Na wsi u maakity cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo dziękuje za pomoc. Co do flasha to robię wszystko aby się ograniczyć, kupowałam u niego jesienią - piękne krzaki, teraz wybrałam Bogusia, bo ten ma też owocowe.
Aniu tylko, że u mnie jest ciężka glina, ale jak mówisz, że nie ma się czego bać to się cieszę. Ja na wiosnę też ukorzeniałam patyczki, ale przez poród wszystko zginęło od suszy. A teraz myślę kupić ładnie ukorzenione od bogusia.
Aniu tylko, że u mnie jest ciężka glina, ale jak mówisz, że nie ma się czego bać to się cieszę. Ja na wiosnę też ukorzeniałam patyczki, ale przez poród wszystko zginęło od suszy. A teraz myślę kupić ładnie ukorzenione od bogusia.
- maakita
Iza boguś ma to: http://www.allegro.pl/show_user_auction ... 71&p=1&p=0. Róże wszyscy chwalą (jeszcze nie kupowałam), a pozostały materiał dlaczego miałby być zły skoro róże są takie piękne?
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Madziu kochanie ja mam tak zachowane odległości między kwiatami ,że Zbyszek spokojnie może kosić trawę , czasami coś mi podkosi ale tak bez szkody dla roślinek
No właśnie kochana coś dawno nie dawałaś fotek swoich pociech
Chciałabym zobaczyć ja Jasio męczy pieska
masz rację u mnie za parę miesięcy będzie to samo
Pozdrawiam

No właśnie kochana coś dawno nie dawałaś fotek swoich pociech

Pozdrawiam

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Madziu, Ty na razie wybrałaś, czy już kupiłaś?maakita pisze:Więc tak na razie zdecydowałam się na: Royal gold lub Golden (nie wiem za bardzo co to za odmiany) i Bonity bay lub New Downa (tej nie ma teraz wystawionej, ale chyba jeszcze wystawi), poza tym myślę jeszcze o dwóch angielkach Graham Thomas i Derby ()i chyba Papagena (?), może Ene sobie dorzucę.
A oprócz róż na pewno berberys, migdałek krzaczasty.
Nad owocowymi jeszcze myślę.
Dziewczyny specjalistki tak chwalą Graham Thomas i Abraham Darby, że i ja się skuszę. Hania ma jednak siłę przekonywania

- maakita
Już kupiłam:
- Gloden (nie wiem co to jest, może golden showers?)
- New Dawn
- Ena
- Papagena
- Elmshorn
- Abraham Derby
Nie kupiłam, Gragama, bo w tym momencie nie znajdę dla niego miejsca
.
Wybrałam Bogusia, bo oprócz róż zakupiłam:
- berberysa
- porzeczki
- wiśnie
- migdałka krzaczastego
Też kupowałam od flasha na jesień, dostałam piękne sadzonki, ale ja płaciłam 4 zł
Teraz wybrałąm Bogusia, bo chce go sprawdzić, poza tym chciałam oprócz róż jeszcze inne rzeczy. Zastanawiam się, czy moja 'Mainzer Fastnacht' kupiona na jesień przeżyje tę zimę, i jak moja Papagena będzie sobie radzić?
- Gloden (nie wiem co to jest, może golden showers?)
- New Dawn
- Ena
- Papagena
- Elmshorn
- Abraham Derby
Nie kupiłam, Gragama, bo w tym momencie nie znajdę dla niego miejsca

Wybrałam Bogusia, bo oprócz róż zakupiłam:
- berberysa
- porzeczki
- wiśnie
- migdałka krzaczastego
Też kupowałam od flasha na jesień, dostałam piękne sadzonki, ale ja płaciłam 4 zł

Teraz wybrałąm Bogusia, bo chce go sprawdzić, poza tym chciałam oprócz róż jeszcze inne rzeczy. Zastanawiam się, czy moja 'Mainzer Fastnacht' kupiona na jesień przeżyje tę zimę, i jak moja Papagena będzie sobie radzić?
- maakita
Jadziu, bo to jest bardzo trudny wybór. Ja musiałam wybrać i zamówić, bo nie mogłam po nocy spać.
Haniu ja też tak właśnie myślałam o tej Elmshorn, ale myślałam, że ona jest czerwona
, najważniejsze, że będzie ciągle kwitła. Mam miejsce na jeszcze jedna parkową, ale to już nie w tym roku... taki jasny róż mi się marzy. Haniu, jak się zapatrujesz na te moje ciepłolubne zakupy, nic nie piszesz pewnie marnie to widzisz
Dzięki Jolu w końcu należy mi się coś od życia
Dzisiaj zrobiłam zakupy nasion, Boże czego ja nie kupiłam! I wysiałam gazanie, werbeny i aksamitkę białą (tylko kilka nasionek).
Haniu ja też tak właśnie myślałam o tej Elmshorn, ale myślałam, że ona jest czerwona

Dzięki Jolu w końcu należy mi się coś od życia

Dzisiaj zrobiłam zakupy nasion, Boże czego ja nie kupiłam! I wysiałam gazanie, werbeny i aksamitkę białą (tylko kilka nasionek).