Ogród Igi cz.6
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Igi cz.6
Na moim kląbie nie ma jałowców o takim przyroście jak piszesz tylko jałowiec łuskowy Meyer, cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana, mały kulisty bukszpan, świerk pospolity Nidiformis, świerk biały Conika i świerk biały Echiniformis, jałowiec Blu Star. Ja pytałam czy moge na tej skarpie posadzić nowo zakupione iglaki, a nie że one tam rosną.
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję zakupów... Iga Ty naprawdę masz ogród z gumy... 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Iwo, sorki, pewnie źle zrozumiałam, ale jałowce można ciąć. Te iglaki co wymieniłaś nie są olbrzymie , ale dosadzenie większych może je poddusić.
Ja u siebie z musu sadzę gęściej, bo wiem,że tego nie widać, ale ja mam na prawdę maleńki ogródek, a iglaki są takie śliczne,że zawsze się na jakiegoś skuszę , a za chwilę okazuje się,że mają za ciasno. Gdybym miała możliwości tak jak Ty , sadziłabym je na pewno w odstępach.
Teraz p 9 latach widzę błędy popełniane.Sporo iglaków już zmieniło miejsce zamieszkania.
Mają to do siebie,że co roku rosną szybciej.
Do wielu rzeczy dojdziesz sama, nikt nie widzi Twojego ogrodu w realu, a zdjęcia oszukują.
Człowiek uczy się na błędach, więc się nie przejmuj, możesz i Ty je popełniać.
Idę na spokojnie poczytać jeszcze raz Twój ogródek, Pa
Jak skończę to się odezwę.
Ja u siebie z musu sadzę gęściej, bo wiem,że tego nie widać, ale ja mam na prawdę maleńki ogródek, a iglaki są takie śliczne,że zawsze się na jakiegoś skuszę , a za chwilę okazuje się,że mają za ciasno. Gdybym miała możliwości tak jak Ty , sadziłabym je na pewno w odstępach.
Teraz p 9 latach widzę błędy popełniane.Sporo iglaków już zmieniło miejsce zamieszkania.
Mają to do siebie,że co roku rosną szybciej.
Do wielu rzeczy dojdziesz sama, nikt nie widzi Twojego ogrodu w realu, a zdjęcia oszukują.
Człowiek uczy się na błędach, więc się nie przejmuj, możesz i Ty je popełniać.
Idę na spokojnie poczytać jeszcze raz Twój ogródek, Pa

Jak skończę to się odezwę.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Igo maleństwo już przyszło na świat
Wieczorem idziemy do niego w odwiedziny
Jestem szczęśliwą żoną dziadka

Wieczorem idziemy do niego w odwiedziny

Jestem szczęśliwą żoną dziadka

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iga, piękna ta hosta White Feather, a ja w końcu się na nią nie zdecydowałam. Ale wszystko przede mną. W końcu października już już miałam kupić parę host z allegro, ale się wystraszyłam, że przyjdzie mocniejszy mróz
A już by się pięknie ukorzeniły...A Ty widzę kupujesz, choć dopiero co u Ciebie czytałam, że skończyłaś w tym roku ruchy ogrodowe
Ja wczoraj i przedwczoraj pobuszowałam trochę u cioci w ogródku, tam żadnych specjalnych okazów nie ma, ale zrobiłam sobie kawałek obwódki z czyśca wełnistego i lawendy. Dużo się wysiało w tym roku. Znalazłam też śliczniutką zwartą sadzonkę szałwii lekarskiej, to też czapnęłam ;) korzystając z nieobecności cioci...

-
- Kontakt:
Olu, już byłam z gratulacjami, bardzo się cieszę.
Aniu, to wszystko wina pogody , no i forum, bo jak się naoglądasz takich piękności, to nic tylko kupować, żeby były u nas też.

Aniu, to wszystko wina pogody , no i forum, bo jak się naoglądasz takich piękności, to nic tylko kupować, żeby były u nas też.

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Wiem, że pisałaś to z myślą o moim dobrze, ale to tak trudno rozplanować jak między roślinami musisz zostawić ok 2 m odstępu - wygląda to nieładnie i dziwnie. Czy mam tam powsadzać byliny, które potem usuwać w miarę rozrostu iglaków

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
- Kontakt:
Kasiu, przeczytała, dziękuję.
Iwonko, nie skończyłam czytać wczoraj Twojego ogrodu, ale już wiem o co chodzi, zaraz się u ciebie zjawię.

Iwonko, nie skończyłam czytać wczoraj Twojego ogrodu, ale już wiem o co chodzi, zaraz się u ciebie zjawię.

-
- Kontakt:
Dzięki Moniko, właśnie zaczynam czytać forum,potem powstawiam trochę zmarznietych fotek z dzisiejszego ranka. 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Igo, u Ciebie wcale nie widać, że to już grudzień
Zdjęcia piękne 

Iga, u mnie dziś może chłodniej, ale za to piękne słoneczko
Twoje niedzielne zdjęcia powalają
trawnik przy ścianie domu jak spod linijki
wiosną czeka mnie z moim sporo pracy, bo chcę go nieco odmłodzić, nie chcę zakładać na nowo, bo to za dużo pracy i kłopotu, by tak zamknąć ogród na kilka tygodni, znów siać i zakładac po połowie to bez sensu, trawa w rolkach za droga, więc jakoś doraźnie trzeba go wspomóc 

-
- Kontakt:
Moniko, dziękuję.
Sylwek , akurat to jest najgorszy mój trawnik, cień i zbyt dużo chodzenia - nie wpływa dobrze na jego kondycję.Ja trawnik zakładałam na 5 etapów, po roku się ładnie łączyły bez śladu.
A na tej części będą zatopione kamienie, bo nie mogę utrzymać trawy.Ale to w przyszłości.
Zdjęcia z niedzieli, dzisiejsze są zupełnie inne, ale jeszcze nie wgrałam.

Sylwek , akurat to jest najgorszy mój trawnik, cień i zbyt dużo chodzenia - nie wpływa dobrze na jego kondycję.Ja trawnik zakładałam na 5 etapów, po roku się ładnie łączyły bez śladu.
A na tej części będą zatopione kamienie, bo nie mogę utrzymać trawy.Ale to w przyszłości.
Zdjęcia z niedzieli, dzisiejsze są zupełnie inne, ale jeszcze nie wgrałam.

Iguś, z trawnikiem się jeszcze zastanowię, a wiosną do dzieła
tak czy inaczej u siebie na wejściu myślałem by w trawniku dać takie granitowe belki, żeby już tak całkiem tej trawy nie zadeptywać.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Sylwek, nie przesadzaj
Będziesz fruwał w ogrodzie??? Przecież ogród ma być dla nas, a nie my dla ogrodu...