Jak to z moim ogrodem było...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak to z moim ogrodem było...

Post »

Iglaki po pierwszym cięciu nie wyglądają najcudowniej ale potem po każdym kolejnym jest coraz ładniej :wink:
Po Twoich już widac że będzie super :uszy ...i popatrz nie przyszło mi do głowy żeby conicę formowac...mam kilka luzem(lilka jest w szpalerku na zmianę z cyprysami) i można było by na nich poeksperymentowac :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może ja też swoją Conicę ciachnę ;:24 Od tamtego roku jakaś szpetna się zrobiła, opryski nic nie pomogły.
Mariolu czeka cię przeróbka oczka ? :? Mnie niestety też. Chociaż mostka niestety nie będzie.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

A moje coniki ,które formowałam padły ;:223 oby Twoim się to nie przytrafiło

Pozdrawiam Jola.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Conicę postanowiłam wyciąć ponieważ zaczęła łysieć (pewnie przędziorki). Prysnięte, ale nie wiem z jakim skutkiem. Będzie to będzie, nie to trudno ;)

Jolu, to raczej nie formowanie było przyczyną padnięcia, ale pewnie choroba iglaka bądź szkodniki.

Aniu, niby mam zamiar przerobić to oczko, ale ochoty już mniej. Za bardzo się pospieszyłam w zeszłym roku przy budowie, nie przemyślałam wielu rzeczy, choć tyle się naczytałam przed budową ;:131
Folia, która wystaje doprowadza mnie do szału; z drugiej strony powiększyć , złagodzić brzegi, ale czy zmieszczę sie w ramach tej folii, która już jest (12 m2)? Nie chciałabym inwestować znów w folię... Ale tak serio, zła jestem na siebie, że nie kupiłam od razu tej specjalnej folii do oczek- wydawało mi sie bardzo drogo, a gdybym teraz musiała kupić coś porządnego, to szkoda mi tego zeszłorocznego wydatku :? pozorna oszczędność...
Z tym mostkiem wstrzymam się jeszcze jakiś tydzień, może dłużej. Zastanawiam sie, czy nie za badzo zmniejszy optycznie to oczko, które bądź co bądź i tak nie jest za duże.
Graziu, eksperymentować mozemy na wszystkim. Ty masz wyczucie, to na pewno wymyslisz coś fajnego :)

Obrazek

Obrazek

Tutaj zakupki internetowe:
Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Mariolu co to za zakupy??
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, nie wszystkie pamiętam, juz na pewno nie nazwami odmianowymi- już tak mam...
Dwie hortensje, orszelina, kolkwizja, milin, świerk białobok, trawka czerwona, świecznica,kielichowiec wonny, bez - więcej nie pamietam... w sumie 11 sztuk.
Póki co nie wygladają najlepiej, ale mają pączki :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Już jestem ciekawa posadzoinych roslinek i jak wyrosną :)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

łał ale u Ciebie się dzieje widzę że zakupy fajne poczyniłaś a że tak wyglądają no cóż przyjdzie ich pora zazielenieją się :lol:
Kwiatki też masz czyli wiosna przybyła ...No,no ale fajne iglaczki mi conika coś marnieje pewnie i ja będę musiała wsadzić ją pod nożyczki ;:224
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Mariolu ja jak kilka lat temu robiłam oczko to tak naprawdę na ślepo :oops: Dół, folia, woda, pompa z fontanna- miał być szum wody :roll: Rybki dostaliśmy w prezencie - moja znajoma stwierdziła, że jak jest woda to i rybki muszą być. Niestety głębokość nie do końca dostosowana do ich obecności i mino iż w poprzednich latach nie było strat to tej zimy nie przetrzymała żadna. No i oczywiście folię też widać. Muszę poprawić. Tyle tylko, że większość kasy którą odłożyłam na folię poszła na roślinki ;:224 U mnie wychodzi 48m2 (6 x 8) a jak słusznie zauważyłaś 'trochę' kasy na folię potrzeba, a kupić jakąś tańszą to tylko pozorna oszczędność.
"zakupki" (?!) internetowe super. U mnie kielichowiec marnie wygląda po zimie. :( Za późno się dowiedziałam, że pierwszej zimy powinien być okryty. Ale w sumie jeszcze za wcześnie na ostateczne rokowania.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko- i ja doczekać sie nie mogę ;:215
Beatko- pewnie jak u większości Conic zaatakowały go przędziorki i stad brązowienie. U mnie niestety to samo...
Aniu- powoli przymierzam się jednak do złagodzenia brzegów (bo głównie o to chodzi) w oczku, ale zupełnie sobie nie wyobrażam jak temu podołam...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krokuski
Obrazek

Pierwiosnek
Obrazek

Bratki
Obrazek

Pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

Sasanki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Mariolka już masz sasanki? Cudne. ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry!
Marylu sasanki coraz śmielej rozkwitają. Pogodę mówią nieciekawą, niewiadomo jak zareagują roślinki?
A tu jeszcze dostałam @ o wysyłce kolejnych roślin i to gołokorzeniowych, będę je musiała szybko wsadzić, a tu taka zawierucha :?
Jeszcze oczywiście nie uporałam się z wsadzeniem poprzednich zakupów, ale te mogą czekać bo są w doniczkach.
Wzięłam się jednak za oczko. Na razie pozbierałam część kamieni i wylałam (podlałam roslinki) około 15 wiader wody :? więcej nie miałam już siły.Jak się już zabrałam za przeróbkę oczka to już zostanie rozebrane do zera. Przypadkiem ciachnęłam sobie folię- niby na brzegu ale jednak ;:223

Skalnica:
Obrazek

Białe krokuski:
Obrazek

Cesarskie korony szaleją :0)

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ja mam pecha do cesarskich koron...trzy lata nie kwitły, teraz też nic nie widać...co roku tylko liście rosną...może ta odmiana jest bardziej wymagająca.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja posadziłam 2 lata temu jesienią. Zeszłej wiosny wszystkie kwitły prócz zółtej (biedronkowej). Teraz też liczę na co najmniej 6 kwiatów- tyle wsadziłam cebulek :)

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”