Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu, luty daje nam się we znaki, ale te pięć ostatnich zim nas chyba rozpieściło, dlatego teraz nam doskwiera.
...ale i tak coraz bliżej!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W Twoim ogrodzie musi bajecznie pachnieć, jak wszystkie piwonie rozkwitną :heja Już sobie wyobrażam ten zapach.....Piwonie są cudne, szkoda tylko, że nie powtarzają kwitnienia ;:108
Zachęciłaś mnie zakupami w Auch...Może namówię eM i pojedziemy? Tylko czy on da się namówić?
Słonko lekko niezdecydowane, albo zawstydzone. Zamgliło się ;:108
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Nie, Marysiu, nie ma fartuszka, bo weterynarz stwierdził, że na tym etapie nie jest jej potrzebny. Zaglądam jej dość często do rany i nic nie podkrwawia, a ona sama nieszczególnie się nią interesuje. Być może okaże się, że ubranko faktycznie w ogóle nie będzie jej potrzebne. Ale fakt faktem non stop się grzeje - to na kaloryferze, to na laptopie, słowem wszędzie gdzie jest dobrze powyżej 30 st. C (wreszcie mamy coś wspólnego, a mój M., który nie jest ciepłolubny, w trosce o dobro kici w końcu nie chodzi za mną krok w krok i nie skręca rozkręconych przeze mnie kaloryferów :;230

To spróbuję w takim razie z tymi piwoniami, dziękuję! Stosowałam do nich odżywkę do balkonowych, ale może faktycznie sprawię sobie coś z większą zawartością potasu i fosforu. A powiedz mi jeszcze proszę, kiedy jest dla nich najlepsza pora na przesadzanie? Wydłubałabym tę jedną z ziemi i posadziła na nowo, z oczkami prawie na wierzchu :)

Miłej niedzieli! ;:168
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . No faktycznie zima na całego ;:222 .Chyba nikt z nas nie spodziewał się takiej zimy tego roku ;:306 . Oby tylko wiosna przyszła w miarę szybko ale z tego co czytałam to nie zapowiada się ;:222 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, no ja mam floksy na max pół metra, i to nie jest przypadek - ja po prostu takich niskich szukam.
Słonko jak pomarańczka ;:215

Ewelinko - no chyba racja z tą pogodą, u mnie przebiśniegów nic a nic nie widać jeszcze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziwnie Marysiu ale i pięknie ten balon wygląda ;:oj -12 to mroźno i to bardzo, u nas cieplej, słonka nie było, ale i zimno nie było strasznie, ptaszki coraz weselej śpiewają, wiosna już jest Marysiu za rogiem, jestem pewna :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam popołudniowo!

Natalko dziękuję! tak dzień dłuższy i muszę wcześniej wstać żeby przywitać słońce :uszy Na parapetach coraz bardziej zielono!

Dzisiaj wyszedł pierwszy karczoch

Obrazek

Dominiko Ty chyba przed śniadaniem pisałaś skoro takie skojarzenia ;:306 ja widziałam przeźroczysty balonik! ale zachód był bardziej energetyczny i ciekawa jestem z czym Ci się skojarzy :D

Obrazek

Basiu zaczyna mi się ciągnąć ta zima, a najbardziej dokucza poranny mróz. Mówisz że to już pięć lekkich zim? jakoś zapamiętałam ostatnie dwie jako łagodne :uszy To na przełamanie bieli za oknem

Obrazek

Iwonko 1 oj w sezonie to naprawdę pachnie, nieraz się rozglądam co i skąd? a wieczorem najbardziej lubię chodzić po ogrodzie ;:65 Po prawdzie wolę kupować rośliny w woreczkach w Auch niż i Ldl czy Biedr. bo z tych ostatnich przyjmuje się tylko część :wink:
Ten floks jest z Auch sprzed roku!

Obrazek

Aniu nasza Monia była operowana 5 lat temu i chyba po roku ktoś pokazywał kotkę po sterylizacji już bez fartuszka tłumacząc, że teraz inaczej zabezpiecza się ranę. Jednak kotki zachowują się podobnie szukając ciepła ;:333
Piwonie przesadzamy w sierpniu, ale można i na wiosnę, tylko jak Twoja jest ukorzeniona to po wyjęciu z doniczki na wiosnę będzie się ukorzeniać od nowa. Na pewno się przyjmie tylko z kwitnieniem może być różnie? decyzja należy do Ciebie :D Ja pewnie zostawiłabym nawożąc odpowiednio :oops: Miłego wieczoru ;:168
To mam dla Ciebie coś czego nie wyhodujesz na balkonie ;:306

Obrazek

Ewelinko dla mnie najbardziej niespodziewane jest to, że wszystkie prognozy się sprawdzają ;:223 Ciągle w prognozach widzę te paskudne minusy! Miłego wieczoru :wit To na pohybel tej zimie ;:124
...a może oddzielisz warzywnik od reszty ogrodu taką winoroślą?

Obrazek

Bea, Bea! ileż to ja mam roślin, które miały mieć 1,50 m a mają więcej niż ja czyli 2 - 2,50 ;:oj to floksy półmetrowe u mnie też pewnie mają koło metra ;:306 ale kochanego kwiatka nigdy nie jest za dużo ;:306

w nawiązaniu do ostatnich naszych rozmów ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko szczec.w dzień też nie było aż tak zimno i w pewnym momencie było nawet zero. Jutro rano na pewno będę grzać wodę dla kur i tego już nie chcę ;:223
Popatrz gdzie u mnie widać wiosnę? bo na pewno nie znajdę jej tutaj!

Obrazek

ale żeby nie kończyć tak dramatycznie to mam dla Ciebie takie wspomnienie lata ;:168

Obrazek

Miłego wypoczynku niedzielnego!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu no.... nie widać ;:185 , ale nowy tydzień przed nami, nowe nadzieje ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu, piękne zdjęcia, zachód wygląda wspaniale, czy takie widoczki masz z okna na zachód słońca ?
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow! Marysiu, ale zachód słońca, to uchwyciłas cudny! ;:167 I tym razem ja już po kolacji, więc skojarzeń kulinarnych nie będzie :lol: Tym razem słońce skojarzyło mi się z ogniem z kominka ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko o tak nadzieja trzyma mnie przy życiu ;:306 ;:306 ale co widzę ocieplenie to za parę dni znowu mróz ;:oj

Mariuszu z mojego okna akurat nie mam takiego widoku, bo okno na południe, ale z ogrodu to już tak ;:215 Na szczęście z ogrodu mam widok na pola i nic nie zasłania słońca...no chyba że słupy elektryczne :;230

Dominiko o to to! jeszcze jak szyba lekko przydymiona Obrazek
Dziękuję :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, "szukajcie, a znajdziecie" - powiedziano w Piśmie. ;:108
Właśnie znalazłam sprawcę mojej szaroburej niedzieli. :;230
To Ty ukradłaś moje słoneczko! ;:306 ;:306
Ale dobrze, niech i Tobie poświeci, żebyś nie musiała wyłącznie na płomienie kominkowe liczyć. ;:3

Dobrego tygodnia! ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, pamiętam chyba w zeszłym roku kupowałaś gdzieś ( ? ) taką foliową narzutę na ten regał ogrodniczy. Moja się niestety też zniszczyła, przy zamku jest rozerwana i nie widzę nigdzie, gdzie mogę zakupić samą folię. W razie czego będę musiała improwizować :lol:
Kurczak ma po mamusi takie surowe spojrzenie, że ....przypomniał mi jakąś nauczycielkę :;230
I mam pomysł na wejście do warzywnika :tan Miała być fasolka, a może skuszę się na winorośl ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marys bywam tu i podziwiam ;:168
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem i nawet się stęskniłam ,miałam dużo do nadrobienia ,ale dałam radę ,piwonie masz śliczne i nawet spora grupa już uzbierana i jeszcze dwie dokupione ,fajnie ,będziemy podziwiać ,a Twoje wysiewy takie dorodne a to dopiero początek ,nasion masz tyle ,że tylko podziwiać jak Ty to zmieścisz ,ja jutro wysieję Clip Daggę i to na razie tyle ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”