Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Post »

Monia przede wszystkim nie otwierają się wszystkie zdjęcia, zwłaszcza te z posadzonymi cisami, a szkoda bo chciałabym zobaczyć taki dorodny żywopłot z cisa prawie gotowy. ;:173
Dlaczego ścięliście jabłonkę :?: z tego co pamiętam to fajna była i dawała sporo cienia ;:173
Kolorowa wiosna, śliczne krokusy ;:215 które padają pod ciężarem trzmieli :;230
jakrena

Post »

moni poproszę namiary na cisy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aage pisze:Moni zarys ogrodu jasny, plan ogrodu formalnego świetny.
Brawo ;:138 i czekam na spektakularny efekt w pełni sezonu
:wit Efekt może będzie, ale czy spektakularny ;:173 ;:224
Do pełnej realizacji planu jeszcze sporo zostało pracy i ... wydatków, niestety :roll:

-- Pn 10 mar 2014 20:02 --
jakrena pisze:moni poproszę namiary na cisy
p.w.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Monia przede wszystkim nie otwierają się wszystkie zdjęcia, zwłaszcza te z posadzonymi cisami, a szkoda bo chciałabym zobaczyć taki dorodny żywopłot z cisa prawie gotowy. ;:173
Dlaczego ścięliście jabłonkę :?: z tego co pamiętam to fajna była i dawała sporo cienia ;:173
Kolorowa wiosna, śliczne krokusy ;:215 które padają pod ciężarem trzmieli :;230
Nie wiem daczego Ci się nie otwierają :roll: Sprawdzałam na 3 komputerach i wszystkie widzę.
Specjalnie dla Ciebie wklejam jeszcze raz
Obrazek

Trzmiele są ciężkie dla tych miniaturowych krokusików, to fakt :lol: .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widok znów wzbudza podziw, a przecież już wiem, czego się spodziewać :D
Dzień śliczny. Nie spracowałam się wcześniej, więc zajęłam się sprzątaniem. Tylko z jednej rabaty wyniosłam całą górę suchych bylin, a takich rabat mam jeszcze sześć. Bez cięcia róż. Nie skończę do lipca ;:306 Ale z optymizmem patrzę w przyszłość :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Masz działkę na wzniesieniu/ wypiętrzeniu terenu jak ja?
Moniś, no jakżeby inaczej? Przecież ja w górach mieszkam. A żeby było jeszcze ciekawiej, dodatkowe stoki i zbocza zostały sztucznie usypane wokół domu i tam kamieni jest najwięcej :evil:
Zastanawiam się tylko gdzie u Ciebie to wzniesienie? Twój ogród wygląda na równy jak stół :lol:
Pozdrawiam ciepło, Elwi
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nie od razu Kraków zbudowany, najważniejszy jest plan i dążenie do jego realizacji ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewamaj66 pisze:Widok znów wzbudza podziw, a przecież już wiem, czego się spodziewać :D
Dzień śliczny. Nie spracowałam się wcześniej, więc zajęłam się sprzątaniem. Tylko z jednej rabaty wyniosłam całą górę suchych bylin, a takich rabat mam jeszcze sześć. Bez cięcia róż. Nie skończę do lipca ;:306 Ale z optymizmem patrzę w przyszłość :D
U mnie sprzątanie leży odłogiem - okna czekają. Dzisiaj tylko odkurzyłam skoro świt i tyle. Ogród w tym momencie ważniejszy i bardziej woła o pomoc, zwłaszcza, że w piątek ma wrócić zima :(
Dobrze, że jeszcze nie miałam czasu ciachać róże ;:173 Wprawdzie te, które przesadzałam już przycięte, ale to tylko niewielka ilość.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:
Masz działkę na wzniesieniu/ wypiętrzeniu terenu jak ja?
Moniś, no jakżeby inaczej? Przecież ja w górach mieszkam. A żeby było jeszcze ciekawiej, dodatkowe stoki i zbocza zostały sztucznie usypane wokół domu i tam kamieni jest najwięcej :evil:
Zastanawiam się tylko gdzie u Ciebie to wzniesienie? Twój ogród wygląda na równy jak stół :lol:
Pozdrawiam ciepło, Elwi
Ogród został wyrównany po zakupie, bo był garbaty :lol:
U mnie wzniesienie terenu - cała moja ulica/ osiedle, a na samym szczycie mój dom i ogród. Jest tutaj zimniej o równe 2'C w stosunku do ulicy znadującej się 200 metrów dalej - wzniesienia, poniżej. Między moją działką a centrum miasta to w zimie nawet 4'C różnicy na minus dla mnie. To dlatego, że jest nieco wyżej i że przez okoliczne pola hula wiatr, bo mało zabudowań w okolicy.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aage pisze:Nie od razu Kraków zbudowany, najważniejszy jest plan i dążenie do jego realizacji ;:333
;:108 tak, masz rację :D Wytrwale będę dążyła do realizacji :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przyszły róże zamówione zimą - 5 Novalisów, Herzogin Christiana, 2 Kastelruther Spatzen, 2 Artemisy, White Cover, Geoff Hamilton.
Róże w części od Ewuni - Gloriadei - są zachwycające ;:oj
Krzaczki pięknie rozrośnięte, a Artemisy po prostu ... marzenie :D I co jeszcze ważne - każda róża opatrzona znacznikiem z licencją. Zastanawiam się dlaczego inne szkółki przy zakupie kilku sztuk tej samej odmiany dają tylko jedną tabliczkę ;:224 Dzisiaj dostałam też paczkę z z innej szkółki z 5szt. Novalisa i ... tylko jedna tabliczka :evil:
Złożyłam zapytanie co jest tego powodem i otrzymałam odpowiedź, że "nie ma się o co obawiać jeśli chodzi o legalność pochodzenia róż, a róże wiązane są w pęczki i załączana jest jedna etykieta, aby nadążyć z realizacją zamówień, co jest zgodne z umową licencyjną." Dla mnie to nadal niezrozumiałe. Myślę, że każda róża powinna mieć etykietę.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ale będzie pięknie - 5 Novalisów razem ;:oj Ja mam dwie i już jest efekt, co będzie przy pięciu :D
Zgadzam się z Tobą, że każda róża powinna mieć etykietkę. Ciekawa jestem, gdzie kupowałaś te bez etykiet? U którejś z Forumek widziałam w wątku rzekome Novalisy w kolorze ... pomarańczowym ;:224
Herzogin Christiana to róża z serii Parfuma Kordesa? Będę podglądała jak u Ciebie się sprawdzi - zdjęć na helpie i rosebooku ma mało a podoba mi się bestyjka :wink:
Pozdrawiam, Elwi
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Matko Monia ;:oj 10 Novalisów....no chyba padnę jak zobaczę je w kwiecie ;:oj I ja się skusiłam na tą ślicznotę...już dziarsko puszcza listeczki ;:65
Herzogin Cristiana...niestety muszę na nią jeszcze poczekać ,zamawiam miljon zdjęć :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze:Ale będzie pięknie - 5 Novalisów razem ;:oj Ja mam dwie i już jest efekt, co będzie przy pięciu :D
Zgadzam się z Tobą, że każda róża powinna mieć etykietkę. Ciekawa jestem, gdzie kupowałaś te bez etykiet? U którejś z Forumek widziałam w wątku rzekome Novalisy w kolorze ... pomarańczowym ;:224
Herzogin Christiana to róża z serii Parfuma Kordesa? Będę podglądała jak u Ciebie się sprawdzi - zdjęć na helpie i rosebooku ma mało a podoba mi się bestyjka :wink:
Pozdrawiam, Elwi
Novalisy w kolorze białym i pomarańczowym miałam już w zeszłym roku i wiem jak ważna póxniej okazuje się etykieta w razie reklamacji. Wprawdzie reklamację uwzględniono, dosłano mi te właściwe Novalisy, ale nie byłam szczęsliwa, gdy tamte zakwitły w dziwnych kolorach, bo wiadomo było, ze trzeba wykopać, a zanim znów nowe się ukorzenią, to jestem kolejny sezon w tył. Na 3 róże były dwie pomyłki :evil: Ciekawe jak będzie w tym roku, bo zamówienie z tego samego źródła ;:224
Jeśli Herzogin Christiana się sprawdzi, t osama jeszcze domówię.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Keetee pisze:Matko Monia ;:oj 10 Novalisów....no chyba padnę jak zobaczę je w kwiecie ;:oj I ja się skusiłam na tą ślicznotę...już dziarsko puszcza listeczki ;:65
Herzogin Cristiana...niestety muszę na nią jeszcze poczekać ,zamawiam miljon zdjęć :uszy
Novalisy rosną na biało lawendowej rabacie :D Sama jestem ciekawa jak będzie to wyglądało latem :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”