Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
- apus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
Marysiu, luty daje nam się we znaki, ale te pięć ostatnich zim nas chyba rozpieściło, dlatego teraz nam doskwiera.
...ale i tak coraz bliżej!
...ale i tak coraz bliżej!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
W Twoim ogrodzie musi bajecznie pachnieć, jak wszystkie piwonie rozkwitną
Już sobie wyobrażam ten zapach.....Piwonie są cudne, szkoda tylko, że nie powtarzają kwitnienia
Zachęciłaś mnie zakupami w Auch...Może namówię eM i pojedziemy? Tylko czy on da się namówić?
Słonko lekko niezdecydowane, albo zawstydzone. Zamgliło się
Zachęciłaś mnie zakupami w Auch...Może namówię eM i pojedziemy? Tylko czy on da się namówić?
Słonko lekko niezdecydowane, albo zawstydzone. Zamgliło się
- Anah
- 100p

- Od: 26 maja 2016, o 20:39
Nie, Marysiu, nie ma fartuszka, bo weterynarz stwierdził, że na tym etapie nie jest jej potrzebny. Zaglądam jej dość często do rany i nic nie podkrwawia, a ona sama nieszczególnie się nią interesuje. Być może okaże się, że ubranko faktycznie w ogóle nie będzie jej potrzebne. Ale fakt faktem non stop się grzeje - to na kaloryferze, to na laptopie, słowem wszędzie gdzie jest dobrze powyżej 30 st. C (wreszcie mamy coś wspólnego, a mój M., który nie jest ciepłolubny, w trosce o dobro kici w końcu nie chodzi za mną krok w krok i nie skręca rozkręconych przeze mnie kaloryferów
To spróbuję w takim razie z tymi piwoniami, dziękuję! Stosowałam do nich odżywkę do balkonowych, ale może faktycznie sprawię sobie coś z większą zawartością potasu i fosforu. A powiedz mi jeszcze proszę, kiedy jest dla nich najlepsza pora na przesadzanie? Wydłubałabym tę jedną z ziemi i posadziła na nowo, z oczkami prawie na wierzchu
Miłej niedzieli!
To spróbuję w takim razie z tymi piwoniami, dziękuję! Stosowałam do nich odżywkę do balkonowych, ale może faktycznie sprawię sobie coś z większą zawartością potasu i fosforu. A powiedz mi jeszcze proszę, kiedy jest dla nich najlepsza pora na przesadzanie? Wydłubałabym tę jedną z ziemi i posadziła na nowo, z oczkami prawie na wierzchu
Miłej niedzieli!
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
. No faktycznie zima na całego
.Chyba nikt z nas nie spodziewał się takiej zimy tego roku
. Oby tylko wiosna przyszła w miarę szybko ale z tego co czytałam to nie zapowiada się
. Pozdrawiam
.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu, no ja mam floksy na max pół metra, i to nie jest przypadek - ja po prostu takich niskich szukam.
Słonko jak pomarańczka
Ewelinko - no chyba racja z tą pogodą, u mnie przebiśniegów nic a nic nie widać jeszcze.
Słonko jak pomarańczka
Ewelinko - no chyba racja z tą pogodą, u mnie przebiśniegów nic a nic nie widać jeszcze.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dziwnie Marysiu ale i pięknie ten balon wygląda
-12 to mroźno i to bardzo, u nas cieplej, słonka nie było, ale i zimno nie było strasznie, ptaszki coraz weselej śpiewają, wiosna już jest Marysiu za rogiem, jestem pewna 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam popołudniowo!
Natalko dziękuję! tak dzień dłuższy i muszę wcześniej wstać żeby przywitać słońce
Na parapetach coraz bardziej zielono!
Dzisiaj wyszedł pierwszy karczoch

Dominiko Ty chyba przed śniadaniem pisałaś skoro takie skojarzenia
ja widziałam przeźroczysty balonik! ale zachód był bardziej energetyczny i ciekawa jestem z czym Ci się skojarzy

Basiu zaczyna mi się ciągnąć ta zima, a najbardziej dokucza poranny mróz. Mówisz że to już pięć lekkich zim? jakoś zapamiętałam ostatnie dwie jako łagodne
To na przełamanie bieli za oknem

Iwonko 1 oj w sezonie to naprawdę pachnie, nieraz się rozglądam co i skąd? a wieczorem najbardziej lubię chodzić po ogrodzie
Po prawdzie wolę kupować rośliny w woreczkach w Auch niż i Ldl czy Biedr. bo z tych ostatnich przyjmuje się tylko część
Ten floks jest z Auch sprzed roku!

Aniu nasza Monia była operowana 5 lat temu i chyba po roku ktoś pokazywał kotkę po sterylizacji już bez fartuszka tłumacząc, że teraz inaczej zabezpiecza się ranę. Jednak kotki zachowują się podobnie szukając ciepła
Piwonie przesadzamy w sierpniu, ale można i na wiosnę, tylko jak Twoja jest ukorzeniona to po wyjęciu z doniczki na wiosnę będzie się ukorzeniać od nowa. Na pewno się przyjmie tylko z kwitnieniem może być różnie? decyzja należy do Ciebie
Ja pewnie zostawiłabym nawożąc odpowiednio
Miłego wieczoru
To mam dla Ciebie coś czego nie wyhodujesz na balkonie

Ewelinko dla mnie najbardziej niespodziewane jest to, że wszystkie prognozy się sprawdzają
Ciągle w prognozach widzę te paskudne minusy! Miłego wieczoru
To na pohybel tej zimie
...a może oddzielisz warzywnik od reszty ogrodu taką winoroślą?

Bea, Bea! ileż to ja mam roślin, które miały mieć 1,50 m a mają więcej niż ja czyli 2 - 2,50
to floksy półmetrowe u mnie też pewnie mają koło metra
ale kochanego kwiatka nigdy nie jest za dużo
w nawiązaniu do ostatnich naszych rozmów

Iwonko szczec.w dzień też nie było aż tak zimno i w pewnym momencie było nawet zero. Jutro rano na pewno będę grzać wodę dla kur i tego już nie chcę
Popatrz gdzie u mnie widać wiosnę? bo na pewno nie znajdę jej tutaj!

ale żeby nie kończyć tak dramatycznie to mam dla Ciebie takie wspomnienie lata

Miłego wypoczynku niedzielnego!
Natalko dziękuję! tak dzień dłuższy i muszę wcześniej wstać żeby przywitać słońce
Dzisiaj wyszedł pierwszy karczoch

Dominiko Ty chyba przed śniadaniem pisałaś skoro takie skojarzenia

Basiu zaczyna mi się ciągnąć ta zima, a najbardziej dokucza poranny mróz. Mówisz że to już pięć lekkich zim? jakoś zapamiętałam ostatnie dwie jako łagodne

Iwonko 1 oj w sezonie to naprawdę pachnie, nieraz się rozglądam co i skąd? a wieczorem najbardziej lubię chodzić po ogrodzie
Ten floks jest z Auch sprzed roku!

Aniu nasza Monia była operowana 5 lat temu i chyba po roku ktoś pokazywał kotkę po sterylizacji już bez fartuszka tłumacząc, że teraz inaczej zabezpiecza się ranę. Jednak kotki zachowują się podobnie szukając ciepła
Piwonie przesadzamy w sierpniu, ale można i na wiosnę, tylko jak Twoja jest ukorzeniona to po wyjęciu z doniczki na wiosnę będzie się ukorzeniać od nowa. Na pewno się przyjmie tylko z kwitnieniem może być różnie? decyzja należy do Ciebie
To mam dla Ciebie coś czego nie wyhodujesz na balkonie

Ewelinko dla mnie najbardziej niespodziewane jest to, że wszystkie prognozy się sprawdzają
...a może oddzielisz warzywnik od reszty ogrodu taką winoroślą?

Bea, Bea! ileż to ja mam roślin, które miały mieć 1,50 m a mają więcej niż ja czyli 2 - 2,50
w nawiązaniu do ostatnich naszych rozmów

Iwonko szczec.w dzień też nie było aż tak zimno i w pewnym momencie było nawet zero. Jutro rano na pewno będę grzać wodę dla kur i tego już nie chcę
Popatrz gdzie u mnie widać wiosnę? bo na pewno nie znajdę jej tutaj!

ale żeby nie kończyć tak dramatycznie to mam dla Ciebie takie wspomnienie lata

Miłego wypoczynku niedzielnego!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu no.... nie widać
, ale nowy tydzień przed nami, nowe nadzieje 
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marysiu, piękne zdjęcia, zachód wygląda wspaniale, czy takie widoczki masz z okna na zachód słońca ?
Wow! Marysiu, ale zachód słońca, to uchwyciłas cudny!
I tym razem ja już po kolacji, więc skojarzeń kulinarnych nie będzie
Tym razem słońce skojarzyło mi się z ogniem z kominka 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko o tak nadzieja trzyma mnie przy życiu
ale co widzę ocieplenie to za parę dni znowu mróz
Mariuszu z mojego okna akurat nie mam takiego widoku, bo okno na południe, ale z ogrodu to już tak
Na szczęście z ogrodu mam widok na pola i nic nie zasłania słońca...no chyba że słupy elektryczne
Dominiko o to to! jeszcze jak szyba lekko przydymiona
Dziękuję
Mariuszu z mojego okna akurat nie mam takiego widoku, bo okno na południe, ale z ogrodu to już tak
Dominiko o to to! jeszcze jak szyba lekko przydymiona

Dziękuję
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, "szukajcie, a znajdziecie" - powiedziano w Piśmie.
Właśnie znalazłam sprawcę mojej szaroburej niedzieli.
To Ty ukradłaś moje słoneczko!
Ale dobrze, niech i Tobie poświeci, żebyś nie musiała wyłącznie na płomienie kominkowe liczyć.
Dobrego tygodnia!
Właśnie znalazłam sprawcę mojej szaroburej niedzieli.
To Ty ukradłaś moje słoneczko!
Ale dobrze, niech i Tobie poświeci, żebyś nie musiała wyłącznie na płomienie kominkowe liczyć.
Dobrego tygodnia!
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, pamiętam chyba w zeszłym roku kupowałaś gdzieś ( ? ) taką foliową narzutę na ten regał ogrodniczy. Moja się niestety też zniszczyła, przy zamku jest rozerwana i nie widzę nigdzie, gdzie mogę zakupić samą folię. W razie czego będę musiała improwizować
Kurczak ma po mamusi takie surowe spojrzenie, że ....przypomniał mi jakąś nauczycielkę
I mam pomysł na wejście do warzywnika
Miała być fasolka, a może skuszę się na winorośl 
Kurczak ma po mamusi takie surowe spojrzenie, że ....przypomniał mi jakąś nauczycielkę
I mam pomysł na wejście do warzywnika
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Marys bywam tu i podziwiam 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,jestem i nawet się stęskniłam ,miałam dużo do nadrobienia ,ale dałam radę ,piwonie masz śliczne i nawet spora grupa już uzbierana i jeszcze dwie dokupione ,fajnie ,będziemy podziwiać ,a Twoje wysiewy takie dorodne a to dopiero początek ,nasion masz tyle ,że tylko podziwiać jak Ty to zmieścisz ,ja jutro wysieję Clip Daggę i to na razie tyle
,pozdrawiam i buziaczki