Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4

Post »

Kochani - Jagódko, Zbyszku (witaj, miło że wpadłeś!), Dana - pamietajmy że ja konwalnika planuję posadzić w donicy, w ziemi ogrodowej... myślę, że nie powinno być żadnego problemu ze spełnieniem jego wymagań, a poza tym, niech się przystosowuje! nie może być tylko idealnie ;)
Jolu, wiem, że Ty lubisz rarytaski i dziwaki ;) też lubię kolorowe liście host, ale akurat w tym miejscu, wokół wejścia do domu, zależy mi na względnej harmonii kolorystycznej...
Captain's Adventure uroczy... ja jesienią kupiłam 6szt host Obscure, a teraz w zamówieniu są Captain Kirk, Citation, Sum & Substance, Blond Elf i Frances Williams :)
Bożenko, ja też w większości kupuję spontanicznie, ale teraz mam inną sytuację i chcę uniknąć przypadkowości... co nie znaczy, że uniknę pomyłek... miłego dnia również :)
Julka, masz rację, człowiek podświadomie dobiera ilości... mnie widocznie pasują nieparzyste ;) może dlatego, że zwykle sadzę w trójkąty, a nie koła... wychodzi słońce, nieśmiało :)
Madziu, obejrzałam zdjęcie przedmiotu pożądania - jest przepiękny!
jak to śnieg topnieje? u mnie trzyma się i ani myśli odchodzić...
Małgolinko, zaraz tam zajrzę - dzięki :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Rano -3, biało. Dobrze, że nie więcej. Kto nie ryzykuje, ten nie ma :D Najwyżej przesadzisz konwalnik, na pewno będzie widać, czy mu mieszkanie w donicy odpowiada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aguś wiele osób zachwyca się doniczkami jakie zamówiłaś, a ja chyba ślepa jestem, bo nie mogę znaleźć ani linka ani fotki :;230 Czy mogę prosić o przesłanie żeby popodziwiać?
Śnieg na wsi faktycznie się trzyma, ale po wjeździe na warszawskie ulice wygląda koszmarnie, tym się zasugerowałam :wink:
x-ag-a
---

Post »

Ewa, to mamy podobną aurę :) z konwalnikiem spróbuję tak, jak planowałam... niewykluczone, że zakupię go więcej i zrobię z niego obrzeże rabaty paleniskowej... jeśli ten w donicy będzie marudny, to go przesadzę do kolegów, do gruntu :)
Madziu, tutaj możesz zobaczyć donice :)
a w Wawie wyszło słońce, już nie nieśmiało :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładne hostki ;:63 Ja tez dojrzewam do jednokolorowych, sporych.
Miałam takie przemyślenia, żeby przed szpalerem hortensji posadzić, jednak poczekac muszę, aż te się rozrosną :lol:
Póki co wszystkie idą na półcienistą rabatę, gdzie bardziej niż kompozycja liczy się chyba kolekcja :lol:
Takie jakieś mam odczucie :?
Siedzę, czytam, kombinuję jakby tu i co przesadzić.
Wracając do donic .... masz szczęście, że w okolicy taki sklep ;:108 U nas niestety posucha.
Kiedys Iza podesłała mi katalog tego sklepu z podporami, ceny .... :roll: nie .... najniższe, nawet planowałam w drodze do Krzywaczki zajechać ;:108
W powrotnej nie byłoby już z czym $$$ :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie juz zaistnialo na poczatku takie dlugie obrzeze hostowe rabaty - gdzies foty z poczatkow powinnam miec. Ale niestety nie bylo dla host w takim ukladzie przyszlosci - za duzo slonca, no i skonczylo sie na malych jalowcach plozacych.
Ja znowu lubie tylko jednokolorowe, najlepiej takie wpadajace szarawo-zielone i wielkie musza byc.
x-ag-a
---

Post »

Magda, ależ nie ma za co...
Jolu, mam również w zamyśle szpaler hortensji, z hostami w nogach... mam na ten szpaler cudowne miejsce, tyle, że po środku mam wynurzalny zraszacz do trawnika i nie wiem, czy to dobry pomysł by sadzić tam hortensje... rozważę to, ale chyba za rok, bo póki co pracę sobie zapewniłam do jesieni :) hostami chciałabym jeszcze obsadzić wokoło brzozy, ale mam wątpliwość, czy uda się wkopać je między system korzeni... zrobię wiosną próbę.
Co do donic, może będziesz kiedyś w okolicach i będzie okazja do odwiedzenia na przykład hal w Broniszach? tam zarówno roslinny jak i donicowy zawrót głowy panuje... co to jest Krzywaczka? :)
Julka, u Ciebie zbyt słoneczne stanowisko na hosty... sadź rośliny, które tą Toskanę lubią :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uhu wlasnie dlatego padlo na roze :;230 Ale tymi wielkimi hostami, ktore z tej rabaty przenioslam sa wlasnie Anabelle na razie podsadzone - bo tam jest jedynie cien a nie mialam co z nimi zrobic.
Zobaczymy jak to bedzie wygladac w sezonie.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hosty pod brzozami.... hmmmm może być kłopot, chyba, że rzucisz im tam jakieś podlewanie.
Pod brzozą suchusieńko a hosty muszą mieć trochę wilgoci. Ale dla chcącego nie ma rzeczy niemożliwych :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Hostu to są jednak fajne roślinki, wiele nie wymagają a rosną jak głupie. Mam 3 stare nn, usiłuję je nazwać ale tak dużo jest że ciężko to idzie. Jedna jednokolorowa żółtawo-zielona z biało-lilowymi kwiatkami wielgaśna a liściska ma większe od dłoni. :uszy
x-ag-a
---

Post »

Julka, Anabelki podsadzone hostami to jest to :) masz jakieś podpórki dla kwiatostanów?
Dorotko, mam system nawadniania więc z wilgocią chyba nie byłoby problemu... a faktycznie potrzebna, bo brzozy żarłoczne na picie...
Maju, ja nie przywiązuję wielkiej wagi do nazw, zwłaszcza że poszczególnych odmian, gatunków są tysiące... w pamięć najlepiej zapadają mi róże :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najbardziej lubię właśnie duże hosty :D Mam gdzie sadzić, więc szukam właśnie takich. Małe też mi się podobają...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, ja już widzę te donice przed Twoim domem... cudnie obsadzone roślinkami...ehhh...pięknie będzie. Znając Ciebie i Twoją dokładność w planowaniu, to na pewno wybierzesz najlepsze zestawienia ;:138 :tan ;:180
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Agus nie mam. na razie bylo nie najgorzej - chyba tylko jeden kwiat musialam do patyka przywiazac ale on byl naprawde wielki - oczywiscie zlamal sie jak wiatr zaczal wiac. Nie za ciekawie wygladalo jak deszcz zaczal padac ale wystarczylo zwiazac krzaki do kupy i bylo ok - jak kwiaty wyschly, to rozwiazalam. Mysle ze jak wiosna będę przycinac krotko, to z roku na rok beda mocniejsze.

A moze tak?
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”