Ogród Igi - cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gipsówkę mam białą na skalniaku, ona jest niska, a ta różowa zamieszkała na ogrodzie w tym roku, miała być byliną????????
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iga23 pisze:Gipsówkę mam białą na skalniaku, ona jest niska, a ta różowa zamieszkała na ogrodzie w tym roku, miała być byliną????????
Niska biała gipsówka :shock: , moja dorasta w porywach do półtora metra , w takim razie muszę jeszcze poszukać tej niskiej . Iga mi powiedziano że różowa którą kupowałam jest jednoroczna i faktycznie po roku przepadła więc kupuję nasionka i wysiewam , może Tobie udało się kupić wieloletnią . Fajnie by było gdyby przetrwała jest ładniutka , wtedy problem z nasionkami by się rozwiązał .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na wysiewy już nie mam ochoty, zasieję, a potem wypielę i tyle z tego pożytku..

Moje kolorowe wielosiły.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I inne zawilce.Ta sama roślinka, inaczej nastawiony aparat, zaczynam się go powoli uczyć.

Obrazek
Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

iga23 pisze:To chyba jedyny nietowarzyski mąż na forum. Wszyscy jeżdżą z babami nie narzekają, spytaj Tiji jak się Bogdanowi podobało u na na wyjeździe.

No może w przyszłym roku................ :wink:
Iga

dziwnie to zabrzmiało nawet bardzo, - nietowarzyski- mój jest jak najbardziej towarzyski......ale jak zjawia się na dwa miesiące w domu to uwierz mi nie ma ochoty,mamy jak to się mawia napięty terminarz, bo rodzina, bo wakacje...... poza tym jeżdzenie z wizytami po ludziach nie jest wykładnikiem towarzyskości :oops: ...poza tym nie wszyscy jezdzą z babami.... :lol: :lol: ooooo itp itd..
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sorki , jak się w imieniu męża poczułaś urażona, ale to Ty na wiosnę pisałaś,że zajedziecie na kawę jak będziecie w Toruniu. Rozumiem,że rodzina najważniejsza. :oops:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ciekawe te wielosiły. A one wieloletnie?
Będziesz okrywała na zimę swojego... to kolorowe co od Ciebie z Elą wycyganiłyśmy?
Żurawki mają powybierane miejsca, teraz czekam na Kubę, żeby mi pokopał i piach wywiózł, bo jednak oszczędzam rękę. Dziś znów nie spałam :(
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu, wielosiły są popularne , a w tym roku pokazały się takie inne, to sobie kupiłam, raczej bez problemy zimują.
Tego wilczomlecza zostawiam na rabacie, zobaczymy?????????? :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

To ja też, najwyżej go zakryję sosnowymi gałązkami.
Wilczomlecz, muszę zapisać :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguniu przepiękne zawilce, mam nadzieję, że moje kupione tej wiosny ,w przyszłym roku już zakwitną., bo masz rację, one są tak piękne, że muszą być w ogródku :D Gipsóweczka ślicznie wygląda, pięknie by się komponowała z różami, muszę o tym pomyśleć 8) :lol: Jeżówka cudna, pięknie wygląda w duecie z floksami :D Normalnie zaczęłam chorować na jeżówki....o rany ile jeszcze mnie czeka chorób roślinnych pod wpływem forum :roll: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Śliczne te twoje zawilce ,wielosiły ,a najcudniejsza chyba gipsówka ,taka delikatniutka . :P
Miałam kiedyś białą, wysoką,ale gdzieś przepadła . :?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iga! Piękna gipsówka :!: Moja biała niziutka i mam nadzieję, że większa nie urośnie. Dużo masz roślin ozdobnych z liści i nawet gdy mniej kwitnie jest ładnie.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:To ja też, najwyżej go zakryję sosnowymi gałązkami.
Wilczomlecz, muszę zapisać :)
E tam , ja już powoli wyrastam z okrywania roślin, jak nie chcą niech nie rosną.Człowiek dmucha , chucha a i tak przymrozki majowe zrobią swoje. :cry:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Iguniu przepiękne zawilce, mam nadzieję, że moje kupione tej wiosny ,w przyszłym roku już zakwitną., bo masz rację, one są tak piękne, że muszą być w ogródku :D Gipsóweczka ślicznie wygląda, pięknie by się komponowała z różami, muszę o tym pomyśleć 8) :lol: Jeżówka cudna, pięknie wygląda w duecie z floksami :D Normalnie zaczęłam chorować na jeżówki....o rany ile jeszcze mnie czeka chorób roślinnych pod wpływem forum :roll: :lol: :lol: :lol:

Aguś
, gipsówkę kupiłam na wiosnę na targach za niewielki pieniądze i też jestem z niej bardzo zadowolona.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ja też się zastanawiam co okrywać a co nie :roll: , już mi powiedziano że klonik i tak mi padnie bo to nie na nasze warunki , perukowca też mam nie kupować bo za słaby :cry: , może ja na całej powierzchni trawę zasieję ,ta niezawodna :wink: .
Wiesz kręgosłup już mnie boli od kopania dołów pod żurawki .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Śliczne te twoje zawilce ,wielosiły ,a najcudniejsza chyba gipsówka ,taka delikatniutka . :P
Miałam kiedyś białą, wysoką,ale gdzieś przepadła . :?
Na właśnie , mi też nieraz roślinki giną , myślę ,że część roślin jest krótkowiecznych.
I nie jest to najlepsza cecha. :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”