Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Ewelinko dziękuje serdecznie za odwiedziny i pochwały! ;:168
Właśnie dostałam alert o silnych deszczach i możliwości podtopień..masakra!Mam dość tego siedzenia w domu na szczęście mnie podtopienia nie grożą ale szkoda innych miejscowości i ludzi... ;:oj Końca nie widać a straty są ogromne! ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szkoda Maryniu, że krzaczek NN, bo pewnie już bym szukała w jakiejś szkółce. U nas dzisiaj też buro, z rana popadało troszkę, a teraz szaro, na szczęście u nas nie było jakiś strasznych incydentów burzowych, ale jak ogladam co w Polsce, co w Lubelskiem narobiło szkód, to jestem trochę przerażona ;:202
Może tu kolorów niewiele, ale bardzo podoba mi sie to zdjęcie
https://www.fotosik.pl/zdjecie/744fe1cddf9f81e7
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Maryniu jak zawsze zdjęcia zachwycają :) Mimo, iż teraz pora deszczowa, to można nacieszyć oczy :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo się cieszę, Maryniu, że Twoja działeczka bezpieczna przed zalaniem. ;:303
Coraz to nowe roślinki cieszą oczy swoimi pierwszymi kwiatkami, a u Ciebie sporo nowych kwitnień. ;:333 Śliczny irysek, delikatny jak mgiełka. ;:63
Na temat zdjęć nic nie napiszę ;:185 , bo musiałabym się powtarzać, ;:108 tak bardzo mi się podobają. ;:122
Słoneczka życzę i zdróweczka. ;:3 ;:3 ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Też dostałam ostrzeżenie pogodowe. Jakoś zawsze te wszystkie nieszczęścia omijają mnie. Ale strat narobiło ludziom okropnie... A u ciebie kochana ogrodowa rewelacja. ;:333
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Poprawiłam sobie humor z rana Twoimi zdjęciami, Maryniu :) Od jakiegoś czasu mam raczej kiepski ten mój humor więc każda taka chwila cieszy mnie podwójnie ;:196

Pogoda, rzeczywiście jakaś okropna się zrobiła. Leje cały czas. Ślimaki tańczą z radości i jest ich coraz więcej. Chwastów też. Cóż zrobić, trzeba tylko czekać na rozpogodzenia.

Życzę słoneczka Tobie i wszystkim zaglądającym tutaj ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie nie pada...czyżby miało być już chwilowo przynajmniej na tyle z tymi opadami... :?: Oby!

iwona0042 ;:180 cieszy mnie,że Ci się podoba zdjęcie! :D
Miejmy nadzieję na poprawę pogody ;:131 przecież nie może taka niekorzystna aura trwać wiecznie ... ;:185
maniolek dziękuję za miły komplement! ;:180

plocczanka Lucynko dziękuję,dziękuję! ;:196 :D Oby się te Twoje życzenia spełniły bo już wystarczy tego dobrego ;:131 w moim rejonie..
Irysy dopiero się rozkręcają choć u mnie kwitnień za wiele nie będzie bo sporo niedawno z konieczności przesadzałam ;:108

Ola2310 Ogrodowo to pewnie za bardzo i u mnie nie będzie strat ale to co pokazują media budzi przerażenie i współczucie dla poszkodowanych! ;:145

lemonka Iza jak zdrówko? Mam nadzieje,że już dobrze ! ;:168
Dobrze wiedzieć, że można mieć wpływ na lepszy humor swoich Gości! :D
Nie wiem jak tam u mnie ze ślimakami na obecną chwilę bo kilka dni nie byłam na działce ale dotychczas o dziwo prawie ich nie było. Jest bardzo dużo żabek w tym sezonie i pewnie one unicestwiły je.Na razie i mszyc u mnie nie było natomiast ulokowane w różnych zakamarkach mrówcze jajka z z dorosłymi również..
Poprawy humorku życzę i ;:3 i dziękuję za pamięć i poranne odwiedziny,które mi sprawiają radość wielką!! ;:97

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

U nas od wczoraj leje nieprzerwanie, to miło jest zrobić rekonesans, ;:65 po wypielęgnowanych a nie zalanych ogródeczkach. ;:215
Kwitną żarnowce i czosnki, dodając kolorytu barwnym różanecznikom. Piwonie i serduszki im wtórują a runo ogrodowe wyściełają hosty, paprocie, brunnery, miodunki i niezapominajki. ;:63 Niestety, chwastów nie zauważyłam ;:306 bez lupy nie było widać. ;:154
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, zdrówko nieco lepiej. Dziękuję ;:196 Humor znów poprawiony po obejrzeniu zdjęć ;:oj
Świetnie wszystko kwitnie u Ciebie. U mnie kwitnień mniej, ale liczę, że za rok będzie lepiej bo mam zamiar dokupić trochę kwitnących roślin :D

Dobrze, że ślimaki i mszyce nie zjadają Ci masowo ogrodu ;:108 No i dobrze, że nie pada. U nas niestety tak...

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasieńko ;:196 wczoraj u mnie prawie nie padało jakaś tam drobna mżawka to się przy obecnym stanie aury w zasadzie nie liczy! ;:131
Byłam nawet na działce i można by rzec całkiem suchą nogą! Sąsiadka już nawet plewiła w jarzynach.. ;:7 Działkę zastałam w stanie takim jak ją zostawiłam w poniedziałek ale doszły nowe kwitnienia. :heja

Izo to mnie cieszy, że masz się coraz lepiej! ;:167
U mnie wczoraj już bezdeszczowo prawie dzisiaj nad ranem szurnęło chwilę deszczem dość mocno ale po chwili przestało i nie pada.W prognozie dla mojego miasta dziś opadów nie ma ..Ale prognozom nie należy całkowicie wierzyć- wiadomo! ;:131 Wybieram się na rynek bo kiedyś mimo zapowiedzi jednak zrezygnowałam i dobrze, bo nie byłoby jak posadzić sadzonek selerów i cukinii szt 1 muszę dokupić bo 2 to już dla nas za dużo...przerastają i wywalam na kompost... Ale 1 musi być! :D

Wczoraj u mnie na działce okiem obiektywu...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malownicze zdjęcia :D Pogoda dopisała pod koniec tygodnia ;:3 Ciekawe jaki ten tydzień będzie bo zapowiedzi nie są optymistyczne. Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo dla Ciebie serduszka w podziękowaniu za miłą wizytę! :D ;:196
Mam nadzieję,że dzisiaj także będzie ładny dzień..mnóstwo chwastów się narobiło i pasowałoby to ogarnąć z grubsza chociażby...
Miłego tygodnia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przytulia wonna
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

I wieruszki i piwonie i ten cudny krwisty rodek same pieknosci u ciebie Maryniu .
A słoneczko tez masz ??
Dobrego dnia życzę ;:173
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Bogactwo kwitnień w Twoim ogrodzie, Maryniu ;:oj Pięknie wyglądają kolorowe kwiaty wśród soczystej zieleni. Rododendronów nie mam, a wszystko pozostałe pokazane przez Ciebie, u mnie jeszcze w głębokim uśpieniu. I Palibin na nóżce ;:oj Jego zapach na pewno czuć już z daleka. Wszelkie zmysły nacieszyłam spacerkiem po Twojej działeczce ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 dziękuję za odwiedziny ;:196 mówi się ,że ...w maju jak w raju... ;:167 Wyczekiwane przez zimę w maju wdzięczą się do nas nasi podopieczni! :D
A my ..aparaty w dłoń i uwieczniamy te ulotne ogrodowe widoki! Obrazek
Słoneczko wczoraj miałam i owszem a dzisiejsze prognozy mniej optymistyczne ..znów opadami straszą ;:oj

Iwonka1 nie narzekam, zadbałam o to przez lata :D ,żebym miała kolorowo i pachnąco na emeryturze! ;:306
Palibiny moje w liczbie szt,2 :roll: dawały czadu a teraz już azalie w roli głównej... bo to równie pachnące bestyjki ! :)
Cieszy mnie, że znalazłaś pocieszajki dla swoich zmysłów i w moim skromnym ogródku! ;:196

Obrazek tradycyjnie i dużo za dużo :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek