj miałam i owszem a dzisiejsze prognozy mniej optymistyczne ..znów opadami straszą
Iwonka1 nie narzekam, zadbałam o to przez lata ,żebym miała kolorowo i pachnąco na emeryturze!
Palibiny moje w liczbie szt,2 dawały czadu a teraz już azalie w roli głównej... bo to równie pachnące bestyjki !
Cieszy mnie, że znalazłaś pocieszajki dla swoich zmysłów i w moim skromnym ogródku!