Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 2cz.
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 2cz.
Halinko kochana. Widzę, że u Ciebie też prym wiedzie plastikowe pudełeczko. I jakie piękne zdrowe aerangisy. Ja mam nadzieję, że też jeszcze do kolekcji dokupię kilka. Ale to już na wiosnę.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko wspaniały długodystansowiec z tego MM
Masdevalie obłędne, szczególnie NN biało - żółta
Pięknie prezentuje się Twoja bardzo pokaźna kolekcja aerangisów
Cieszę się, że w końcu coś nam pokazałaś, a tym bardziej, że to takie okazy. Trzymam mocno kciuki za nowości - oj ta nasza poczta

Pięknie prezentuje się Twoja bardzo pokaźna kolekcja aerangisów

Cieszę się, że w końcu coś nam pokazałaś, a tym bardziej, że to takie okazy. Trzymam mocno kciuki za nowości - oj ta nasza poczta

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Halinko nareszcie nam się tutaj ukazałaś
Na zdjęcia Leptotesa czekam z niecierpliwością. Dosypałam mojemu troszkę kory, bo raziło mnie w oczy te widoczne kłącze...
Ogólnie on mi baaardzo szybko przesycha ale nie wiem czy kłaść sphagnum na wierzch.... Oj czekam na zdjęcie Twojego i najwyżej "zapapuguje" coś po Tobie
No i pokazałaś coś co ukradło mi ostatnimi czasy me serce - Masdevallie
Oby więcej i więcej takich widoków
Piękne kwitnięcia ,mimo że niezbyt obfite to chwytają za serce swym wdziękiem 

No i pokazałaś coś co ukradło mi ostatnimi czasy me serce - Masdevallie

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja przyszłam powzdychać do masdevalii... Obie przecudne, taki widok każdą chandrę przegoni! 
Halinko, napisz w jakich warunkach trzymasz swoją M. sheila Mix, ona jest raczej z tych chłodolubnych/umiarkowanych, prawda? Czy przeciętne warunki mieszkaniowe jej podpasują (u mnie najchłodniejsze miejsce to nieogrzewana kuchnia, zimą w nocy 16-17 stopni)?
MM rzeczywiście niesamowity Ci się trafił, a może to Twoja ręka takie cuda czyni..? Hodowla na podkładkach wygląda niesamowicie, myślę, że wyjdzie roślinkom na dobre

Halinko, napisz w jakich warunkach trzymasz swoją M. sheila Mix, ona jest raczej z tych chłodolubnych/umiarkowanych, prawda? Czy przeciętne warunki mieszkaniowe jej podpasują (u mnie najchłodniejsze miejsce to nieogrzewana kuchnia, zimą w nocy 16-17 stopni)?
MM rzeczywiście niesamowity Ci się trafił, a może to Twoja ręka takie cuda czyni..? Hodowla na podkładkach wygląda niesamowicie, myślę, że wyjdzie roślinkom na dobre

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Halinko,dobrze,że już jesteś
Piękne te Masdevallie no i spora podkładkowa kolekcja.Niech Ci pięknie rosną i jeszcze piękniej kwitną.

Piękne te Masdevallie no i spora podkładkowa kolekcja.Niech Ci pięknie rosną i jeszcze piękniej kwitną.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Halinko znów cudeńka u Ciebie zobaczyłam
MM mówisz pędzik ma na 70 cm.
Masdevallie mnie też ostatnio zauroczyły
Twoje są przecudne. No i ta kolekcja na podkładkach
pięknie się ogląda Twoje ślicznotki.

- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Halinko, Twoja chwila zapomnienia ... wnosi radość i optymizm
Nie wiem czy to przypadek, ale widzę przewagę bieli (domaga się innego koloru), pomarańczowy (aktywność i niecierpliwość) oraz żółty (mądrość, rozsądek). Wspólnym mianownikiem są zielone liście, a jak wiadomo - zieleń to równowaga.
Czekam na ciąg dalszy ;)
Pozdrawiam,
Ewelina

Nie wiem czy to przypadek, ale widzę przewagę bieli (domaga się innego koloru), pomarańczowy (aktywność i niecierpliwość) oraz żółty (mądrość, rozsądek). Wspólnym mianownikiem są zielone liście, a jak wiadomo - zieleń to równowaga.
Czekam na ciąg dalszy ;)
Pozdrawiam,
Ewelina
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Halinko u Ciebie cuda
A tak rzadko je Pokazujesz. MM długodystansowiec, zazdroszczę widoku tych, maleńkich kwiatuszków
Do Masdevalli nadal wzdycham... Bardzo mi się podobają
I...niezła kolekcja Aerangisów, chyba całą ich rodzinkę Zgromadziłaś

Do Masdevalli nadal wzdycham... Bardzo mi się podobają

I...niezła kolekcja Aerangisów, chyba całą ich rodzinkę Zgromadziłaś

- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Halinko Masdevallie
Można je oglądać godzinami.Piękna rodzinka na podkładkach 

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Uffffffff sama nie wiem od czego zacząć, ale najpierw podziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i miłe słowa
Teraz fotka dla Moni - mój Leptotes bicolor
Moniu te plamki na listkach to ponoć normalne zjawisko, tak wyczytałam kiedyś na necie, więc nie ma się czym przejmować.
Renatko troszke się u mnie na parapetach ruszyło ostatnio, ale to i tak kropla w morzu, na ponad 100 doniczek powinno być ciut więcej kwitnień.
Edyta 74 przyjdzie czas, to i u Ciebie się rozpocznie ruch parapetowy
Mala_MI-Agnieszko pojemnik plastikowy jest mi wygodniejszy, łatwiejszy do przenoszenia i bezpieczniejszy. Miałam akwarium, ale po pierwsze za małe, po drugie szkło tłukące jest i ciężkie, teraz mi wygodniej obsługiwać. Ja też jeszcze mam chrapkę na kilka Aerangisów
kasiunieczka_32-Kasiu strasznie chorowałam na tą biało-żółtą masdevallię. Marzenia się spełniają
Zabka_Monis-Moniu do tego Leptotesa zmieszaj sobie korę ze sphagnum, on lubi wilgotniej w okresie wzrostu.
Masdevallie również zawładnęły moim
Agita-Agnieszko u mnie Masdevallie wszystkie (15 szt.) stoją w kuchni, bo tam mam najchłodniej. Parapet jest stosunkowo wysoko od podłogi i od grzejnika, ponadto zawsze jest okno na mikro uchył, od strony płn. Latem w ciągu dnia stały w dużym pokoju w skrzynkach, a na noc wynosiłam na balkon. Dopiero niedawno je zabrałam z balkonu.
Henrykbb-Henryku serdecznie dziękuję za korę, widzisz jak ją wykorzystałam do ostatniego kawałka
arlet3-Arletko ja to już chyba powinnam się leczyć w poradni uzależnień. Kwiaty zawsze były moją słabością, tylko zanim
rozpoczęła się moja przygoda z orchideami, były różne inne doniczkowce, oj a było tego zawsze sporo, bo miałam po sąsiedzku ogrodnictwo dosyć dobrze prosperujące. Nie było tygodnia, żebym tam nie gościła.
-ewelina- -Ewelinko dziękuję za wizytę i miłe słowa
justus27-Justynko Aerangisów nie mam tak dużo, jeszcze mam na niektóre okazy chęć, lecz co się odwlecze ...
pani_storczyk-Aniu dziękuję za wizytę, Aerangisy to takie maleństwa, które mnie od dawna kusiły
No i tyle się już napisałam, a gdzie wstawić fotki? Już sobie odpuszczę wstawianie nowości, allllleeeeeeee nie wyjdę stąd jak się nie pochwalę moim Phal. tetraspis, który ponowił kwitnienie, drugi jeszcze odpoczywa, no i jeszcze małe COŚ
Przy dzisiejszym podlewaniu niektórych, doznałam szoku. U mnie jest od lipca, widać że mu dobrze u mnie - Macroclinium manabina

Taaaa daammmmmmmmm....

Doniczka ma 5 cm średnicy, wysokość rozetek liściowych 5 cm, pączusie kwiatowe ok. 3-4 mm
Dziękuję wszystkim za cierpliwość
cdn. 

Teraz fotka dla Moni - mój Leptotes bicolor

Renatko troszke się u mnie na parapetach ruszyło ostatnio, ale to i tak kropla w morzu, na ponad 100 doniczek powinno być ciut więcej kwitnień.
Edyta 74 przyjdzie czas, to i u Ciebie się rozpocznie ruch parapetowy

Mala_MI-Agnieszko pojemnik plastikowy jest mi wygodniejszy, łatwiejszy do przenoszenia i bezpieczniejszy. Miałam akwarium, ale po pierwsze za małe, po drugie szkło tłukące jest i ciężkie, teraz mi wygodniej obsługiwać. Ja też jeszcze mam chrapkę na kilka Aerangisów

kasiunieczka_32-Kasiu strasznie chorowałam na tą biało-żółtą masdevallię. Marzenia się spełniają

Zabka_Monis-Moniu do tego Leptotesa zmieszaj sobie korę ze sphagnum, on lubi wilgotniej w okresie wzrostu.
Masdevallie również zawładnęły moim

Agita-Agnieszko u mnie Masdevallie wszystkie (15 szt.) stoją w kuchni, bo tam mam najchłodniej. Parapet jest stosunkowo wysoko od podłogi i od grzejnika, ponadto zawsze jest okno na mikro uchył, od strony płn. Latem w ciągu dnia stały w dużym pokoju w skrzynkach, a na noc wynosiłam na balkon. Dopiero niedawno je zabrałam z balkonu.
Henrykbb-Henryku serdecznie dziękuję za korę, widzisz jak ją wykorzystałam do ostatniego kawałka

arlet3-Arletko ja to już chyba powinnam się leczyć w poradni uzależnień. Kwiaty zawsze były moją słabością, tylko zanim
rozpoczęła się moja przygoda z orchideami, były różne inne doniczkowce, oj a było tego zawsze sporo, bo miałam po sąsiedzku ogrodnictwo dosyć dobrze prosperujące. Nie było tygodnia, żebym tam nie gościła.
-ewelina- -Ewelinko dziękuję za wizytę i miłe słowa

justus27-Justynko Aerangisów nie mam tak dużo, jeszcze mam na niektóre okazy chęć, lecz co się odwlecze ...
pani_storczyk-Aniu dziękuję za wizytę, Aerangisy to takie maleństwa, które mnie od dawna kusiły

No i tyle się już napisałam, a gdzie wstawić fotki? Już sobie odpuszczę wstawianie nowości, allllleeeeeeee nie wyjdę stąd jak się nie pochwalę moim Phal. tetraspis, który ponowił kwitnienie, drugi jeszcze odpoczywa, no i jeszcze małe COŚ

Przy dzisiejszym podlewaniu niektórych, doznałam szoku. U mnie jest od lipca, widać że mu dobrze u mnie - Macroclinium manabina

Taaaa daammmmmmmmm....

Doniczka ma 5 cm średnicy, wysokość rozetek liściowych 5 cm, pączusie kwiatowe ok. 3-4 mm

Dziękuję wszystkim za cierpliwość

- justus27
Nie no...ukradnę tego Tetraspisika...ALeż on obsypany kwieciem
Ach, co za widok...
Maleństwo rownież urocze...a ja nawet nazwy już jego nie pamiętam hihi

Ach, co za widok...
Maleństwo rownież urocze...a ja nawet nazwy już jego nie pamiętam hihi

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Eh Justynko, a ja mimo swojego wieku hi hi, jeszcze wszystkie nazwy z pamięci piszę

- justus27
Podziwiam, naprawdę
Ja to zwykłej nazwy paphiopedilum nie mogłam zapamiętać... hihi...
A do dzisiejszego dnia mylę się i nie wiem, czy oncidium należy do cambriowatych.
Czy też odwrotnie: cambria do oncidiowatych... Muszę na czole na pisać, może zapamiętam...

Ja to zwykłej nazwy paphiopedilum nie mogłam zapamiętać... hihi...
A do dzisiejszego dnia mylę się i nie wiem, czy oncidium należy do cambriowatych.
Czy też odwrotnie: cambria do oncidiowatych... Muszę na czole na pisać, może zapamiętam...

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko wspaniały tetraspis
Ciekawa jestem także jak nam pokażesz 8-mio milimetrowe kwiatuszki cudeńka Macroclinium manabina
Niesamowity jest
Ale najbardziej powaliła mnie ta największymi literami zapisana informacja o ilości masdevalli jakie posiadasz ;:83

Ale najbardziej powaliła mnie ta największymi literami zapisana informacja o ilości masdevalli jakie posiadasz ;:83
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Halinka postawiła na biel z różem
i po raz kolejny napiszę - Phal. tetraspis cuuudny !
Czy Macroclinium manabina to takie maleńkie pajączki ? Już się nie mogę doczekać
Pozdrawiam,
Ewelina

Czy Macroclinium manabina to takie maleńkie pajączki ? Już się nie mogę doczekać

Pozdrawiam,
Ewelina