Misiu 
Myślałam o Waszej Rocznicy Ślubu + jesień = ładna para.
Wyśmienici Gości Formowi. Żałuję że wcześniej nic o rocznicy nie wiedziałam, przyjechałabym z winkiem własnej produkcji... - mam go sporo rożnego kalibru, do wyboru.
Agnieszko 
kiełbaski będą już we wtorek albo w środę, mięsko czeka posolone bo M jutro nie może ponieważ jest zwołana Pierwsza Sesja Nowej Kadencji Rady Gminy a bez Niego to chyba by się nie odbyła

...hi,hi,hi...
Krysieńko 
tam w Szkółkach zostawia się grubą forsę

jak wpadnie się w wir kupowania i przed M trzeba kombinować, bo Ten lubi praktyczne...hi.hi,hi...trwałe

- sztuczne.
Ewuś 
a czy to nie Ty przypadkiem Dostałaś stałą przepustkę w moje progi ;:78 na dworcu czekałam prawie cały dzień i klucz pod wycieraczką spoczywał prawie miesiąc... hi,hi,hi...
Bartek z Marzenką w tym roku planują Wigilię u Teściów.- zrobiło mi się smutno więc zaczęłam snuć plany odnośnie Świąt w górach, Paula jest za Puszczą Kampinowską bo bliżej a Święta krótkie są oferty Świąteczne w necie od 23 do 26 włącznie - z atrakcjami i wyżywieniem w cenie od 950 do 1250 zł od osoby... są i takie skromne z dwoma posiłkami dziennie po 400 zł - te odpadają.

M milczy nie ma zdania - to zły znak.
Moniś 
kiedyś dostałam dobry przepis od masaża na wyroby ale gdzieś go wsadziłam, no Widzisz już nie ten łeb. A ja chciałam skosztować takich dawnych tradycyjnych smaków w naturalnym jelicie, pieczona w piekarniku ( dwie kaszanki pękły na blasze więc jedząc chrupaliśmy) i uparcie dwa dni walczyłam ze świńskim mięsem, podtyp dziewczynka...
Salceson dobry ale nie potrzebnie dałam mięso mielone do środka... trzeba było wszystko pokroić ręcznie w paseczki ładniej by się prezentował.
Agnieszko 
chętna spotkań i od jutra będę odkładać co nie co żeby się wkupić u Was.
- czy w tej szkółce co Byłaś ostatnio widziałaś jakieś sreberka choinkowe wielkości 150 cm w donicach nadające się do domu w Święta bo ja nie złożyłam zamówienia u swoich znajomych
Jadziuś Witaj Spotkanie udane bo Dostojni Goście stawili się na nim...Misia, Tadeusz z Zosieńką, ja...hi,hi, Andrzejek z żoną... -oj jak inię nadano Jej na chrzcie - zapomniałam

Tajeczka ... przepraszam najstarsza to Agniesia - młodo wygląda a zaliczyła 111 wiosen... godziwy wiek.

Jadziuś na tej samej ulicy za mną kupił dom Facet z Bierunia rencista - przyjeżdża z bocianami i wraca na Śląsk, za dwa lata jak Jego żona dostanie emeryturę zamieszka u nas na stałe. Zaprzyjaźnił się z moim M... odwiedzamy się i krupnioki serwuje świetne.
Tak na marginesie to nie pamiętam ile lat temu kupowaliśmy całą świnkę. Przed świętami jechałam do masarni robiłam zaopatrzenie w mięso marynowałam; wędziłam i piekłam.
A to dzisiejsze widoczki....