Po Twoich już widac że będzie super
Jak to z moim ogrodem było...
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak to z moim ogrodem było...
Iglaki po pierwszym cięciu nie wyglądają najcudowniej ale potem po każdym kolejnym jest coraz ładniej
...i popatrz nie przyszło mi do głowy żeby conicę formowac...mam kilka luzem(lilka jest w szpalerku na zmianę z cyprysami) i można było by na nich poeksperymentowac 
Może ja też swoją Conicę ciachnę
Od tamtego roku jakaś szpetna się zrobiła, opryski nic nie pomogły.
Mariolu czeka cię przeróbka oczka ?
Mnie niestety też. Chociaż mostka niestety nie będzie.
Mariolu czeka cię przeróbka oczka ?
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje coniki ,które formowałam padły
oby Twoim się to nie przytrafiło
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Conicę postanowiłam wyciąć ponieważ zaczęła łysieć (pewnie przędziorki). Prysnięte, ale nie wiem z jakim skutkiem. Będzie to będzie, nie to trudno ;)
Jolu, to raczej nie formowanie było przyczyną padnięcia, ale pewnie choroba iglaka bądź szkodniki.
Aniu, niby mam zamiar przerobić to oczko, ale ochoty już mniej. Za bardzo się pospieszyłam w zeszłym roku przy budowie, nie przemyślałam wielu rzeczy, choć tyle się naczytałam przed budową
Folia, która wystaje doprowadza mnie do szału; z drugiej strony powiększyć , złagodzić brzegi, ale czy zmieszczę sie w ramach tej folii, która już jest (12 m2)? Nie chciałabym inwestować znów w folię... Ale tak serio, zła jestem na siebie, że nie kupiłam od razu tej specjalnej folii do oczek- wydawało mi sie bardzo drogo, a gdybym teraz musiała kupić coś porządnego, to szkoda mi tego zeszłorocznego wydatku
pozorna oszczędność...
Z tym mostkiem wstrzymam się jeszcze jakiś tydzień, może dłużej. Zastanawiam sie, czy nie za badzo zmniejszy optycznie to oczko, które bądź co bądź i tak nie jest za duże.
Graziu, eksperymentować mozemy na wszystkim. Ty masz wyczucie, to na pewno wymyslisz coś fajnego

Tutaj zakupki internetowe:

Jolu, to raczej nie formowanie było przyczyną padnięcia, ale pewnie choroba iglaka bądź szkodniki.
Aniu, niby mam zamiar przerobić to oczko, ale ochoty już mniej. Za bardzo się pospieszyłam w zeszłym roku przy budowie, nie przemyślałam wielu rzeczy, choć tyle się naczytałam przed budową
Folia, która wystaje doprowadza mnie do szału; z drugiej strony powiększyć , złagodzić brzegi, ale czy zmieszczę sie w ramach tej folii, która już jest (12 m2)? Nie chciałabym inwestować znów w folię... Ale tak serio, zła jestem na siebie, że nie kupiłam od razu tej specjalnej folii do oczek- wydawało mi sie bardzo drogo, a gdybym teraz musiała kupić coś porządnego, to szkoda mi tego zeszłorocznego wydatku
Z tym mostkiem wstrzymam się jeszcze jakiś tydzień, może dłużej. Zastanawiam sie, czy nie za badzo zmniejszy optycznie to oczko, które bądź co bądź i tak nie jest za duże.
Graziu, eksperymentować mozemy na wszystkim. Ty masz wyczucie, to na pewno wymyslisz coś fajnego

Tutaj zakupki internetowe:

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Mariolu co to za zakupy??
-
kropelka

Agnieszko, nie wszystkie pamiętam, juz na pewno nie nazwami odmianowymi- już tak mam...
Dwie hortensje, orszelina, kolkwizja, milin, świerk białobok, trawka czerwona, świecznica,kielichowiec wonny, bez - więcej nie pamietam... w sumie 11 sztuk.
Póki co nie wygladają najlepiej, ale mają pączki
Dwie hortensje, orszelina, kolkwizja, milin, świerk białobok, trawka czerwona, świecznica,kielichowiec wonny, bez - więcej nie pamietam... w sumie 11 sztuk.
Póki co nie wygladają najlepiej, ale mają pączki
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Już jestem ciekawa posadzoinych roslinek i jak wyrosną 
łał ale u Ciebie się dzieje widzę że zakupy fajne poczyniłaś a że tak wyglądają no cóż przyjdzie ich pora zazielenieją się
Kwiatki też masz czyli wiosna przybyła ...No,no ale fajne iglaczki mi conika coś marnieje pewnie i ja będę musiała wsadzić ją pod nożyczki
Kwiatki też masz czyli wiosna przybyła ...No,no ale fajne iglaczki mi conika coś marnieje pewnie i ja będę musiała wsadzić ją pod nożyczki
Mariolu ja jak kilka lat temu robiłam oczko to tak naprawdę na ślepo
Dół, folia, woda, pompa z fontanna- miał być szum wody
Rybki dostaliśmy w prezencie - moja znajoma stwierdziła, że jak jest woda to i rybki muszą być. Niestety głębokość nie do końca dostosowana do ich obecności i mino iż w poprzednich latach nie było strat to tej zimy nie przetrzymała żadna. No i oczywiście folię też widać. Muszę poprawić. Tyle tylko, że większość kasy którą odłożyłam na folię poszła na roślinki
U mnie wychodzi 48m2 (6 x 8) a jak słusznie zauważyłaś 'trochę' kasy na folię potrzeba, a kupić jakąś tańszą to tylko pozorna oszczędność.
"zakupki" (?!) internetowe super. U mnie kielichowiec marnie wygląda po zimie.
Za późno się dowiedziałam, że pierwszej zimy powinien być okryty. Ale w sumie jeszcze za wcześnie na ostateczne rokowania.
"zakupki" (?!) internetowe super. U mnie kielichowiec marnie wygląda po zimie.
-
kropelka

Agnieszko- i ja doczekać sie nie mogę
Beatko- pewnie jak u większości Conic zaatakowały go przędziorki i stad brązowienie. U mnie niestety to samo...
Aniu- powoli przymierzam się jednak do złagodzenia brzegów (bo głównie o to chodzi) w oczku, ale zupełnie sobie nie wyobrażam jak temu podołam...
Beatko- pewnie jak u większości Conic zaatakowały go przędziorki i stad brązowienie. U mnie niestety to samo...
Aniu- powoli przymierzam się jednak do złagodzenia brzegów (bo głównie o to chodzi) w oczku, ale zupełnie sobie nie wyobrażam jak temu podołam...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Mariolka już masz sasanki? Cudne. 
-
kropelka

Dzień dobry!
Marylu sasanki coraz śmielej rozkwitają. Pogodę mówią nieciekawą, niewiadomo jak zareagują roślinki?
A tu jeszcze dostałam @ o wysyłce kolejnych roślin i to gołokorzeniowych, będę je musiała szybko wsadzić, a tu taka zawierucha
Jeszcze oczywiście nie uporałam się z wsadzeniem poprzednich zakupów, ale te mogą czekać bo są w doniczkach.
Wzięłam się jednak za oczko. Na razie pozbierałam część kamieni i wylałam (podlałam roslinki) około 15 wiader wody
więcej nie miałam już siły.Jak się już zabrałam za przeróbkę oczka to już zostanie rozebrane do zera. Przypadkiem ciachnęłam sobie folię- niby na brzegu ale jednak
Skalnica:

Białe krokuski:

Cesarskie korony szaleją :0)

Marylu sasanki coraz śmielej rozkwitają. Pogodę mówią nieciekawą, niewiadomo jak zareagują roślinki?
A tu jeszcze dostałam @ o wysyłce kolejnych roślin i to gołokorzeniowych, będę je musiała szybko wsadzić, a tu taka zawierucha
Jeszcze oczywiście nie uporałam się z wsadzeniem poprzednich zakupów, ale te mogą czekać bo są w doniczkach.
Wzięłam się jednak za oczko. Na razie pozbierałam część kamieni i wylałam (podlałam roslinki) około 15 wiader wody
Skalnica:

Białe krokuski:

Cesarskie korony szaleją :0)

Ja mam pecha do cesarskich koron...trzy lata nie kwitły, teraz też nic nie widać...co roku tylko liście rosną...może ta odmiana jest bardziej wymagająca.
-
kropelka