Ogrodowe marzenia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe marzenia

Post »

Zytuś ależ wielka praca za Tobą :D Mięsko na święta masz zapewnione, tylko wyciągać z zamrażareczki i piec :D
A tak swoją drogą to mamy szybko rosnące świnki 8-) przez 10 dni z wagi 150 kg na 198 i 246 kg :shock: :;230
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ZYTO ;:196
No to zazdroszczę Ci takiej szkółki. Ja niestety muszę kupować w sklepie ogrodniczym,
bo nie ma w okolicy szkółek.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zyto-gratuluję znajomości w szkółce z iglakami!Mam nadzieję kiedyś te rozliczne choinki zobaczyć.I nowych umiejętności obróbki mięsiwa(wieprzowego).
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zytuś, cieszę się, że udała Ci się kaszanka!! Salcesonik też na pewno wyszedł pyszny!! Jak dowiedziałam się, co robisz, cały czas zastanawiałam się, jak Ci idzie :lol: Podziwiam!!
Buziaki ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Zytuś jesteś niesamowite poczucie humoru nawet wobec własnej osoby i to wielka zaleta :wink: jestem pewna że i dyplom zdobyłaś i z obroną też sobie poradzisz...szkoda że taka pogoda bo byśmy na szybkiego spotkanko zorganizowały skoro Zytuś na diecie :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ZYTKO spotkanko udane i wyroby również . Lubię się też bawić w rzeżnika kiedyś to nawet dobrze mi szło . Uwielbam swojskie wyroby [robić i jeść]. Muszę sobie taką kaszankę i salcesonik zrobić ,ale z takich sklepowych dodatków . ;:196 Śliczny iglaczek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Misiu ;:196 Myślałam o Waszej Rocznicy Ślubu + jesień = ładna para.
Wyśmienici Gości Formowi. Żałuję że wcześniej nic o rocznicy nie wiedziałam, przyjechałabym z winkiem własnej produkcji... - mam go sporo rożnego kalibru, do wyboru.

Agnieszko ;:7 kiełbaski będą już we wtorek albo w środę, mięsko czeka posolone bo M jutro nie może ponieważ jest zwołana Pierwsza Sesja Nowej Kadencji Rady Gminy a bez Niego to chyba by się nie odbyła :;230 ...hi,hi,hi...

Krysieńko ;:196 tam w Szkółkach zostawia się grubą forsę ;:223 jak wpadnie się w wir kupowania i przed M trzeba kombinować, bo Ten lubi praktyczne...hi.hi,hi...trwałe :;230 - sztuczne.

Ewuś ;:180 a czy to nie Ty przypadkiem Dostałaś stałą przepustkę w moje progi ;:78 na dworcu czekałam prawie cały dzień i klucz pod wycieraczką spoczywał prawie miesiąc... hi,hi,hi...

Bartek z Marzenką w tym roku planują Wigilię u Teściów.- zrobiło mi się smutno więc zaczęłam snuć plany odnośnie Świąt w górach, Paula jest za Puszczą Kampinowską bo bliżej a Święta krótkie są oferty Świąteczne w necie od 23 do 26 włącznie - z atrakcjami i wyżywieniem w cenie od 950 do 1250 zł od osoby... są i takie skromne z dwoma posiłkami dziennie po 400 zł - te odpadają.;:97
M milczy nie ma zdania - to zły znak.

Moniś ;:196 kiedyś dostałam dobry przepis od masaża na wyroby ale gdzieś go wsadziłam, no Widzisz już nie ten łeb. A ja chciałam skosztować takich dawnych tradycyjnych smaków w naturalnym jelicie, pieczona w piekarniku ( dwie kaszanki pękły na blasze więc jedząc chrupaliśmy) i uparcie dwa dni walczyłam ze świńskim mięsem, podtyp dziewczynka...
Salceson dobry ale nie potrzebnie dałam mięso mielone do środka... trzeba było wszystko pokroić ręcznie w paseczki ładniej by się prezentował.
Obrazek

Agnieszko ;:196 chętna spotkań i od jutra będę odkładać co nie co żeby się wkupić u Was.
- czy w tej szkółce co Byłaś ostatnio widziałaś jakieś sreberka choinkowe wielkości 150 cm w donicach nadające się do domu w Święta bo ja nie złożyłam zamówienia u swoich znajomych ;:223

Jadziuś Witaj Spotkanie udane bo Dostojni Goście stawili się na nim...Misia, Tadeusz z Zosieńką, ja...hi,hi, Andrzejek z żoną... -oj jak inię nadano Jej na chrzcie - zapomniałam ;:7 Tajeczka ... przepraszam najstarsza to Agniesia - młodo wygląda a zaliczyła 111 wiosen... godziwy wiek. ;:63
Jadziuś na tej samej ulicy za mną kupił dom Facet z Bierunia rencista - przyjeżdża z bocianami i wraca na Śląsk, za dwa lata jak Jego żona dostanie emeryturę zamieszka u nas na stałe. Zaprzyjaźnił się z moim M... odwiedzamy się i krupnioki serwuje świetne.
Tak na marginesie to nie pamiętam ile lat temu kupowaliśmy całą świnkę. Przed świętami jechałam do masarni robiłam zaopatrzenie w mięso marynowałam; wędziłam i piekłam.

A to dzisiejsze widoczki....
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Zytuś w odwiedzonej szkółce są świerki przeznaczone na święta i to zwykłe i srebrzyste...różnej wielkości , w donicach...ceny od 40+ zależy od wielkości.Pani powiedziała że na wiosnę spokojnie można je do gruntu posadzić :wink:
Czemu na kolację takie smakołyki pokazujesz ;:223
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Zytko :wit to Ty ważna kobita... tego głównego z Rady Gminnej ;:63
...hi hi ale narobiłaś mi smaku wieczorowa porą ...a to...nie wskazane :;230
...oczywiście proszę o te gałązki... ;:196

..winko pochwalę się -też zrobiliśmy z winogron -pierwszy raz-dla mnie pycha :)
...niesamowicie wygladają kwiaty otulone śniegiem... ;:224
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ZYTKO
Trudno ja też lubię podpieczoną kaszankę i połowę zabrałam :;230 :;230 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ZYTUŚ wazne ,że wszystko smakowicie wygląda i chyba tak tez i smakuje . No to trochę Śląska masz obok siebie :;230 Pięknie wyglądają śniegowe kwiaty ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Zytko hej hej chyba Ciebie nie zasypało :?:
..tam u Ciebie to jest najgorzej chyba...szaleje snieżyca....
...a sanie to masz :?:
...ostatnio jechałam rok temu to było szaleństwo :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Zytuś, dobrze,ze świnka kupiona, bo jak Was zasypie to do wiosny nie odkopią. ;:224
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Agniesiu ;:196 ciekawa jestem czy ta Szkółka jest daleko od Hrubieszowa?

Misiu ;:196 Dostaniesz na wiosnę krzaczek Jagody Bezkolcowej bo mam ukorzenioną.

Krysiu ;:196 częstuj się - smacznego!

Jadziuś ;:196 produkujesz wyrobów - zgadzam się... ale że uwielbiasz jeść - to mam pewne wątpliwości... hi,hi... my z Misią to chociaż jedzonka nie marnujemy..hi,hi...

Iguś ;:196 sypało wczoraj tak że głowę trudno było wychylić z domu a dzisiaj znowuż śnieg z deszczem cały dzień dokucza do kompletu jeszcze teraz wiatr hula.

Takie klimaty pogodowe mnie nie straszą, bo jestem samo wystarczalna... dzisiaj z rana chlebek na zakwasie upiekłam: razowy z mąką żytnią i grahamką z dodatkiem ziarnami i dwa z mąki chlebowej...
Troszkę przysnęłam i nie zmniejszyłam temperatury w piekarniku... hi,hi,hi moja Stażystka twierdzi że spalenizna dobrze wpływa na żołądek... :;230 ... a czy smaczny - podobno tak ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Ojej własny chlebek ;:180 dla mnie to wyższa szkoła jazdy. Ale może kiedyś kiedyś kto wie kto wie. ;:108 Wygląda przepysznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”