Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Początek przygody

Post »

Kasiu Ty jak pokazujesz to zaraz ogrom piękności :D dendrobia fajnie rosną , nowości ładne szczególnie cymbidium :) koszyczki super pomysł :) Sabotek wprost urzekający a piegowate phal cudne ech wszystko CUDNE ;:108
olcia1
200p
200p
Od: 29 cze 2010, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu gratuluję sabotka pięknie kwitnie, mój raczej juz w tym roku nie zakwitnie :( , :( te nowe falki są cudne juz zachorowałam, tez chcę takie . A cymbidium miodzio. Nie wspomne nawet o koszyczkach pięknie się prezentują, gratuluję
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu ależ miałam zaległości :shock: gratuluję pięknego mieszkania ;:224 , półeczki ze storczykami wyglądają uroczo tak samo zresztą koszyczki ;:138 dla taty. Vandy, sabotek i inne falki cudowne ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,bardzo mi się podobają Twoje storczykowe półeczki ;:63 Wiszące kwietniczki też są bardzo ładne :D Nowości masz prześliczne,tak jak i własne kwitnienia :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne!!! Tyle kwitnień, cudnie masz na parapetach, te koszyczki itd...
Co do Vand, na pewno nie umiałabym przejść obok nich obojętnie nawet, jakbym ich nie znała. Jak wodzę Vandę, to jestem tak podekscytowana, że nie umiem ustać w miejscu, a jeśli są to Vandy na sprzedaż np. na wystawie, to już w ogóle. Na wystawie pierwsze co biorę T. do kącika z Vandami.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Kasiu, w wiszących koszykach widzę Dendrobium, Dendrobium, Dendrobium ...
One uwielbiają podsufitowe przestworza :)

;:138 dla taty.

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Kochane wielki ;:196 dla Was za te wszystkie miłe słowa ;:180

Moniu bardzo Ci dziękuję :oops: Cymbidium nie mogłam się oprzeć, a że ma kwiaty zielone (moje ulubione) to nawet chwili się nie zastanawiałam. Czekam z niecierpliwością na postępu Blc też u Ciebie :uszy

Celinko ;:180 dziękuję

Olu dziękuję, jak nie w tym roku to z pewnością w następnym uraczy Cię pięknym kwitnieniem ;:108

Arletko bardzo Ci dziękuję, faktycznie Tata spisał się na medal (nieskromnie powiem :oops: )

Edytko dziękuję i muszę się przyznać, że bardzo długo rozmyślałam: co tu zrobić, żeby było jednocześnie ładnie i funkcjonalnie? Mam nadzieję, że mi się udało. Aby się tylko storczykom spodobało :?

Dusiu ja też obojętnie bym nie przeszła ;:108 A na wystawie jeszcze nie byłam, lecz na pewno pojadę na wrześniową w Warszawie.

Ewelinko dziękuję Ci bardzo, a w koszyczkach właśnie od wczoraj są: dendrobium farmerii, bifrenaria aureofulwa i gomesa crispa. Kolejny koszyczek czeka na dendrobium thyrsiflorum (który już niedługo do mnie przyjedzie :tan ) i zostanie jeszcze jeden ;:224 więc nic tylko muszę jeszcze jedno dendrobium zdobyć ;:170
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

A to Cymbidium to miniaturowy okaz czy taki ooooogroooomnyyyy?
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I tu...dawno mnie nie było :)
Tyle nowości ;) cudne kolory falków ;:138
Piekne krzonki i nowe psby...ależ Masz rękę do storczyków ;:108
A Twoja ściana z falkami pięknie skomponowana ;) Dzięki tej fotce wpadłam na pomysł, że nad moją półeczką zmieściłaby się jeszcze jedna, albo dwa kosze wilkinowe. Gdzie je Kupiłaś <te prostokątne>?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

Fantastyczne te nowe nabytki w kropeczki.
Ale te póki to nie jest dobre miejsce dla storczyków. Za ciemno tam.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Migrenqa Cymbidium jest ogroooomne ;:224 (na pierwszym planie)

Obrazek

Justynko bardzo Ci dziękuję ;:196 jeszcze nie wiem jaka jest moja ręka, a przekonam się (lub też nie) jeśli zechcą u mnie zakwitnąć ;:65 Cieszę się, że troszkę Cię zainspirowała moja falkowa ściana :oops: A koszyczki wiszące na karniszu (bo chyba ich dotyczy pytanie) są wykonane przez mojego Tatę, który właśnie spędził u mnie dwa tygodnie i "zleciłam" mu małą robótkę, z wyników której jestem niezwykle szczęśliwa :tan Szkoda, że wcześniej nie napisałaś, bo właśnie dziś rano wyjechał :;230

Kasiu dziękuję ;:180 Co do półek, to czas pokaże ;:108 Mam nadzieję, że wystarczy im obok ściana szeroka prawie na trzy metry, w której od góry do dołu są okna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu ja też obojętnie bym nie przeszła A na wystawie jeszcze nie byłam, lecz na pewno pojadę na wrześniową w Warszawie
No to zazdroszczę, tam na pewno są duże wystawy, ale że to strasznie daleko, nigdy tam nie byłam i nigdy nie będę :((. Ale w sumie byłam na 9 wystawach storczyków i na nie wiem ilu wystawach kwiatów. Ale chyba w tym roku już nie będzie :(.
A Cymbidium rzeczywiście masz bardzo duże, podobne w ubarwieniu do moich, ale moje to miniaturki. Niestety mój T. trochę lekkomyslnie je podzielił i część już uschła.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kasiu, ale masz niesamowite warunki dla kwiatków, normalnie żyć nie umierać! Pięknie to wszystko wygląda, o ilości i urodzie Twoich okazów już nie wspomnę... ;:63
Teraz oby tylko wszystko pięknie i zdrowo rosło! ;:108 Trzymam kciuki i będę podglądać!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Piękne masz te kwiatuszki, a i rękę do nich też masz "zieloną" ;:108
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiunieczko- ależ nic się nie dzieje. Mam w rodzinie chyba z 5,6 stolarzy. Deski na strychu są, wystarczy wymierzyć ścianę i będzie można coś "sklecić" ;)

A czyżby i u Ciebie coraz mniej miejsca na storczyki było? Skoro już tyle wiszących orchidei jest...
A co do kwitnienia, już Masz pięknie. A jak zaczną kwitnąć te niekwitnące, to będzie storczykowy raj :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”