Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

Mój też jeden ma sporo , bo prawie 40cm...i jak będę wymieniać okna to zapewne mniejszy nie będzie tylko większy i wtedy już przy każdym oknie.. :tan
Cudnie wyglądają kuchenne okna, jak ktoś ma taką możliwość właśnie z szerokim parapetem na różne rzeczy ..no rośliny najlepiej.. :heja ale to już tylko dla wybrańców losu.. ;:224
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiuflo i Kasiu labko...szczęściary z Was w takim razie ;:173 .
Na kuchennym parapecie, gdyby oczywiście był taki szeroki na pewno trzymałabym zioła,
wykorzystując je na bieżąco do gotowania.

Za oknem co jest, każdy widzi...wiosna gdzieś zabalowała i drogi do nas znaleźć nie może... ;:206
U mnie zima w pełni, nawet grudnik się dogadał z tą Wredną Zimą...nie wiem co mu obiecała, ale on dopiero teraz zaczął kwitnąć....
Wariat jeden, przespał swoją porę i obudził się jak już dawno nie powinno mu być w głowie puszczanie kwiatków...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jego zielona koleżanka z innego parapetu zachowuje się odwrotnie. Dopiero co wykiełkowała z maleńkiego nasionka,
nie zdążyła krzepy nabrać, a już jej rozmnażanie w głowie...Ta to wiosnę już poczuła, zanim w grunt trafiła, tam gdzie jej docelowe miejsce i ubzdurała sobie że kwiatuszka wypuści. Daturka, bo o niej mowa, ma już całkiem pokaźnego pączka. ;:219,
ale chyba jej na to nie pozwolę...za młoda jest, musi najpierw sil nabrać ;:173
Obrazek
i jej normalniejsze siostry...
Obrazek

POzdrawiam wszystkich mających w głębokim poważaniu zimową aurę...
i mających nadzieję na jednak w pełni wiosenne Święta wielkanocne,
z barankiem i jajami, a nie choinką i saniami ;:170 ;:170 ;:170 ;:170 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Kasiu zima musi wkońcu odpuścić :) ;:172 a grudniki pięknie Ci kwitną, co ty im do jedzenia serwujesz ??
No i daturka ;:oj ;:oj ;:oj tej do dopiero w głowie wiosenne harce :;230 ;:306 ;:306 ;:306 ale co tu się dziwić hahah wkońcu kalendarzowa wiosna ;:108 ;:131 ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mogłaś temu grudnikowi tak tego sniegu nie pokazywać, bo mu się kompletnie w jądrach komórkowych pomieszało ;:306 Za to daturze zbyt wiele o wiośnie opowiadałaś :;230
I oświadczam: Z... i ś... mam w głębokim poważaniu ;:108
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Kasiu...no musi odpuścić, ale...czy my mamy na nią jakiś wpływ...pogrywa sobie z nami okrutnie, nie liczy się w ogóle z dobrymi manierami...nawet rzodkiewki do gruntu się nie da wysiać ;:173 ...
Grudniczek raz albo dwa dostał to co storczyki...bo on już w listopadzie miał pączki ale się rozmyślił, wszystkie z siebie zrzucił, więc pomyślałam, że to koniec jego mozliwości, dokarmiłam i na inne okno przestawiłam...miał tam święty spokój i ciemno po zachodzie słońca...no i efekt jest widoczny ;:170
Daturka ma wiosnę w sercu, tak jak i pańcia...teraz niestety trzeba poskromić te wiosenne harce, moje i jej...kozaki napastować, choinkę z powrotem do domu wnieść i zapomnieć o marcowym słonku ;:223
Aniu...no i winna już jest....może być na mnie, spoko ;:224 .
Zyguś podjął decyzję sam...mnie na przekór...i prawom biologii przecząc ;:172 , daturka z kolei chyba ode mnie dostała sygnał niechcący...pod lampą siedzi kilkanaście godzin dziennie, więc myślała że to już czas ;:3

Niech no już ta Lalunia, co 21 marca powinna przyjść się opamięta...niech wraca z tej imprezy co na niej zabalowała...
Wybaczę wszystko, zapomnę że jaja sobie robiła ;:224 i po świecie się szwendała, zamiast w nasze progi zawitać...
Heloł, nawet na kaca coś kupię :wink:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękne kwitnienie grudnika. To nic, że pory roku mu się "pomyliły' - najważniejsze,że kwitnie :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ale numerant z tego grudnika ;:224
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

oxalis pisze:Niech no już ta Lalunia, co 21 marca powinna przyjść się opamięta...niech wraca z tej imprezy co na niej zabalowała...
Wybaczę wszystko, zapomnę że jaja sobie robiła ;:224 i po świecie się szwendała, zamiast w nasze progi zawitać...
Heloł, nawet na kaca coś kupię :wink:
..... no nie mogę.... :;230 :;230 :;230 .... ale Ci to fajnie wyszło... ;:306 ;:306 ;:306
Normalnie płakałam ze śmiechu jak to czytałam.... ;:191 ;:191 ;:191
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ja to dzisiaj nawet bardzo nie jestem na tą wiosnę obrażona, bo słonecznie mam jak już dawno nie było. :heja :tan :heja :tan
Ale przy tym mroźno, że szok ;:202
Jakby co to dorzucę się do tego środka na kaca dla tej szwendającej się laluni ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Dac jej soku z kapusty na kaca, dojdzie do siebie i zaraz tu do nas przyjdzie, ta wiosenka :) ;:306
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Kasiu-przychodzę z rewizytą :wit Zaznaczam wątek i wracam na 10 stronę wątku..
Jedno już wiem: roślinki masz piękne ;:108
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Justynko...właściwie mnie taki szalony odmieniec nie przeszkadza ;:170 , ani trochę...
tylko już nie będę go nazywać grudnikiem :;230 a normalnie z łacińska ;:224 zygocactusem zostanie ;:173
Mewciu...delikwent zmienił ksywkę :;230 , teraz otrzymał bardziej nobliwą nazwę :;230 ;:224
Alinko...po dzisiejszym spacerze po lesie jestem skłonna jeszcze głośniej bluzgać na tę Imprezowiczkę szwendającą się z daleka od Europy Środkowej...człowieki z mojej rodzinki słonko zobaczyły, więc wełnianych skarpeteczek i barchanków na pupki nie założyły ;:224 . Wymarzły nóżki i jajeczka, oj wymarzły ;:108 . Moje 4 litery zresztą też...ale miałam wytłumaczenie...że to nie przez głupotę się za lekko ubrałam, tylko krioterapię sobie zafundowałam ;:113
Elcia...no tak, dzisiejsze słonko było piękne, ale jakież zdradliwe...czytaj powyżej ;:224 .
Obawiam się, że jak Lalunia w kooooońcu wróci na swoje miejsce, to może być jeszcze mocno pod wpływem,
a wtedy standardowo znane mi środki na zmniejszenie skutków spożycia, mogą być potrzebne w ilości hurtowej, czyli przekraczającej nasze możliwości zakupowe ;:306
Kasiu...no i to jest myśl...rozwiązanie tanie i ogólnodostępne, przynajmniej w moim domku.
Akurat dziś dolewaliśmy wody do garnca z kapustą ( taki specjalny) bo odparowała ;:oj ....
a może to ta Lalunia ją cichaczem świstneła ;:224
Ewciu...pochwały miłe sercu...ale ...gdzie mi tam do Ciebie ;:224 z Twoimi rarytasami ;:108 .
Mam nadzieję, że nie utkniesz na tej 10 stronie :wink: ...i teraz nie wiem czy to przypadek, czy pokazana tam wędzona pierś i papryczki ;:170

Na koniec tulipanek...wiem, wiem...każdy kiedyś widział i to na pewno ładniejsze i ciekawsze okazy.
Ale ten mój w kieliszku wychowany, o samej wodzie :uszy a nawet z boku dinksa nowego wypuścił.
Skoro hiacynty z B mogą w wazonikach, to tulipanki nie mogą być gorsze...a że wazoniki zajęte, a wolnych kieliszków sporo...to się biedak załapał na idealnie swój rozmiar...z wyborowej :wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

To ja się wcale nie dziwię że taki kawał chłopa tulipanowego na wyborowej wyrósł ;:224 ;:224 Tylko w sumie czemu od taki prosty jak drut - ktoś by pomyślał że po takiej pożywce to troszkę taki ... kiwający powinien być ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

w warunkach szklankowych wyhodowałaś takiego tulipka ;:oj
piękny - niech się wiosna zastanowi czy to już nie najwyższa pora na Nią, skoro tulipany taką chęć do życia wykazują, że nawet o samej wodzie skłonne kwitnąć ;:306 :lol:
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
Kama86
500p
500p
Od: 8 sty 2013, o 18:45

Post »

Grudnik widzi zimę za oknem to kwitnie :D
Niesamowite, że taka mała daturka a już do kwitnienia się bierze :shock: