Mój ogród niepokazowy cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy cz. 2

Post »

Ale cudne orzeszki, będą pewnie wypieki zimą. :) Pomidory różnorodne i pięknie dojrzałe. ;:215 Jak likwidowałam niedawno swoje, zebrałam też dużo wyrośniętych, ale zielonych, może trochę dojrzeje. ;:218
Żarłoki na dalii urocze. Cudne zawilce, lubię je bo do zimy kwitną. ;:215
Kompozycja z zielistką piękna. Też co roku sadziłam, nawet w gruncie, ale już poza koleusami, nie chce mi się robić sadzonek na zimę. :roll:
Halszko dobrego tygodnia. ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łomatko, ile orzechów, Halszko ;:oj
Zazdroszczę, bo bardzo lubimy orzechy laskowe, a moje są jeszcze malutkie krzaczki.

I nie ma co się wkurzać na mieczyki, tylko ciąć do wazonu bez sentymentów. W wazonie wyglądają znacznie lepiej, niż poprzywiązywane do podpórek na rabacie. W tym roku do takich wniosków doszłam. :lol:
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halszka witaj kochana jesiennie, ale i kolorowo u Ciebie pięknie oby tylko dużo słoneczka było i jeszcze się cieszyć tymi pięknymi kwiatami. Chciałam zapytać czy to 3 zdjęcie od góry to hibiskus taki dwu kolorowy ja mam tylko jednego koloru czy to kupiłaś ? Pozdrawiam cieplutko życzę zdrówka i dużo słonka ;:3 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

To, co robią firmy odpowiedzialne za zieleń miejską doprowadza mnie do rozpaczy. Kasę za to biorą taką, że głowa boli (na moim zad*piu na zieleń miejską idzie bodajże milion euro miesięcznie – przy czym tak na oko koszty, uwzględniając siłę roboczą, są z pięć do dziesięciu razy mniejsze – czysty zysk dla firmy, która wygrała przetarg), szacunku dla roślin żadnego – co przekwitnie, nawet jeśli to byliny, idzie na kompost. Co rusz zmieniają ekspozycję – idzie człowiek jednego dnia do pracy – pięknie kwitnące szałwie na kwietniku – wraca z pracy – a tam już skopana ziemia pod nowe nasadzenia (i po kiego grzyba?).

...ale kojarzę jak ktoś kiedyś ukradł jakieś kwiatki z miejskiego kwietnika – wypatrzyli go na kamerach monitoringu miejskiego i od razu przed sąd trafił…

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halszko
Ładne te podłużne pomidorki, orzeszki u mnie pałaszują wiewiórki i sójki ukrywają je na zimę.
Chryzantemki śliczne, kompozycja w donicy ;:215 a bzyczek na kwiatku super.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”