Dlaczego ścięliście jabłonkę

Kolorowa wiosna, śliczne krokusy

aage pisze:Moni zarys ogrodu jasny, plan ogrodu formalnego świetny.
Brawoi czekam na spektakularny efekt w pełni sezonu
p.w.jakrena pisze:moni poproszę namiary na cisy
Nie wiem daczego Ci się nie otwierająedulkot pisze:Monia przede wszystkim nie otwierają się wszystkie zdjęcia, zwłaszcza te z posadzonymi cisami, a szkoda bo chciałabym zobaczyć taki dorodny żywopłot z cisa prawie gotowy.![]()
Dlaczego ścięliście jabłonkęz tego co pamiętam to fajna była i dawała sporo cienia
![]()
Kolorowa wiosna, śliczne krokusyktóre padają pod ciężarem trzmieli
Moniś, no jakżeby inaczej? Przecież ja w górach mieszkam. A żeby było jeszcze ciekawiej, dodatkowe stoki i zbocza zostały sztucznie usypane wokół domu i tam kamieni jest najwięcejMasz działkę na wzniesieniu/ wypiętrzeniu terenu jak ja?
U mnie sprzątanie leży odłogiem - okna czekają. Dzisiaj tylko odkurzyłam skoro świt i tyle. Ogród w tym momencie ważniejszy i bardziej woła o pomoc, zwłaszcza, że w piątek ma wrócić zimaewamaj66 pisze:Widok znów wzbudza podziw, a przecież już wiem, czego się spodziewać![]()
Dzień śliczny. Nie spracowałam się wcześniej, więc zajęłam się sprzątaniem. Tylko z jednej rabaty wyniosłam całą górę suchych bylin, a takich rabat mam jeszcze sześć. Bez cięcia róż. Nie skończę do lipcaAle z optymizmem patrzę w przyszłość
Ogród został wyrównany po zakupie, bo był garbatyElwi pisze:Moniś, no jakżeby inaczej? Przecież ja w górach mieszkam. A żeby było jeszcze ciekawiej, dodatkowe stoki i zbocza zostały sztucznie usypane wokół domu i tam kamieni jest najwięcejMasz działkę na wzniesieniu/ wypiętrzeniu terenu jak ja?![]()
Zastanawiam się tylko gdzie u Ciebie to wzniesienie? Twój ogród wygląda na równy jak stół![]()
Pozdrawiam ciepło, Elwi
aage pisze:Nie od razu Kraków zbudowany, najważniejszy jest plan i dążenie do jego realizacji
Novalisy w kolorze białym i pomarańczowym miałam już w zeszłym roku i wiem jak ważna póxniej okazuje się etykieta w razie reklamacji. Wprawdzie reklamację uwzględniono, dosłano mi te właściwe Novalisy, ale nie byłam szczęsliwa, gdy tamte zakwitły w dziwnych kolorach, bo wiadomo było, ze trzeba wykopać, a zanim znów nowe się ukorzenią, to jestem kolejny sezon w tył. Na 3 róże były dwie pomyłkiElwi pisze:Ale będzie pięknie - 5 Novalisów razemJa mam dwie i już jest efekt, co będzie przy pięciu
![]()
Zgadzam się z Tobą, że każda róża powinna mieć etykietkę. Ciekawa jestem, gdzie kupowałaś te bez etykiet? U którejś z Forumek widziałam w wątku rzekome Novalisy w kolorze ... pomarańczowym
Herzogin Christiana to róża z serii Parfuma Kordesa? Będę podglądała jak u Ciebie się sprawdzi - zdjęć na helpie i rosebooku ma mało a podoba mi się bestyjka![]()
Pozdrawiam, Elwi
Novalisy rosną na biało lawendowej rabacieKeetee pisze:Matko Monia10 Novalisów....no chyba padnę jak zobaczę je w kwiecie
I ja się skusiłam na tą ślicznotę...już dziarsko puszcza listeczki
![]()
Herzogin Cristiana...niestety muszę na nią jeszcze poczekać ,zamawiam miljon zdjęć