Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 2cz.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 2cz.

Post »

Halinko kochana. Widzę, że u Ciebie też prym wiedzie plastikowe pudełeczko. I jakie piękne zdrowe aerangisy. Ja mam nadzieję, że też jeszcze do kolekcji dokupię kilka. Ale to już na wiosnę.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko wspaniały długodystansowiec z tego MM ;:63 Masdevalie obłędne, szczególnie NN biało - żółta :shock:
Pięknie prezentuje się Twoja bardzo pokaźna kolekcja aerangisów ;:180
Cieszę się, że w końcu coś nam pokazałaś, a tym bardziej, że to takie okazy. Trzymam mocno kciuki za nowości - oj ta nasza poczta :evil:
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Halinko nareszcie nam się tutaj ukazałaś :) Na zdjęcia Leptotesa czekam z niecierpliwością. Dosypałam mojemu troszkę kory, bo raziło mnie w oczy te widoczne kłącze... :? Ogólnie on mi baaardzo szybko przesycha ale nie wiem czy kłaść sphagnum na wierzch.... Oj czekam na zdjęcie Twojego i najwyżej "zapapuguje" coś po Tobie :D

No i pokazałaś coś co ukradło mi ostatnimi czasy me serce - Masdevallie ;:167 Oby więcej i więcej takich widoków :) Piękne kwitnięcia ,mimo że niezbyt obfite to chwytają za serce swym wdziękiem ;:108
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja przyszłam powzdychać do masdevalii... Obie przecudne, taki widok każdą chandrę przegoni! :)
Halinko, napisz w jakich warunkach trzymasz swoją M. sheila Mix, ona jest raczej z tych chłodolubnych/umiarkowanych, prawda? Czy przeciętne warunki mieszkaniowe jej podpasują (u mnie najchłodniejsze miejsce to nieogrzewana kuchnia, zimą w nocy 16-17 stopni)?

MM rzeczywiście niesamowity Ci się trafił, a może to Twoja ręka takie cuda czyni..? Hodowla na podkładkach wygląda niesamowicie, myślę, że wyjdzie roślinkom na dobre :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Halinko,dobrze,że już jesteś :)
Piękne te Masdevallie no i spora podkładkowa kolekcja.Niech Ci pięknie rosną i jeszcze piękniej kwitną.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Halinko znów cudeńka u Ciebie zobaczyłam ;:138 ;:138 MM mówisz pędzik ma na 70 cm. :shock: :?: Masdevallie mnie też ostatnio zauroczyły ;:224 Twoje są przecudne. No i ta kolekcja na podkładkach ;:224 pięknie się ogląda Twoje ślicznotki.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Halinko, Twoja chwila zapomnienia ... wnosi radość i optymizm :wit
Nie wiem czy to przypadek, ale widzę przewagę bieli (domaga się innego koloru), pomarańczowy (aktywność i niecierpliwość) oraz żółty (mądrość, rozsądek). Wspólnym mianownikiem są zielone liście, a jak wiadomo - zieleń to równowaga.

Czekam na ciąg dalszy ;)

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Halinko u Ciebie cuda :D A tak rzadko je Pokazujesz. MM długodystansowiec, zazdroszczę widoku tych, maleńkich kwiatuszków ;:108

Do Masdevalli nadal wzdycham... Bardzo mi się podobają ;:108

I...niezła kolekcja Aerangisów, chyba całą ich rodzinkę Zgromadziłaś ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Halinko Masdevallie ;:167 Można je oglądać godzinami.Piękna rodzinka na podkładkach :D
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Uffffffff sama nie wiem od czego zacząć, ale najpierw podziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ;:196 ;:108
Teraz fotka dla Moni - mój Leptotes bicolor
Obrazek Moniu te plamki na listkach to ponoć normalne zjawisko, tak wyczytałam kiedyś na necie, więc nie ma się czym przejmować.
Renatko troszke się u mnie na parapetach ruszyło ostatnio, ale to i tak kropla w morzu, na ponad 100 doniczek powinno być ciut więcej kwitnień.
Edyta 74 przyjdzie czas, to i u Ciebie się rozpocznie ruch parapetowy :)
Mala_MI-Agnieszko pojemnik plastikowy jest mi wygodniejszy, łatwiejszy do przenoszenia i bezpieczniejszy. Miałam akwarium, ale po pierwsze za małe, po drugie szkło tłukące jest i ciężkie, teraz mi wygodniej obsługiwać. Ja też jeszcze mam chrapkę na kilka Aerangisów ;:113
kasiunieczka_32-Kasiu strasznie chorowałam na tą biało-żółtą masdevallię. Marzenia się spełniają ;:109
Zabka_Monis-Moniu do tego Leptotesa zmieszaj sobie korę ze sphagnum, on lubi wilgotniej w okresie wzrostu.
Masdevallie również zawładnęły moim ;:167
Agita-Agnieszko u mnie Masdevallie wszystkie (15 szt.) stoją w kuchni, bo tam mam najchłodniej. Parapet jest stosunkowo wysoko od podłogi i od grzejnika, ponadto zawsze jest okno na mikro uchył, od strony płn. Latem w ciągu dnia stały w dużym pokoju w skrzynkach, a na noc wynosiłam na balkon. Dopiero niedawno je zabrałam z balkonu.
Henrykbb-Henryku serdecznie dziękuję za korę, widzisz jak ją wykorzystałam do ostatniego kawałka ;:113
arlet3-Arletko ja to już chyba powinnam się leczyć w poradni uzależnień. Kwiaty zawsze były moją słabością, tylko zanim
rozpoczęła się moja przygoda z orchideami, były różne inne doniczkowce, oj a było tego zawsze sporo, bo miałam po sąsiedzku ogrodnictwo dosyć dobrze prosperujące. Nie było tygodnia, żebym tam nie gościła.
-ewelina- -Ewelinko dziękuję za wizytę i miłe słowa ;:79
justus27-Justynko Aerangisów nie mam tak dużo, jeszcze mam na niektóre okazy chęć, lecz co się odwlecze ...
pani_storczyk-Aniu dziękuję za wizytę, Aerangisy to takie maleństwa, które mnie od dawna kusiły ;:109

No i tyle się już napisałam, a gdzie wstawić fotki? Już sobie odpuszczę wstawianie nowości, allllleeeeeeee nie wyjdę stąd jak się nie pochwalę moim Phal. tetraspis, który ponowił kwitnienie, drugi jeszcze odpoczywa, no i jeszcze małe COŚ ;:112
Przy dzisiejszym podlewaniu niektórych, doznałam szoku. U mnie jest od lipca, widać że mu dobrze u mnie - Macroclinium manabina
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Taaaa daammmmmmmmm.... Obrazek Obrazek Obrazek
Doniczka ma 5 cm średnicy, wysokość rozetek liściowych 5 cm, pączusie kwiatowe ok. 3-4 mm :)

Dziękuję wszystkim za cierpliwość ;:79 ;:92 cdn. ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie no...ukradnę tego Tetraspisika...ALeż on obsypany kwieciem :D ;:108
Ach, co za widok...

Maleństwo rownież urocze...a ja nawet nazwy już jego nie pamiętam hihi ;:108
parapetowce
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Eh Justynko, a ja mimo swojego wieku hi hi, jeszcze wszystkie nazwy z pamięci piszę ;:112 ;:113
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podziwiam, naprawdę ;:108
Ja to zwykłej nazwy paphiopedilum nie mogłam zapamiętać... hihi...
A do dzisiejszego dnia mylę się i nie wiem, czy oncidium należy do cambriowatych.
Czy też odwrotnie: cambria do oncidiowatych... Muszę na czole na pisać, może zapamiętam... :;230 ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko wspaniały tetraspis ;:63 Ciekawa jestem także jak nam pokażesz 8-mio milimetrowe kwiatuszki cudeńka Macroclinium manabina :;230 Niesamowity jest :shock:
Ale najbardziej powaliła mnie ta największymi literami zapisana informacja o ilości masdevalli jakie posiadasz ;:83
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Halinka postawiła na biel z różem :D i po raz kolejny napiszę - Phal. tetraspis cuuudny !
Czy Macroclinium manabina to takie maleńkie pajączki ? Już się nie mogę doczekać ;:65

Pozdrawiam,
Ewelina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”