Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Aniu, nie ukrywam, że wpadłam z rewizytą. W moim ogrodzie byłaś akurat podczas mojej długiej nieobecności ;), ale zostawiłaś miły ślad.
Fajnie, że trafiłaś na forum w fazie rozwoju ogrodu, można tu wiele skorzystać, a i motywacji do prac inni forumowicze dodają niesamowitej. Widzę u Ciebie sporo pięknych roślin, które szybko będą rosły. Jakbyś kiedyś coś u mnie sobie upatrzyła, to zdarza mi się w Twoich okolicach przejeżdżać, więc daj znać, przygotuję sadzonki :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu bardzo się cieszę, że zajrzałaś w moje skromne progi ;:196
kubanki pisze:Fajnie, że trafiłaś na forum ....
Czy aby na pewno ;:24 ...... hmmm.... żyła bym w błogiej nieświadomości jak cudne mogą być ogrody..... A tak nabawiłam się bólu głowy i różnych chciejstw ;:224 .....

Tak na poważnie - to bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Wiedza, wsparcie, motywacja... Te moje 'coś' to na razie zbieranina różnych roślin- ogrodem w żaden sposób tego nazwać nie można. Ale mam nadzieję, że będzie nabierał kształtu i charakteru. Żeby tylko te drzewa szybciej rosły. :roll: Ale ja cierpliwa :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anka_ pisze: Roślinki w białych czapach. :D
Obrazek
Jednak długowłose w czapie, czy bez cudne :uszy
Współczuję konfliktu, pomalutku się rozwiąże mam nadzieję ;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jolu pewnie, że masz rację- w czapie czy bez są cudne. :uszy Teraz to wcale jej nie widać. To moja pierwsza długowłosa piękność i mam nadzieję, że jej się u mnie spodoba.
Co do konfliktu... hmmmyy ... ;:24 to nawet trudno nazwać konfliktem. Trochę to bardziej skomplikowane, więc trochę się zejdzie. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu mam nadzieję, ze konflikt ogrodzeniowy rozwiąże sie bez większych problemów ;:196
Mnie też po wycince świerków czeka robienie ogrodzenia i już zastanawiam sie ,,jak to ugryźć, :roll:
anka_
ZBANOWANY

Post »

Agnieszko- normalnie jak jest wszystko w porządku to wszystkie formalności w sprawie ogrodzenia to złożenie 2 papierków. W sprawie sąsiada -to w tej chwili najmniejszy problem. Mówiąc ściślej ma 3 wyjścia:
-grodzimy tak jak w ewidencji (czyli te 16 a w tym staw jest nasze)
-zabiera stawek i resztę ziemi jako darowiznę, ale płaci geodetę i podatek
-ewentualnie- rozgraniczenie- koszt nawet 20 tys- płatne po połowie
Niech wybiera- my się dostosujemy. ;:224
Chwilowo większy problem mam ze Starostwem bo narobili strasznego bałaganu w papierach i nie bardzo wiedzą skąd one się wzięły. Za radą pani mecenas- wyjaśniam pisemnie- i w zależności co wymyślą będziemy działać dalej.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Złapałam dzisiaj jakiegoś doła. :( Latam po forum, u większości już oznaki wiosny- a u mnie.... szaro, buro i ponuro. I do tego jakieś "coś" siąpiło cały dzień z nieba. ;:222 Do tego moją młodsza marudzi, bo kolejny dzień w domu- znów odezwała się astma.
Z tej złości wzięłam się za grabienie. :lol: Rezultat raczej mizerny, bo zaraz cała kurtka mokra i dałam sobie spokój. No nie całkiem.... W akcie desperacji poszłam szukać oznak wiosny. I znalazłam..... całe 3 kły krokusów i 4 starszych narcyzów (te sadzone w tamtym roku jeszcze się lenią). :roll: Do tego w czasie inspekcji napatoczył się sąsiad i mocno zdziwiony przyglądał się czego ja tam szukam z nosem przy ziemi. :lol:
Na pocieszenie wychodzi na to, że straty po zimie mniejsze niż się spodziewałam. Wrzosy nie zakwitną, nieciekawie wygląda kielichowiec- ale chyba będzie żył. Za to klon palmowy poczuł wiosnę- ten to mógłby jeszcze trochę poczekać. :roll: No i dereń jadalny cały w pąkach- aż nie mogę się doczekać jak zakwitnie. :tan
Buszując po forum stwierdziłam, że muszę się leczyć. Przecież miałam kupić na jesieni przebiśniegi i ranniki. ;:14 Skleroza nie boli... na szczęście.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Mam nadzieję Aniu, że "dół" już nieaktualny. ;:168 :uszy
Oznaki wiosny piszesz. Hmmmm, ja się trochę boję wychodzić oglądać co zostało z roślinek w moim ogrodzie. :|
Ale cóż trzeba się będzie w końcu zebrać i ocenić straty.
Przebiśniegi i ranniki kupisz na następną jesień, a teraz sobie pooglądasz u innych. Ja też, bo również nie mam ich u siebie.
Będzie dobrze, grunt to pozytywne nastawienie. WIOSNA idzie! :tan
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu mam nadzieję, ze humorek lepszy , szkoda życia na smutki ;:196
Ja w zeszłym roku też miałam posadzić przebiśniegi i śnieżyczki....i oczywiście zapomniałam...teraz będę w innych ogródkach podziwiała pierwsze wiosenne kwiatuszki i zazdrościła ;:223
Prymulki prześliczne , wiosenne, kolorowe, radosne :D
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aga (Una) witaj u mnie :wit dołek oczywiście już nieaktualny. Przebiśniegi i ranniki to już kolejną wiosnę obiecuję sobie, że kupię- tylko na jesieni jakoś zapominam :oops: Mówisz, że wiosna idzie... ;:24

Agnieszko humorek lepszy, dziękuję kochana ;:196 Ja tak właśnie mam- wiosną podziwiam u kogoś, obiecuję kupić na jesieni i ... zapominam :oops: Szkoda, że niektóre roślinki można sadzić tylko ściśle określoną porą roku. :roll: Ale na szczęście można 'pobiegać' po forumowych ogrodach i podziwiać. :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witaj Aniu :)
No tak, ja też tak mam że w porze kwitnienia okreslonych roslin przypominam sobie, ze miałam je nabyć :)
U mnie zadnych cebulowych... nornice zeżarły, czy co... Krokusów niet :?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Złapałam dzisiaj jakiegoś doła. :( Latam po forum, u większości już oznaki wiosny- a u mnie.... szaro, buro i ponuro. I do tego jakieś "coś" siąpiło cały dzień z nieba. ;:222
Identycznie było dzisiaj u mnie , jak patrzę na pogodę, to aż mi się wierzyć nie chce bo zazwyczaj jest inaczej .

Podobno pod koniec tygodnia ponad 15 ciepełka i duuuuuuuuuuuuużo słońca. ;:108
anka_
ZBANOWANY

Post »

Witaj Mariolko :wit No niestety też tak mam. Teraz zapisałam sobie w 'ogrodowym' kajeciku WIELKIMI literami, żeby nie zapomnieć - ciekawe czy się sprawdzi. :roll: Co do cebulowych to u mnie bardzo nieśmiało pokazują kiełki. Tylko te sadzone w tamtym roku milczą. Może u ciebie jeszcze się pokażą ?
Jatro witam serdecznie w moich skromnych progach :wit Jakoś ta pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza. Co do zapowiedzi temperaturowych to bardzo bym chciała, żeby się sprawdziły.

Coś mi zjada pąki na azalii :evil: Niektóre nadjedzone / nadłamane razem z gałązkami. Przyjaciółka mówiła mi dzisiaj, że u niej jadły .... sikorki :shock: Muszę chyba naciągnąć jakąś siatkę, bo azalia zostanie łysa. :roll:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aneczko myślę, że masz już kolorową wiosnę w ogrodzie. ;:108
Pierwiosnki kupiłaś prześliczne. Ja zastanawiam się nad bratkami, gdyż codziennie obok kwiaciarni przechodzę a tam przeróżne kolory, ale myślę sobie, że kiedy ja to wszystko zrobię, jeden dzień w tygodniu na ogród to za mało.
Jesienią muszę po raz trzeci kupić ranniki, tylko powinnam zwrócić większą uwagę przy sadzeniu gdyż one jednak są trochę szkudne w uprawie . :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No, ten kot w maskotkach... sam jak pluszak :;230
U mnie wiosna też się leni... więc nie jesteś sama, Aniu :) jak się widzi wiosnę w ogrodach Poznanianek to mozna szaleju dostać... z zazdrości ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”