A tak swoją drogą to mamy szybko rosnące świnki
Ogrodowe marzenia
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Zytuś ależ wielka praca za Tobą
Mięsko na święta masz zapewnione, tylko wyciągać z zamrażareczki i piec
przez 10 dni z wagi 150 kg na 198 i 246 kg

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ZYTO
No to zazdroszczę Ci takiej szkółki. Ja niestety muszę kupować w sklepie ogrodniczym,
bo nie ma w okolicy szkółek.
No to zazdroszczę Ci takiej szkółki. Ja niestety muszę kupować w sklepie ogrodniczym,
bo nie ma w okolicy szkółek.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zyto-gratuluję znajomości w szkółce z iglakami!Mam nadzieję kiedyś te rozliczne choinki zobaczyć.I nowych umiejętności obróbki mięsiwa(wieprzowego).
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, cieszę się, że udała Ci się kaszanka!! Salcesonik też na pewno wyszedł pyszny!! Jak dowiedziałam się, co robisz, cały czas zastanawiałam się, jak Ci idzie
Podziwiam!!
Buziaki

Buziaki
Zytuś jesteś niesamowite poczucie humoru nawet wobec własnej osoby i to wielka zaleta
jestem pewna że i dyplom zdobyłaś i z obroną też sobie poradzisz...szkoda że taka pogoda bo byśmy na szybkiego spotkanko zorganizowały skoro Zytuś na diecie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ZYTKO spotkanko udane i wyroby również . Lubię się też bawić w rzeżnika kiedyś to nawet dobrze mi szło . Uwielbam swojskie wyroby [robić i jeść]. Muszę sobie taką kaszankę i salcesonik zrobić ,ale z takich sklepowych dodatków .
Śliczny iglaczek
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Misiu
Myślałam o Waszej Rocznicy Ślubu + jesień = ładna para.
Wyśmienici Gości Formowi. Żałuję że wcześniej nic o rocznicy nie wiedziałam, przyjechałabym z winkiem własnej produkcji... - mam go sporo rożnego kalibru, do wyboru.
Agnieszko
kiełbaski będą już we wtorek albo w środę, mięsko czeka posolone bo M jutro nie może ponieważ jest zwołana Pierwsza Sesja Nowej Kadencji Rady Gminy a bez Niego to chyba by się nie odbyła
...hi,hi,hi...
Krysieńko
tam w Szkółkach zostawia się grubą forsę
jak wpadnie się w wir kupowania i przed M trzeba kombinować, bo Ten lubi praktyczne...hi.hi,hi...trwałe
- sztuczne.
Ewuś
a czy to nie Ty przypadkiem Dostałaś stałą przepustkę w moje progi ;:78 na dworcu czekałam prawie cały dzień i klucz pod wycieraczką spoczywał prawie miesiąc... hi,hi,hi...
Bartek z Marzenką w tym roku planują Wigilię u Teściów.- zrobiło mi się smutno więc zaczęłam snuć plany odnośnie Świąt w górach, Paula jest za Puszczą Kampinowską bo bliżej a Święta krótkie są oferty Świąteczne w necie od 23 do 26 włącznie - z atrakcjami i wyżywieniem w cenie od 950 do 1250 zł od osoby... są i takie skromne z dwoma posiłkami dziennie po 400 zł - te odpadają.
M milczy nie ma zdania - to zły znak.
Moniś
kiedyś dostałam dobry przepis od masaża na wyroby ale gdzieś go wsadziłam, no Widzisz już nie ten łeb. A ja chciałam skosztować takich dawnych tradycyjnych smaków w naturalnym jelicie, pieczona w piekarniku ( dwie kaszanki pękły na blasze więc jedząc chrupaliśmy) i uparcie dwa dni walczyłam ze świńskim mięsem, podtyp dziewczynka...
Salceson dobry ale nie potrzebnie dałam mięso mielone do środka... trzeba było wszystko pokroić ręcznie w paseczki ładniej by się prezentował.

Agnieszko
chętna spotkań i od jutra będę odkładać co nie co żeby się wkupić u Was.
- czy w tej szkółce co Byłaś ostatnio widziałaś jakieś sreberka choinkowe wielkości 150 cm w donicach nadające się do domu w Święta bo ja nie złożyłam zamówienia u swoich znajomych
Jadziuś Witaj Spotkanie udane bo Dostojni Goście stawili się na nim...Misia, Tadeusz z Zosieńką, ja...hi,hi, Andrzejek z żoną... -oj jak inię nadano Jej na chrzcie - zapomniałam
Tajeczka ... przepraszam najstarsza to Agniesia - młodo wygląda a zaliczyła 111 wiosen... godziwy wiek. 
Jadziuś na tej samej ulicy za mną kupił dom Facet z Bierunia rencista - przyjeżdża z bocianami i wraca na Śląsk, za dwa lata jak Jego żona dostanie emeryturę zamieszka u nas na stałe. Zaprzyjaźnił się z moim M... odwiedzamy się i krupnioki serwuje świetne.
Tak na marginesie to nie pamiętam ile lat temu kupowaliśmy całą świnkę. Przed świętami jechałam do masarni robiłam zaopatrzenie w mięso marynowałam; wędziłam i piekłam.
A to dzisiejsze widoczki....

Wyśmienici Gości Formowi. Żałuję że wcześniej nic o rocznicy nie wiedziałam, przyjechałabym z winkiem własnej produkcji... - mam go sporo rożnego kalibru, do wyboru.
Agnieszko
Krysieńko
Ewuś
Bartek z Marzenką w tym roku planują Wigilię u Teściów.- zrobiło mi się smutno więc zaczęłam snuć plany odnośnie Świąt w górach, Paula jest za Puszczą Kampinowską bo bliżej a Święta krótkie są oferty Świąteczne w necie od 23 do 26 włącznie - z atrakcjami i wyżywieniem w cenie od 950 do 1250 zł od osoby... są i takie skromne z dwoma posiłkami dziennie po 400 zł - te odpadają.
M milczy nie ma zdania - to zły znak.
Moniś
Salceson dobry ale nie potrzebnie dałam mięso mielone do środka... trzeba było wszystko pokroić ręcznie w paseczki ładniej by się prezentował.

Agnieszko
- czy w tej szkółce co Byłaś ostatnio widziałaś jakieś sreberka choinkowe wielkości 150 cm w donicach nadające się do domu w Święta bo ja nie złożyłam zamówienia u swoich znajomych
Jadziuś Witaj Spotkanie udane bo Dostojni Goście stawili się na nim...Misia, Tadeusz z Zosieńką, ja...hi,hi, Andrzejek z żoną... -oj jak inię nadano Jej na chrzcie - zapomniałam
Jadziuś na tej samej ulicy za mną kupił dom Facet z Bierunia rencista - przyjeżdża z bocianami i wraca na Śląsk, za dwa lata jak Jego żona dostanie emeryturę zamieszka u nas na stałe. Zaprzyjaźnił się z moim M... odwiedzamy się i krupnioki serwuje świetne.
Tak na marginesie to nie pamiętam ile lat temu kupowaliśmy całą świnkę. Przed świętami jechałam do masarni robiłam zaopatrzenie w mięso marynowałam; wędziłam i piekłam.
A to dzisiejsze widoczki....

Zytuś w odwiedzonej szkółce są świerki przeznaczone na święta i to zwykłe i srebrzyste...różnej wielkości , w donicach...ceny od 40+ zależy od wielkości.Pani powiedziała że na wiosnę spokojnie można je do gruntu posadzić
Czemu na kolację takie smakołyki pokazujesz
Czemu na kolację takie smakołyki pokazujesz
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Zytko
to Ty ważna kobita... tego głównego z Rady Gminnej
...hi hi ale narobiłaś mi smaku wieczorowa porą ...a to...nie wskazane
...oczywiście proszę o te gałązki...
..winko pochwalę się -też zrobiliśmy z winogron -pierwszy raz-dla mnie pycha
...niesamowicie wygladają kwiaty otulone śniegiem...
...hi hi ale narobiłaś mi smaku wieczorowa porą ...a to...nie wskazane
...oczywiście proszę o te gałązki...
..winko pochwalę się -też zrobiliśmy z winogron -pierwszy raz-dla mnie pycha
...niesamowicie wygladają kwiaty otulone śniegiem...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ ZYTKO
Trudno ja też lubię podpieczoną kaszankę i połowę zabrałam
.
Trudno ja też lubię podpieczoną kaszankę i połowę zabrałam
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ZYTUŚ wazne ,że wszystko smakowicie wygląda i chyba tak tez i smakuje . No to trochę Śląska masz obok siebie
Pięknie wyglądają śniegowe kwiaty 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Zytko hej hej chyba Ciebie nie zasypało
..tam u Ciebie to jest najgorzej chyba...szaleje snieżyca....
...a sanie to masz
...ostatnio jechałam rok temu to było szaleństwo
..tam u Ciebie to jest najgorzej chyba...szaleje snieżyca....
...a sanie to masz
...ostatnio jechałam rok temu to było szaleństwo
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Zytuś, dobrze,ze świnka kupiona, bo jak Was zasypie to do wiosny nie odkopią. 
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Agniesiu
ciekawa jestem czy ta Szkółka jest daleko od Hrubieszowa?
Misiu
Dostaniesz na wiosnę krzaczek Jagody Bezkolcowej bo mam ukorzenioną.
Krysiu
częstuj się - smacznego!
Jadziuś
produkujesz wyrobów - zgadzam się... ale że uwielbiasz jeść - to mam pewne wątpliwości... hi,hi... my z Misią to chociaż jedzonka nie marnujemy..hi,hi...
Iguś
sypało wczoraj tak że głowę trudno było wychylić z domu a dzisiaj znowuż śnieg z deszczem cały dzień dokucza do kompletu jeszcze teraz wiatr hula.
Takie klimaty pogodowe mnie nie straszą, bo jestem samo wystarczalna... dzisiaj z rana chlebek na zakwasie upiekłam: razowy z mąką żytnią i grahamką z dodatkiem ziarnami i dwa z mąki chlebowej...
Troszkę przysnęłam i nie zmniejszyłam temperatury w piekarniku... hi,hi,hi moja Stażystka twierdzi że spalenizna dobrze wpływa na żołądek...
... a czy smaczny - podobno tak

Misiu
Krysiu
Jadziuś
Iguś
Takie klimaty pogodowe mnie nie straszą, bo jestem samo wystarczalna... dzisiaj z rana chlebek na zakwasie upiekłam: razowy z mąką żytnią i grahamką z dodatkiem ziarnami i dwa z mąki chlebowej...
Troszkę przysnęłam i nie zmniejszyłam temperatury w piekarniku... hi,hi,hi moja Stażystka twierdzi że spalenizna dobrze wpływa na żołądek...

- harwi

- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Ojej własny chlebek
dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Ale może kiedyś kiedyś kto wie kto wie.
Wygląda przepysznie.