Działka z dębami - Wiślanka - agape

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z dębami - Wiślanka - agape

Post »

Kochani,
Dziękuję za odwiedzyny i rady!
Odpowiem raz jeszcze na spokojnie, a dziś tylko chciałam sie pochwalić i dać znak życia, że wczoraj wysadziłam roślinki, które przyslała mi Iza - Tuja. Strasznie dużo roślinek: lilie tygrysie, ukochana trudna do zdobycia biała odętka!,margerytki, marcinków białych i różowych wiele - będą otwierać wejście do warzywniaka, po obu stronach ścieżki !. Koło tarasu puszkinia, w głebi liliowce...i kilka innych cudeniek! Izo raz jeszcze bardzo Ci dziękuję, dostały główną, honorową rabatkę przy tarasie! Tę z plotkiem!
Serdecznie Ci dziękuję! ;:180 :tan

Mam strasznie dużo pracy i zaraz znów wyjazd...Dlatego tak nieregularnie piszę - wciąż w biegu!
Ale zbieram fotki aby pokazać Wam później wszystkie nowości na Wiślance. Jednak na działce bywam góra raz na tydzień...Bardzo żałuję, bo rozkwita jak szalona.
Może uda mi się namówić Rodzinę na przyjazd w długi weekend!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękny kolor tulipanków. Pięknieje wiślanka, pięknieje. Płotków nie waż się malować, szczególnie na biało. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Sama nie wiem czy zasłużyły na honorową rabatkę :oops: Nie masz za co dziękować. Cieszę się, że mogłam pomóc i kawałek mego ogródka będzie rósł u Ciebie. Na lilie to musisz poczekać kilka lat - sama nie wiem ile. Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie i będzie rosło.
Też jestem zdania, że nie powinnaś malować płotków.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudowne te tulipanki z tańczącymi kropelkami wody. Czekamy na następne zdjęcia i wieści z Wiślanki ;:138
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, na razie mogę tylko pozdrowić znów z Gdańska!
Obiecuję : malować nie będę!

Honorowa rabatka - aby wszystko mieć na oku, aby mi nie zarosło! Potem porozsadzam, jak zmężnieją! :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybierasz się do Gdańska? Ja będę tam 1 maja.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hej Izo,niestety już wróciam...Mam straszne "kongo" jeżdzę i wracam, a potem straszny napór terminów w pracy - wiadomo- matury! Niestety na 1 nie bedę.Rodzina do mnie tym razem przyjedzie. Szkoda, bo byśmy się spotkały!
Zaraz znów muszę pędzić.
Ale chyba w piątek do mnie na działkę przyjadą przyjaciółki z dawnych lat! Jedna to pierwszy raz. Muszę posprzątać! Tylko czy w domu czy w ogrodzie?oto jest pytanie! :;230
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga chyba tu i tu :wink: .
Nie wiadomo jaka pogoda będzie :D .
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

agape pisze:Muszę posprzątać! Tylko czy w domu czy w ogrodzie? oto jest pytanie! :;230
W domu, stanowczo, ogród i tak jest uroczy, nawet "zakurzony" :-)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Oj, dawno mnie tu nie było.
Oranio - bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Wkleiłam je też do wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 5#p1509965
Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu? Jeżeli jednak tak to daj znać na pw, dobrze?

Agape - jestem pełna uznania! I wcale nie widzę, żeby Twoja działka była ponura.
Jest radosna, kolorowa, ciekawa i coraz piękniejsza! ;:108
Kwiatów wiosennych masz już całe mnóstwo, a płotek jest świetny!
Już myślę, jak taki zrobić u mnie, bo też jestem świeżo po cięciu gałęzi,
a i może sarny nie właziłyby tak na moją nową rabatę, czy po moich małych krzewach.

I masz rację - jak się robi coś samemu, to jest zupełnie inaczej.
No ale niestety nie wszystko da się tak zrobić.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, Jolu - rzeczywiście żywopłot daje wspaniałe zamknięcie. Jednak w tylnej części obumarł (tak już było), i są wysokie suche badyle. Sądzę, że został zaduszony przez powój. No i jest to najciemniejszy kąt, co nie pomaga. Zabieram się za cięcie i zawsze mam zamiar wstawić ucięte kawałki do ukorzenienia i zastępować nimi suche...ale...ba ale...trzeba to zrobić, a ja za każdym razem zapominam po cięciu, bo jestem zmęczona i dumna, że w ogóle go ścięłam...

[Izo], Mariolu, Krysiu, Izo - nie pobielę płotka. Wszystkim Wam dzięki za jednogłośny werdykt!

Grapesz - dzięki! Polecam Wam, bo jest prosty do zrobienia ale i do rozebrania. Powodzenia w ogórkach! Pewnie, że Twoje będą lepsze! ;)

Agnieszko, Siberio - haha, wyszło, że ani tu ani tu. Na nic nie mam czasu! Ale...kto by się tym przejmował, ważne jest że Rodzina przyjedzie, przecież do mnie a i do Torunia! A, co tam! Na niedzielę idziemy na działkę! :heja Może będzie inauguracja grilla?

Siberio - pewnie, że ile się da można robić samemu, ale wszystkiego to już sami nie umiemy... Ja najchetniej pojechałabym do takiego programu Viasat Historia - np. "wieś anglikańska" albo "Dwór wiktoriański" albo "River Cottage" na Kuchnia TV - to takie wielomiesięczne rekonstrukcje historyczne, jak żyli ludzie w dawnych czasach z udziałem ochotników...
Ostatnio widziałam jak robi się cegły, jak się je wypala w wielkim stosie! Coś niesamowitego!
Ale można samemu sobie wypalić cegły na dom, albo na piec. Ciężka praca, ale nie była tak trudna aby było to niemożliwe!

Ja dziś idę z koleżankami na ogródek, ale na spacer, nie na dłuższe siedzenie.
Ostatnio byłam w sobotę więc to już niemal tydzień! Na pewno wiele mnie ominęło!, z kwitnących kwaitów, drzew! Czereśnia była niemal biała, a morela pewnie już przekwitła! Och, ja musze zdążyć choć raz popatrzeć na nie!
Mam nadzieję, że zdążymy przed burzami, które zapowiadają z zachodu!

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Agnieszko, szkoda, że nie możesz częściej bywać na działce. Ja teraz dwa albo trzy razy dziennie każdą roślinkę oglądam. Cieszę się jak coś zapomnianego wychyla nosek z ziemi. Ale z drugiej strony jestem tu trochę odcięta od świata z Witusiem. Wyprawa z nim to spore przedsięwzięcie, bo i jedzenie muszę wziąć i pieluchy i ubrania na zmianę. A w ogóle szkoda mi go męczyć w mieście, więc siedzę tu sobie całe dnie, ew. do pobliskiego marketu na zakupy spożywcze się udaję :) A Ty zabiegana, oczytana. Troszkę zazdroszczę, troszkę współczuję ;)
Fajnie, że będziesz miała rodzinkę na działce. Czy to znaczy, że nie jesteś z Torunia z urodzenia? Może Ci coś z cięższych prac pomogą pchnąć, choć z tego co pamiętam z wszystkim sama sobie poradziłaś.
Miłego weekendu życzę i nie zapomnij o zdjęciach dla nas :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś życzę udanego weekendu i ciepłych, owocnych spotkań z rodziną i przyjaciółkami.
Ja do G. jadę tylko na jeden dzień - to tradycyjny "spęd rodziny" z okazji Urodzin Babci :D Po drodze może zajedziemy na Wyspę Sobieszewską...
Mam nadzieję, że pogoda nam wszystkim dopisze.
A co do "porządków" mam podobne podejście. Ważniejsza jest atmosfera niż czyste okna :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Też oglądałam te programy Agnieszko. I wiesz co? Sama bardzo
chętnie bym w tym wzięła udział. :lol:

Mnie niestety też wiele omija na działce i ciągle jestem do tyłu
z pracami. Ale i tak się cieszę, że mam swoje miejsce na Ziemi. :D

Udanych spotkań, spacerów i miłego długiego weekendu! :wit
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agape - kiedy możemy spodziewać się kolejnych zdjęć??????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”