Pati ja naprawdę nie jestem ekspertem powojnikowym... ale postaram się z całych sił.

Powojni wiesz że
 Powojni wiesz że   więc wszystkie dla mnie są super. .
  więc wszystkie dla mnie są super. .
 same śliczności pokazujesz
  same śliczności pokazujesz  szczególnie lilie masz wspaniałe
  szczególnie lilie masz wspaniałe  

A co to za roślinka na ostatnim zdjęciu z przodu?
 A co to za roślinka na ostatnim zdjęciu z przodu?

Są rzeczy które jeszcze bym zrobiła ale niestety nie mam odwagi zrobić napadu na bank.
  Są rzeczy które jeszcze bym zrobiła ale niestety nie mam odwagi zrobić napadu na bank.   

Staramy się jednak stworzyć przytulny kącik dla naszej rodziny.
  Staramy się jednak stworzyć przytulny kącik dla naszej rodziny. 

I duuuuużo laby.
 I duuuuużo laby.

A urlopik zleci nim się obejrzę.
 A urlopik zleci nim się obejrzę.   
  Ja miałam nadzieję na miksa a wyszły wszystkie trzy takie same.
  Ja miałam nadzieję na miksa a wyszły wszystkie trzy takie same.  Jeżówki pokazały by większą klasę, tak myślę, ale dalie koło nich strasznie się "panoszą i do piersi zbyt mocno ściskają". Nie wiem gdzie ja w przyszłym roku te dalie posadzę. Takie kolosy z nich. A jedna to jest nawet większa ode mnie.
 Jeżówki pokazały by większą klasę, tak myślę, ale dalie koło nich strasznie się "panoszą i do piersi zbyt mocno ściskają". Nie wiem gdzie ja w przyszłym roku te dalie posadzę. Takie kolosy z nich. A jedna to jest nawet większa ode mnie.   

Skubany silny jest i dziarsko rośnie na nowo i nawet zakwitł
  Skubany silny jest i dziarsko rośnie na nowo i nawet zakwitł   :
  :

Moje w tym roku są niewydarzone
 Moje w tym roku są niewydarzone  Ani jeden na działce mnie nie zachwycił,Balkonowe już lepiej się spisują
 Ani jeden na działce mnie nie zachwycił,Balkonowe już lepiej się spisują  Za to dziś popełniłam zamówienie jeżówkowe
 Za to dziś popełniłam zamówienie jeżówkowe  Już się cieszę na paczuszkę,jeżówki lepiej u mnie rosną
 Już się cieszę na paczuszkę,jeżówki lepiej u mnie rosną 

Comtesse pięknie kwitnie. U mnie też zasypany kwieciem był i padł. Teraz pięknie odbija.
 Comtesse pięknie kwitnie. U mnie też zasypany kwieciem był i padł. Teraz pięknie odbija.