MURARKI.Hodowla dzikich pszczół i trzmieli w ogrodach.Cz.9

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczurbobik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2016, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: MURARKI.Hodowla dzikich pszczół i trzmieli w ogrodach.Cz.9

Post »

Gienia Papierowe rurki rozwija się jak cukierki. Pszczoły nie przegryzą się w bok bo mają zakodowany pewien schemat zachowania, żeby iść naprzód :wink:
U mnie rogate już kończą swój oblot. Ogrodowe działają w pełni. W zależności od ulika, zapełniły najpierw trzcinę, lub zapełniają rurki papierowe równo z trzciną.
Jeszcze ciekawostka, jak zawsze narzekałam na brak miodnych, to teraz mam ich w nadmiarze :wink: . U mnie jest oczko wodne, a wokół susza. Przy brzegu lata co dzień kilkaset pszczół :shock: Jutro poszukam tych uli i chyba sprezentuję pszczelarzowi poidło ;:224
Pozdrawiam Lucyna
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, masz rację Lucynko. Wczoraj znowu podrzuciłam wiązkę papierowych rurek i sąsiada też poratowałam jedną wiązką. Tanizna te papierowe tutki to co mi tam, uszczęśliwiony pobiegł dołożyć do swojego ulika. Nie podejrzewał, że tak mu się pszczoły rozochocą , zaczną szaleć i szukać wszędzie szparek, dziurek. :D :D
Pozdrawiam! Gienia.
zagiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2018, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie już wszystko zamurowane dałem im kilka pakietów .
Pozdrawiam zagiel
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”