Dala-mój piękny ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś a co to niebieskie, co u Ciebie kwitnie koło piesków :?:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

te psiaki - rewelacja... jakie pozy :)
x-d-a

Post »

Halinko,
te niebieskie kwiatki to szafirki. Kilka stron wcześniej pokazałam je w zbliżeniu.
Olu,
żebyś wiedziała, że mogę zostać psią babcią, problem w tym, ze Ptyś ma dużą ochotę, ale Lola na razie średnio jest nim zainteresowana...
Agnieszko, Alu, Reniu, Cynthio,
dzięki za wizytę w moim wiosennym ogrodzie :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dalu, szkoda, że tak mały fragment wrzosowiska pokazujesz. Jest śliczne, takie różnorodne. Ja to mogłabym wciąż z różnych ujęć oglądać. I koniecznie zbliżenia poszczególnych roślin. Mam nadzieję, że się doczekam :)
I czekam na Twoje skrzynki kwiatowe.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Ja też Dalo czekam na bzy,, mam okolo 10 odmian i jak tylko zauważę coś nowego,to natychmiast kupujęTo przywilej duzych ogrodów
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Dalu!
Rzadko widuję w naszym kraju ogrody tej klasy!
Jestem na prawdę pod wrażeniem! ;:97
Bardzo piękny, harmonijnie skomponowany ogród!
Uwielbiam ogrody właśnie w tym stylu!
Najbardziej podobają mi się u Ciebie; mozaikowy stół, zlew zamontowany na ścianie domu, kwiaty i rośliny liściaste tworzące cudowny zręb,nietuzinkowe meble ogrodowe, oraz młodzieńczy wygląd samej właścicielki ogrodu!
Pozdrawiam ;:128
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
x-d-a

Post »

Witam,
dzisiaj po dniu zimnym i deszczowym znowu wróciła piękna, słoneczna pogoda.
Ja powalczyłam trochę z chwastami, a mój M. skosił trawkę najpierw kosiarką, a potem wykończył nowym nabytkiem - świetną podkaszarką akumulatorową do ścinania brzegów trawnika, do żywopłotów i formowania roślin.
W ogrodzie jest teraz pięknie - ciągle kwitną drzewa owocowe, tulipany są w pełni kwitnienia, a rododendrony i azalie zaczynają otwierać swoje kwiaty...
Moje ukochane liliowce są coraz okazalsze, a funkie maja już całkiem spore liście. Swoje pastorały rozwijają paprocie... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalu i cóż mam Ci napisać :roll: No po prostu pięknie jest u Ciebie.Widać ,że rośliny po deszczu zrobiły się żywe i wesołe .Nie to co u mnie .Wszystko suche ,deszcze MOŻE przyjdą we czwartek :? Oj zalatam się z tymi konewkami ,zalatam. :D Sympatyczna ta hosta na pierwszym zdjęciu.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dalo - duże funkie już u Ciebie!Piękne!!!W tym sezonie będziemy mieć chyba sporo ogrodów z funkiami , niektóre "forumki"poczyniły spore zakupy.Będzie co oglądać!Bardzo lubię oglądać funkie !
pozdrawiam.
Maryna. ;:111
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo ale Twoje hosty już duże u mnie ledwo wychodzą z ziemi .
A deszczu jak nie widać tak nie widać.Codziennie muszę stać i podlewać.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moim gruntowym hostom to jeszcze nie można robić zdjęć.Jeszcze nie widać jakie mają liście.
Mi podoba się ta trzecia bo takiej nie mam.
Ja dzisiaj też odchwaszczałam a mąż kosił trawę.
Jak jutro skończę z chwastami to już będzie można tylko podziwiać.
x-d-a

Post »

Geniu, Ido,
życzę wam deszczu z całego serca, bo roślinki naprawdę go potrzebują. Teraz po tej porcji wilgoci zrobiły się jędrne i dorodne.
Marpo,
na forum jest sporo miłośników funkii - ja sama mam ich ze 20 odmian i ciągle nie mogę się powstrzymać, żeby nie dokupować następnych...
Pelagio,
dziękuję za miłe słowa; cieszę się, że Ci się podoba mój ogród - zarówno dobór roślin jak i elementy małej architektury i mebelki...
Ja również przywiązuję dużą wagę do szczegółów i zależy mi, żeby każdy fragment ogrodu był dopieszczony - miło, że to doceniłaś :lol:
Ewuniu,
u mnie bzy już rozpoczynają kwitnienie i chociaż ja mam w ogrodzie tylko trzy krzaczki to w mojej okolicy jest ich wszędzie mnóstwo, więc można napawać wzrok i powonienie...
Aniu,
będę sukcesywnie fotografować moja nową rabatkę w miarę jak będzie nabierać wyglądu.
Skrzynki z kwiatkami obfociłam, ale one pięknie będą wyglądały za jakieś dwa, trzy tygodnie...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu hosty rosną przebojowo. :roll:
Moje są jeszcze w ledwo co rozwijających się pąkach.
Podrap Ptysia za uszkiem, świetny psiak.
Jak tam plany ogródkowe ?
Grażyna.
kogro-linki
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dalu, Twoje hosty i parociejuż spore u mnie dopiero wyłażą z ziemi. Pokaż swój cały ogród z daleka, jak wygląda. Chociaż i tak wiem , że jest super.
x-d-a

Post »

Marcinie,
na poprzednich stronach pokazałam trochę szerszych ujęć mojego ogrodu.
Masz rację, że pojedyncze roślinki są piękne, ale prawdziwą urodę ogrodu można docenić dopiero na fotkach pokazujących całe rabaty lub fragmenty ogrodu - liczy się dobór roślin, ich kompozycja i kolorystyka.
Teraz fotka przedstawiająca moja starą jabłonkę obrośniętą hortensją, a u jej stóp - tulipanek i rozpoczynająca kwitnienie kokoryczka :D Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”